Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei
Emilia-Romagna konyhája mindent kínál, mi szem-szájnak ingere: csodás sonkát, mortadellát, fűszeres parmezán sajtot, házi készítésű metéltek tengernyi változatát- amelyeket ellenállhatatlan mártásokkal tálalnak-, laktató húsételeket, köztük aromagazdag vadakat, édes és sós péksüteményeket, remek desszerteket, csodás borokat, és nem utolsó sorban itt készül a világ legnemesebb ecete, az aceto balsamico tradizionale, azaz a tradícionális balzsamecet.
Fedezzük fel együtt e térség páratlanul gazdag ízvilágát!
A kurzus keretein belül elvarázsolunk titeket Emilia-Romagna hihetetlenül sokrétű, gazdag kulináriájába. Gyertek és legyetek tanúi ti is e nem mindennapi ízeknek!
Menü:
Piadina Romagnola al prosciutto crudo, rucola e formaggio cremoso italiano - Frissen sült tradicionális Emilia-Romagna-i lepénykenyér olasz nyers sonkával, rukkolával és krémes olasz sajttal
Filetto di maiale al forno con salvia - Sütőben sült zsályás sertés szűzpecsenye
Pomodori al parmigiano - Parmezán sajtos-besamel mártásos csőben sült paradicsom
Tiramisu in bicchiere alla nutella - Nutellás tiramisu kehelyben
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
A receptváltoztatás jogát fenntartjuk!