Rólunk

Kedves Látogató!
Üdvözöllek az Olasz Főzőiskola weboldalán! Kérlek, engedd meg, hogy néhány szóban bemutassam főzőiskolánkat, főzőtanfolyamainkat.
Az Iskola falai között kezdettől fogva igen élénk, komoly klubélet zajlott: hallgatóink a nyelvórákon kívül olasz filmklubban, spaghettatákon és kis házon belüli főzőtanfolyamokon is összejöttek, közös programokat szerveztek. Ez a mai napig így van egy aprócska, ámde lényegi változtatással:
A STUDIO ITALIA 2012-ben elindította saját főzőiskoláját, amely (nyilván nem túl meglepő módon) az olasz gasztronómiával foglalkozik, eredeti olasz receptekre alapuló főzőtanfolyamokat kínál.
A főzőiskola alapintézménye a STUDIO ITALIA Olasz Nyelviskola, amely 1990-es megalakulása óta az olasz nyelv és kultúra szerelmeseinek találkozóhelye, s amelyben kizárólag az olasz nyelv oktatása zajlik, kezdőtől a tolmács-szintig.
A főzőtanfolyamokról
A főzőtanfolyamokat a kitűnő magyar és fantasztikus olasz szakácsok tartják, akiknek aztán tényleg a vérükben van az olasz konyhaművészet minden csínja-bínja. Azért persze nem kell megijedni: az olasz tanárok által tartott főzőtanfolyamok zöme is magyar nyelven zajlik, hiszen tanáraink több éve hazánkban élnek, itt vezetik saját éttermeiket, amelyek a legnépszerűbb olasz éttermek közé tartoznak. A főzőiskola olasz nyelvű kurzusait természetesen külön jelezzük.
Szakácsainkat ismerve a főzőtanfolyamokra jelentkezők vidám, lendületes és igazán különleges órák elé néznek, amelyeknek végén - amellett, hogy valószínűleg a spaghettin, a pizzán és a tiramisun kívül más olasz szavakat is megismernek majd - természetesen jóllakhatnak a saját főztjükkel.
A STUDIO ITALIA főzőiskola azonban nemcsak klasszikus főzőtanfolyamokat kínál, ahol kisebb csoportokban lehet az olasz konyha ismert és kevésbé ismert, de annál finomabb olasz ételeinek és receptjeinek elkészítését elsajátítani. A jelentkezők időbeosztásához igazodva szívesen szervezünk főzőesteket baráti társaságoknak lánybúcsú vagy születésnap alkalmából, illetve vállalatok, cégek munkatársainak csapatépítő főzőtanfolyamokat.
Így tényleg nincs más dolgod, mint dönteni, hogy mikor kezdesz el olaszul főzni és enni!
Jó főzést, jó étvágyat és jó szórakozást kívánunk, mert olaszul főzni jó!
Salusinszky András
a Studio Italia igazgatója
H | K | Sze | Cs | P | Szo | V |
---|---|---|---|---|---|---|
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra
Mindenki szeretne kirobbanó formában lenni. Lehetséges mindez oly módon, hogy közben nem koplalunk, hanem finom olasz ételeket fogyasztunk? A válaszunk: igen! A mediterrán diétával legalábbis biztosan.
Ha te is fitten szeretnéd várni a nyarat! Főzzük ki együtt a karcsúság titkát!

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS
Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel.

Tradíció és innováció - Tradizione e innovazione - ÉLMÉNYFŐZÉS

Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

Sapori di mare - Halas kurzus a tenger szerelmeseinek
Szeretnéd az asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek?
Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra, mert itt minden a halakról szól!

Az olasz pék remekei - édes és sós sült tésztakülönlegességek - ÉLMÉNYFŐZÉS

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára - ÉLMÉNYFŐZÉS
Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?
Finomabbnál finomabb és változatosabbnál változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni?

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?
