
Gnocchi e risotti, azaz az olasz nudli és rizottó készítésének rejtelmei
Újdonság! Gnocchi készítő és rizottós kurzus! Ezt az estét teljes egészében a gnocchiknak és a risottoknak fogjuk szentelni, valamint azok különféle változatainak.
A gnocchi a magyar nudlihoz hasonló, egyszerű, laktató finomság, melynek elkészítése nem ördöngősség, de azért igényel némi szaktudást. Ezt a szaktudást, valamint a gnocchi készítésének fortélyait Giulio-tól, olasz szakácsunktól fogjuk ellesni.
Valamint a risotto-k világába is elkalandozunk. Megtudjuk, milyennek kell lennie egy jó, olaszos risotto-nak, milyen rizst érdemes használni.
A risotto egy igazán nagyszerű, ízletes laktató egytál étel, melyet igen sokféleképpen lehet variálni, mindenféle finomsággal.
Az olasz gnocchi, főként a gnocchi di patate, vagyis a burgonyával készült változat nagy hasonlóságot mutat magyar rokonával a nudlival. Ezt az egyszerű ételt a világ szinte összes táján ismerik, igaz különféle variációban. Olaszországban is számos elkészítési módja létezik: a gnocchi di patate, mely burgonyával készített nudlit jelent, Ezenkívül létezik a gnocchi alla romana, mely valójában sütőben sült sajtos-vajas gríz korongokat takar. Persze, színesíthetjük is a nudlikat, különféle természetes finomságokkal: spenóttal, sütőtökkel, céklával, gesztenyeliszttel, stb.. Ezek mind más-más íz élményt eredményeznek. A variációk száma végtelen, melynek egyedül csak a fantáziánk szab határt.
Menü:
- Gnocchi gorgonzola e noci (Frissen gyúrt burgonyanudli gorgonzola sajttal és dióval)
- Risotto ai gamberi e zucchine ( Cukkínis-garnéla rákos rizottó)
- Risotto allo spumante (Rizottó pezsgővel)
- Gnocchi ai funghi, porcini e speck (Frissen gyúrt burgonyanudli gombával, vargányával és speck sonkával)
A recept-és szakácsváltoztatás jogát fenntartjuk!
A tanfolyam ára:
- 1 főre: 9 000 Ft
- 2 főre: 18 000 Ft
- 3 főre: 27 000 Ft
- 4 főre: 36 000 Ft
- 5 főre: 106 000 Ft
A kiválasztott tanfolyamra történő jelentkezés lezárult. Kérjük válassz másik tanfolyamot és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj aktuális kurzuskínálatunkról.
Reméljük hamarosan találkozunk!
Üdvözlettel:
STUDIO ITALIA Olasz Főzőiskola
H | K | Sze | Cs | P | Szo | V |
---|---|---|---|---|---|---|
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |


Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?



Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS
Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel.

H | K | Sze | Cs | P | Szo | V |
---|---|---|---|---|---|---|
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |


Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?



Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS
Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel.
