Cucina Regionale - Toszkána ízvilága
A toszkán konyha különleges szerepet foglal el az olasz gasztronómián belül. Egyszerű, de kiváló alapanyagokból készült, rusztikus, hagyományos fogások jellemzik. A legtöbbet használt alapanyaga a kenyér, a helyben termesztett kiváló minőségű olívaolaj, zöldségfélék és húsok.
A gazdag toszkán kulináris hagyományokból két menüsort is összeállítottunk, hogy éreztessük a sokszínűséget.

Toszkána ízvilága 1.
- Bruschetta con guanciale (Piritós szeletek, tipikus toszkán tokaszalonna pecorino sajttal és tökkel)
- Gnocchi con prosciutto crudo toscano e funghi porcini ( Helyben készített toszkán szárított sonkás és vargányagombás gnocchi )
- Involtini di pollo pancetta affumicat, salvia e pecorino (Filézett csirkecomb füstölt szalonnával, friss fűszerekkel és érlelt toszkán juhsajttal)
- Patate al forno al rosmarino (Rozmaringos sütőben sült krumpli)
- Cantuccini con vino dolce (Tipikus toszkán mandulás keksz mártogatós, desszertborral)
Toszkána ízvilága 2.
- Crostini al patè di fegato tipico toscano (Csirkemájpástétomos toszkán piritós falatok)
- Pappardelle al ragù di cinghiale (Frissen gyúrt széles metélt vaddisznó raguval)
- Pollo intero alla diavola (Egészben sült omlós, pikáns csirke)
- Panzanella, insalata di pane toscana (Ízletes toszkán kenyérsaláta friss idényzöldségekből és frissen sütött házi kenyérből)
- Cantuccini con vino dolce (Tipikus toszkán mandulás keksz mártogatós, desszertborral)
Várunk mindenkit sok szeretettel a kurzuson!
(A szakács- és receptváltoztatás jogát fenntartjuk!)