Rólunk

Rólunk

Kedves Látogató! 

Üdvözöllek az Olasz Főzőiskola weboldalán! Kérlek, engedd meg, hogy néhány szóban bemutassam főzőiskolánkat, főzőtanfolyamainkat. 
Az Iskola falai között kezdettől fogva igen élénk, komoly klubélet zajlott: hallgatóink a nyelvórákon kívül olasz filmklubban, spaghettatákon és kis házon belüli főzőtanfolyamokon is összejöttek, közös programokat szerveztek. Ez a mai napig így van egy aprócska, ámde lényegi változtatással:
A STUDIO ITALIA 2012-ben elindította saját főzőiskoláját, amely (nyilván nem túl meglepő módon) az olasz gasztronómiával foglalkozik, eredeti olasz receptekre alapuló főzőtanfolyamokat kínál. 

A főzőiskola alapintézménye a STUDIO ITALIA Olasz Nyelviskola, amely 1990-es megalakulása óta az olasz nyelv és kultúra szerelmeseinek találkozóhelye, s amelyben kizárólag az olasz nyelv oktatása zajlik, kezdőtől a tolmács-szintig.

A főzőtanfolyamokról

A főzőtanfolyamokat a kitűnő magyar és fantasztikus olasz szakácsok tartják, akiknek aztán tényleg a vérükben van az olasz konyhaművészet minden csínja-bínja. Azért persze nem kell megijedni: az olasz tanárok által tartott főzőtanfolyamok zöme is magyar nyelven zajlik, hiszen tanáraink több éve hazánkban élnek, itt vezetik saját éttermeiket, amelyek a legnépszerűbb olasz éttermek közé tartoznak. A főzőiskola olasz nyelvű kurzusait természetesen külön jelezzük.

Szakácsainkat ismerve a főzőtanfolyamokra jelentkezők vidámlendületes és igazán különleges órák elé néznek, amelyeknek végén - amellett, hogy valószínűleg a spaghettin, a pizzán és a tiramisun kívül más olasz szavakat is megismernek majd - természetesen jóllakhatnak a saját főztjükkel.

STUDIO ITALIA főzőiskola azonban nemcsak klasszikus főzőtanfolyamokat kínál, ahol kisebb csoportokban lehet az olasz konyha ismert és kevésbé ismert, de annál finomabb olasz ételeinek és receptjeinek elkészítését elsajátítani. A jelentkezők időbeosztásához igazodva szívesen szervezünk főzőesteket baráti társaságoknak lánybúcsú vagy születésnap alkalmából, illetve vállalatok, cégek munkatársainak csapatépítő főzőtanfolyamokat.

Így tényleg nincs más dolgod, mint dönteni, hogy mikor kezdesz el olaszul főzni és enni! 

         Jó főzéstjó étvágyat és jó szórakozást kívánunk, mert olaszul főzni jó!


Salusinszky András  

a Studio Italia igazgatója




H K Sze Cs P Szo V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7

Az olasz pék remekei - édes és sós sült tésztakülönlegességek

2021.10.30. 11:00, szombat
Ugye milyen klassz egy jó társaságban finom borokat kortyolgatni és házi készítésű grissiniket ropogtatni? Vagy saját sütésű focaccia-ból szendvicset készíteni reggelire? Itt megtanulhatod, hogyan lehet az otthon található legegyszerűbb alapanyagokból is fantasztikus vendégváró falatokat, ízletes uzsonnákat készíteni. 
Az olasz pék remekei  - édes és sós sült tésztakülönlegességek

Vegán fogások olasz módra

2021.10.31. 11:00, vasárnap
A mediterrán konyha, amely közül a legismertebb a világon az olasz, tipikusan vegán vagy vegetáriánus összetevőkön alapul. A forró éghajlat miatt a délen élő olaszok nagyon alacsony állati zsírtartalmú recepteket dolgoztak ki, olyan termékek felhasználásával, mint az olívaolaj, zöldségek, halak és gyümölcsök, sőt a parmezánt gyakran lecserélik szaraz kenyérre. Az általam bemutatott tanfolyam kizárólag
vegán, anélkül, hogy olyan termékeket kellene használnunk, mint a szója vagy a tofu.
Vegán fogások olasz módra

Oktatás

2021.11.02. 08:00, péntek

Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!

Oktatás

Oktatás

2021.11.03. 08:00, szerda

Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!

Oktatás

Carne con carne - Húsimádók kurzusa

2021.11.04. 18:00, csütörtök
Az olasz húsételek titka a fantázián és a minőségi alapanyagokon múlik: meglepő kombinációk, egyszerű elkészítés és persze egy két mesterfogás teszik majd ellenállhatatlanná az itt elkészített ételeket - Giulionak köszönhetően remek receptekkel gazdagíthatjuk a repertoárunkat.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa

Oktatás

2021.11.04. 08:00, csütörtök

Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!

Oktatás

Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei

2021.11.05. 18:00, péntek
Emilia-Romagna konyhája mindent kínál, mi szem-szájnak ingere: csodás sonkát, mortadellát, fűszeres parmezán sajtot, házi készítésű metéltek tengernyi változatát- amelyeket ellenállhatatlan mártásokkal tálalnak-, laktató húsételeket, köztük aromagazdag vadakat, édes és sós péksüteményeket, remek desszerteket, csodás borokat, és nem utolsó sorban itt készül a világ legnemesebb ecete, az aceto balsamico tradizionale, azaz a tradícionális balzsamecet. 

Fedezzük fel együtt e térség páratlanul gazdag ízvilágát!
Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei

Oktatás

2021.11.05. 08:00, péntek

Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!

Oktatás

Az igazi olasz pizza titkai!

2021.11.07. 14:00, vasárnap
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Oktatás

2021.11.09. 08:00, kedd

Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!

Oktatás

Oktatás

2021.11.10. 08:00, szerda

Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!

Oktatás

Oktatás

2021.11.11. 08:00, csütörtök

Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!

Oktatás

Oktatás

2021.11.12. 08:00, péntek

Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!

Oktatás

Autunno in tavola - Terítéken az ősz!

2021.11.13. 11:00, szombat
Ha valaki ilyentájt elmegy a piacra, hogy egy ízletes ebédhez keressen hozzávalót, egyenesen a bőség zavarában érezheti magát. Ugyanis az ősz rengeteg fajta, az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, ízletes gyümölcsöket és zöldségeket kínál.
Autunno in tavola - Terítéken az ősz!

Az igazi olasz pizza titkai!

2021.11.14. 14:00, vasárnap
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Oktatás

2021.11.16. 08:00, kedd

Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!

Oktatás

Oktatás

2021.11.17. 08:00, szerda

Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!

Oktatás

Oktatás

2021.11.18. 08:00, csütörtök

Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!

Oktatás

Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

2021.11.18. 16:00, csütörtök
Ezt az időpontot már valaki lefoglalta csapatának, de a jövőben ezt te is könnyedén megteheted! Foglald le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére! Szervezz csapatépítő programot, céges rendezvényt, lánybúcsút, szülinapozást, baráti összejövetelt tradicionális olasz ízek kíséretében.



Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

2021.11.19. 11:00, péntek
Ezt az időpontot már valaki lefoglalta csapatának, de a jövőben ezt te is könnyedén megteheted! Foglald le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére! Szervezz csapatépítő programot, céges rendezvényt, lánybúcsút, szülinapozást, baráti összejövetelt tradicionális olasz ízek kíséretében.



Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

2021.11.20. 10:00, szombat

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei

2021.11.20. 15:30, szombat
Emilia-Romagna konyhája mindent kínál, mi szem-szájnak ingere: csodás sonkát, mortadellát, fűszeres parmezán sajtot, házi készítésű metéltek tengernyi változatát- amelyeket ellenállhatatlan mártásokkal tálalnak-, laktató húsételeket, köztük aromagazdag vadakat, édes és sós péksüteményeket, remek desszerteket, csodás borokat, és nem utolsó sorban itt készül a világ legnemesebb ecete, az aceto balsamico tradizionale, azaz a tradícionális balzsamecet. 

Fedezzük fel együtt e térség páratlanul gazdag ízvilágát!
Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei

Sapori di mare - Halas kurzus a tenger szerelmeseinek

2021.11.21. 11:00, vasárnap

Ősszel is szeretnéd az asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek? 

Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra, mert itt minden a halakról szól!


Sapori di mare - Halas kurzus a tenger szerelmeseinek

Oktatás

2021.11.23. 08:00, kedd

Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!

Oktatás

Oktatás

2021.11.24. 08:00, szerda

Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!

Oktatás

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 4.rész - Dolci (desszertek)

2021.11.27. 11:00, szombat
A több részes tanfolyamunkon egy igazi olasz étlapot veszünk végig, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, a dolcé-ig mindent megtanulhatsz elkészíteni. Nemcsak ezen fogások sokszínűségét mutatja meg és tanít meg minket olasz szellemben főzni, de mesél az ételek eredetéről, a fogások különböző változatairól és arról, hogy az olaszok mikor mit esznek és mit nem! Mert az egy dolog, hogy nem tesznek ketchupot a pizzára, de parmezánt sem a tenger gyümölcseire.
Ez az óránk lesz a legédesebb, itt semmi mással csak desszertekkel foglalkozunk!

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 4.rész - Dolci (desszertek)

Vegán fogások olasz módra

2021.11.28. 11:00, vasárnap
A mediterrán konyha, amely közül a legismertebb a világon az olasz, tipikusan vegán vagy vegetáriánus összetevőkön alapul. A forró éghajlat miatt a délen élő olaszok nagyon alacsony állati zsírtartalmú recepteket dolgoztak ki, olyan termékek felhasználásával, mint az olívaolaj, zöldségek, halak és gyümölcsök, sőt a parmezánt gyakran lecserélik száraz kenyérre. Az általam bemutatott tanfolyam kizárólag
vegán, anélkül, hogy olyan termékeket kellene használnunk, mint a szója vagy a tofu.
Vegán fogások olasz módra

Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

2021.12.22. 11:00, szerda
Ezt az időpontot már valaki lefoglalta csapatának, de a jövőben ezt te is könnyedén megteheted! Foglald le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére! Szervezz csapatépítő programot, céges rendezvényt, lánybúcsút, szülinapozást, baráti összejövetelt tradicionális olasz ízek kíséretében.



Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában