Cucina Regionale - Toszkána ízvilága

A toszkán konyha különleges szerepet foglal el az olasz gasztronómián belül. Egyszerű, de kiváló alapanyagokból készült, rusztikus, hagyományos fogások jellemzik. A legtöbbet használt alapanyaga a kenyér, a helyben termesztett kiváló minőségű olívaolaj, zöldségfélék és húsok.

A gazdag toszkán kulináris hagyományokból két menüsort is összeállítottunk, hogy éreztessük a sokszínűséget.





Toszkána ízvilága 1.

  • Bruschetta con guanciale (Piritós szeletek, tipikus toszkán tokaszalonna pecorino sajttal és tökkel)
  • Gnocchi con prosciutto crudo toscano e funghi porcini ( Helyben készített toszkán szárított sonkás és vargányagombás gnocchi )
  • Involtini di pollo pancetta affumicat, salvia e pecorino (Filézett csirkecomb füstölt szalonnával, friss fűszerekkel és érlelt toszkán juhsajttal) 
  • Patate al forno al rosmarino  (Rozmaringos sütőben sült krumpli)
  • Cantuccini con vino dolce (Tipikus toszkán mandulás keksz mártogatós, desszertborral)
Toszkána ízvilága 2.

  •  Crostini al patè di fegato tipico toscano (Csirkemájpástétomos toszkán piritós falatok) 
  • Pappardelle al ragù di cinghiale (Frissen gyúrt széles metélt vaddisznó raguval)
  • Pollo intero alla diavola (Egészben sült omlós, pikáns csirke)
  • Panzanella, insalata di pane toscana (Ízletes toszkán kenyérsaláta friss idényzöldségekből és frissen sütött házi kenyérből)
  • Cantuccini con vino dolce (Tipikus toszkán mandulás keksz mártogatós, desszertborral)


Várunk mindenkit sok szeretettel a kurzuson! 

 

(A szakács- és receptváltoztatás jogát fenntartjuk!)

H K Sze Cs P Szo V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10

Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

2020.12.05. 16:00, szombat
Ezt az időpontot már valaki lefoglalta csapatának, de a jövőben ezt te is könnyedén megteheted! Foglald le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére! Szervezz csapatépítő programot, céges rendezvényt, lánybúcsút, szülinapozást, baráti összejövetelt tradicionális olasz ízek kíséretében.



Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

Karácsonyi ajándékkészítés Mimmával

2020.12.12. 10:00, szombat
Ünnepi ötletetelés kipipálva! A családi ajándékok kipipálva!
De még mindig van pár apróság, amivel szeretnéd feldobni az ünnepi terítéket? Mit fogsz adni ajándékba a váratlanul betoppanó vendégeknek, szomszédoknak, óvónéninek? 

Nyújtunk neked erre egy remek megoldást! Mimmával háromféle édességet készítünk ezen a kurzuson, be is csomagoljuk őket, így már készen várhatják a decembert a kis csomagocskák!
Karácsonyi ajándékkészítés Mimmával

Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

2020.12.12. 09:00, szombat
Ezt az időpontot már valaki lefoglalta csapatának, de a jövőben ezt te is könnyedén megteheted! Foglald le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére! Szervezz csapatépítő programot, céges rendezvényt, lánybúcsút, szülinapozást, baráti összejövetelt tradicionális olasz ízek kíséretében.



Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

2020.12.19. 17:00, szombat
Ezt az időpontot már valaki lefoglalta csapatának, de a jövőben ezt te is könnyedén megteheted! Foglald le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére! Szervezz csapatépítő programot, céges rendezvényt, lánybúcsút, szülinapozást, baráti összejövetelt tradicionális olasz ízek kíséretében.



Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában