Tudnivalók a főzőtanfolyamról

  • A főzőtanfolyamokat 10-12 fős csoportokban, magyar nyelven tartjuk. Az olasz ill. angol nyelvű főzéseket – ezek jellemzően egyben nyelvtanuló kurzusok is − külön jelezzük.
  • Csoportos igény esetén olasz illetve angol nyelvű főzőtanfolyamokat is tartunk.
  • Egy főzőtanfolyam alkalmanként körülbelül 3 óra hosszú.
  • Az órán elkészített menüsort a főzőtanfolyam végén megesszük, illetve az elvitelhez műanyag edényt biztosítunk.
  • Az árak tartalmaznak: minden anyagot és eszközt, frissítőt, recepteket, kötényt és szükség estén – az elvitelhez − műanyag edényt.
  • A főzéshez mindig friss alapanyagokat használunk, ezért a tervezett menüsorban történhetnek változások.
  • Az órákat mindig pontosan kezdjük, ezért kérjük, hogy a kezdés előtt néhány perccel érkezz a főzőiskolába.
  • Csoportos igény esetén természetesen egyéb időpontban is szervezhető főzőtanfolyam az Olasz Főzőiskolában (csapatépítés, születésnap, baráti összejövetel).


A főzőiskola helyszíne:

1137 Budapest Radnóti Miklós utca 2. (a Westend Váci úti bejáratával szemben) STUDIO ITALIA 


Jelentkezés:
Itt a weboldalon az egyes főzőtanfolyamoknál. A helyfoglalás az összeg befizetésével válik érvényessé.

Fizetési lehetőségek: 
készpénz, átutalás, bankkártya (weben keresztül és személyesen), ajándékutalvány*

A fizetési mód kiválasztása előtt kérjük vedd figyelembe, hogy a tandíjat a jelentkezést követően legkésőbb 72 órán belül szükséges befizetni.

Lemondási feltételek:
  • Ha kiderül, hogy nem tudsz jönni a főzőiskola főzőtanfolyamára, küldhetsz valakit magad helyett.
  • Ha ez már a főzőtanfolyam kezdete előtt 72 órával (vagy még korábban) kiderül, akkor átjelentkezhetsz egy másik alkalomra.
  • A program lemondására a főzőtanfolyam kezdete előtt 72 órán belül nincs lehetőség.

Kurzusok esetleges elmaradásáról mindenkit időben, legkésőbb 24 órával a kurzus előtt tájékoztatunk, és a teljes befizetett összeget visszatérítjük.

*Ajándékutalvánnyal történő fizetés esetén, kérjük minden esetben add meg annak sorszámát a regisztrációkor, és hozd el magaddal az órára. Az ajándékutalvány beváltására is a fenti lemondási feltételek vonatkoznak.

A programváltozás (szakács, menüsor) jogát fenntartjuk. 

H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

2021.05.22. 16:00, szombat

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 2.

2021.05.23. 10:00, vasárnap
A toszkán konyha különleges szerepet foglal el az olasz gasztronómián belül. Egyszerű, de kiváló alapanyagokból készült, rusztikus, hagyományos fogások jellemzik. A legtöbbet használt alapanyaga a kenyér, a helyben termesztett kiváló minőségű olívaolaj, zöldségfélék és húsok.
Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 2.

Páros főzés olasz módra

2021.05.23. 17:00, vasárnap
Olaszország nemcsak a kifinomult konyha művészet, hanem a szerelem hazája is. Ezen a kivételes napon különleges fogásokkal kápráztatunk el mindenkit. 

A közös főzés remek lehetőség arra, hogy még jobban összekovácsolja a már meglévő párokat vagy hogy a bimbózó kapcsolatokat megerősítse. Gyertek és biztos, hogy jó sül ki belőle! 

Szív küldi szívnek Olaszországból - főzőtanfolyam nemcsak szerelmeseknek!

Páros főzés olasz módra

Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei

2021.05.27. 18:00, csütörtök
Emilia-Romagna konyhája mindent kínál, mi szem-szájnak ingere: csodás sonkát, mortadellát, fűszeres parmezán sajtot, házi készítésű metéltek tengernyi változatát- amelyeket ellenállhatatlan mártásokkal tálalnak-, laktató húsételeket, köztük aromagazdag vadakat, édes és sós péksüteményeket, remek desszerteket, csodás borokat, és nem utolsó sorban itt készül a világ legnemesebb ecete, az aceto balsamico tradizionale, azaz a tradícionális balzsamecet. 

Fedezzük fel együtt e térség páratlanul gazdag ízvilágát!
Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei

Variációk lasagne-ra

2021.05.29. 10:00, szombat

Te is rajongsz a lasagne-ért? Itt megtanulhatod úgy elkészíteni, ahogyan Olaszországban kóstoltad. A klasszikus változat mellett, számunkra kevéssé ismert, ugyanakkor nagyon ízletes variációkkal fogunk megismerkedni.

Variációk lasagne-ra

Steak húsok az olasz konyhában

2021.05.30. 10:00, vasárnap
A legtöbben úgy gondolják, hogy az olasz konyha csak tésztából áll. Hát ez bizony nem így van. Ezen a kurzuson a legkiválóbb frissen sült húsokat ízlelhetik meg vendégeink, olaszosan elkészítve.
Steak húsok az olasz konyhában

Sapori di mare - Halas kurzus a tenger szerelmeseinek

2021.05.30. 16:00, vasárnap

Ősszel is szeretnéd az asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek? 

Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra, mert itt minden a halakról szól!


Sapori di mare - Halas kurzus a tenger szerelmeseinek

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

2021.06.05. 10:00, szombat

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

2021.06.05. 16:00, szombat

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

Az igazi olasz pizza titkai!

2021.06.06. 10:00, vasárnap
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Az olasz pék remekei - édes és sós sült tésztakülönlegességek

2021.06.12. 17:00, szombat
Ugye milyen klassz egy jó társaságban finom borokat kortyolgatni és házi készítésű grissiniket ropogtatni? Vagy saját sütésű focaccia-ból szendvicset készíteni reggelire? Itt megtanulhatod, hogyan lehet az otthon található legegyszerűbb alapanyagokból is fantasztikus vendégváró falatokat, ízletes uzsonnákat készíteni. 
Az olasz pék remekei  - édes és sós sült tésztakülönlegességek

Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 2.

2021.06.18. 18:00, péntek
A toszkán konyha különleges szerepet foglal el az olasz gasztronómián belül. Egyszerű, de kiváló alapanyagokból készült, rusztikus, hagyományos fogások jellemzik. A legtöbbet használt alapanyaga a kenyér, a helyben termesztett kiváló minőségű olívaolaj, zöldségfélék és húsok.
Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 2.

Street food all'italiana - az olasz utcák ízei

2021.06.19. 10:00, szombat

Focaccia, piadina, pizza al taglio, arancini di riso, panini caldi, fritto misto, panzerotti, bomboloni…és szinte a végtelenségig sorolhatnánk még azokat a tipikus olasz ételeket, amelyek az olasz utcák forgatagát jellemzik. Ha jártál már Olaszországban, neked is ismerősek lehetnek a fenti ételek, hiszen az utcákat járva, az ember ezekkel találkozik legelőször. De ha még csak most tervezed a nyaralásod, itt az ideje, hogy megismerd az olasz utcák ízet!

Street food all'italiana - az olasz utcák ízei

Gluténmentes olasz tészták - diétás szakács vezetésével

2021.06.20. 17:00, vasárnap

Manapság egyre több ember érintett a gluténmentes étkezésben. Van, amikor ez egészségügyi okok miatt indokolt, van, hogy az egészségmegőrzés a fő szempont. Azt viszont mindenkinek tudnia kell, hogy a diétás étkezés nem betegség, és a kellő tudással élménnyé válik a főzés. 

Gluténmentes olasz tészták - diétás szakács vezetésével

I segreti delle paste ripiene - Helyben készült töltött tészták titkai

2021.06.26. 11:00, szombat

Az olaszok a tésztakészítést is művészi szintre emelték, és ezt ezen a tanfolyamon is bebizonyítjuk. A töltött tészták a legegyedibb töltelékkel, különleges és egyedi ízvilágot hoznak létre. A frissen gyúrt töltött tészták nem csupán a töltelék típusában, a szószokban, de főzési és sütési módszereikben is nagyban különböznek.

I segreti delle paste ripiene - Helyben készült töltött tészták titkai

Pasta asciutta, avagy az olasz szárított tészták világa

2021.06.27. 10:00, vasárnap

Ami nekünk csak „tészta” az egy olasz háztartásban spaghetti, spaghettini, bucatini, farfalle, penne, mezze penne, sedani, fusilli és sorolhatnánk a formájuk, nagyságuk  és barázdáltságuk alapján besorolható tésztaféléket. És ha hiszik ha nem, minden alakzathoz másféle szósz illik.

Pasta asciutta, avagy az olasz szárított tészták világa

Az igazi olasz pizza titkai!

2021.07.03. 18:00, szombat
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

2021.10.31. 11:00, vasárnap
Ezt az időpontot már valaki lefoglalta csapatának, de a jövőben ezt te is könnyedén megteheted! Foglald le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére! Szervezz csapatépítő programot, céges rendezvényt, lánybúcsút, szülinapozást, baráti összejövetelt tradicionális olasz ízek kíséretében.



Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában