Cucina regionale - Nápoly ízei
Aki egy kicsit is elmélyedt az olasz gasztronómiában, az tudja, hogy egységes olasz konyha nemigen létezik. Minden tájegységnek megvannak a maga sajátos fogásai, amiket máshol Olaszországban hiába is keresünk.
Ha szívesen megismernéd, hogy mi fő a nápolyi mamma-k fazékjában és szeretnél autentikus nápolyi receptekkel gazdagodni, akkor mindenképp érdemes ellátogatnod erre a délies témájú kurzusra!
Legtöbbünknek mi jut eszébe Nápolyról? Természetesen a gasztronómia sokszínűségén túl, a helyiek közvetlensége, a város élénk lüktetése, a kaotikus közlekedés, a délutáni szieszta. De elmaradhatatlan kellék a szűk sikátorok erkélyein száradó friss ruhák illata, a tengeri sós levegő, a Vezúv, a Sorrento..
Judit, aki 10 évet élt Rómában, mint diplomata feleség és ebből adódóan sokat utazott, látott, tanult a helyiektől és a szicíliai barátoktól, ő fog minket beavatni a helyi konyha rejtelmeibe.
A kurzuson tipikus Nápolyi és Nápoly környéki recepteket fogunk elkészíteni.
Menü:
Crema vegetale di peperoni e zucchine (Sült paprika és cukkíni krémleves)
Spaghetti con le cozze e i pelati (Paradicsomos spaghetti kagylóhússal)
Torta di melanzane con petto di pollo (Csirkemelles padlizsán 'torta')
Torta caprese al cioccolato (Helyi specialitás - étcsokoládés torta)
(A recept- és szakácsváltoztatás jogát fenntartjuk! )