Ugye milyen klassz egy jó társaságban finom borokat kortyolgatni és házi készítésű grissiniket ropogtatni? Vagy saját sütésű focaccia-ból szendvicset készíteni reggelire? Itt megtanulhatod, hogyan lehet az otthon található legegyszerűbb alapanyagokból is fantasztikus vendégváró falatokat, ízletes uzsonnákat készíteni.
Az olaszok a kenyértészta lehetőségeit is művészi szintre emelték, Mimma megmutatja nekünk hogyan lehet a grissinit különböző ízesítéssel elkészíteni, a paradicsommal vagy éppen sonkával töltött panzerottit hol a sütőben hol olajban süti ki, de természetesen nem maradhat ki az édes tészta élménye sem a napból. És, megismerkedhetünk a híres olasz csokis-körtés torta titkával is.
Ezek mind-mind megtalálhatók egy valamire való olasz pékségben.
Gyúrunk, dagasztunk, sütünk és eszünk!
Számítunk Rád!
Menü:
Pizza del fornaio (Tepsiben sült pizza, ahogyan a pék készíti)
Focaccia genovese con olive (Olívabogyós genovai focaccia, azaz olasz kenyérlepény)
Variazioni di grissini al parmigiano, al rozmarino, alle olive (Sajtos, rozmaringos, olívás grissini variációk)
Crespelle - (Olajban sült ropogós tészta)
Panzerotti al prosciutto e formaggio / mozzarelle e pomodoro ( Töltött tészta batyuk sütőben illetve olajban sütve : sajtos-sonkás, paradicsomos - mozzarellás)
Calzone al forno ( töltött pizza batyu)
Cornetti dolce alla nutella ( Mogyorókrémmel töltött édes kifli)
Cantuccini (Toszkán mandulás keksz)
(A szakács- és receptváltoztatás jogát fenntartjuk!)