2015.10.29. 18:00, csütörtök
A kiegyensúlyozott és
egészséges táplálkozás egyik alappillére a gabonafélék fogyasztása, úgy, mint a
tönkölybúza, árpa, köles, zab, rizs, stb. kitűnő fehérje és rostforrások. A
másik alappillére a hüvelyek fogyasztása, mint például a csicseriborsó,
különféle bab-, lencse- és borsófélék, szója, stb.
Olaszországban igen
változatosan és ízletesen készítik el ezeket a finomságokat. Ott van például az
úgynevezett zuppa di legumi e cereali,
ami egy sűrű, már-már sólet vagy főzeléksűrűségű ’leves’, de definiáljuk inkább
egytálételnek, melyben minden földi jó megtalálható. Körülbelül 8-10 féle
hüvelyes, jó néhány fajta gabona, sok illatozó fűszernövény és zöldség egy kis
szalonnával megbolondítva. Akkor szintén említésre érdemes a nyári baráti aperitivo-k elmaradhatatlan fogása az insalata di riso vagy az insalata di farro. Előbbinek rizs, míg
utóbbinak a hántolt és főtt szuperegészséges tönkölybúza az alapja.
Zöldségeket, sajtot, sonkát, virslit hozzáadva fenséges rizs és tönkölybúza
salátát kapunk. A sort sorolhatnánk a végtelenségig, mi ezen a kurzuson
szeretnénk egy kis ízelítőt adni abból, hogy mennyire változatosan el lehet
készíteni ezeket az alapanyagokat.
Nem húsmentes a
kurzus, úgyhogy a húskedvelőket és az egészséges táplálkozásra fogékony
személyeket is várjuk szeretettel!
A tanfolyam ára:
- 1 főre: 9 000 Ft
- 2 főre: 18 000 Ft
- 3 főre: 27 000 Ft
- 4 főre: 36 000 Ft
- 5 főre: 106 000 Ft