Olasz tájak konyhája - Szardínia különleges ételei

Ezen a kurzusunkon a szárd konyha jellegzetes ízvilágát szeretnénk bemutatni, szakácsunk által a helyiektől gyűjtött receptek alapján! A földközi tenger 2. legnagyobb szigete nemcsak hófehér homokos tengerpartjaival és szórakoztató sokszínűségével varázsolja el az oda látogatókat, hanem különleges konyhájával is.

A szárdok hagyományosan pásztorkodásból éltek, mely két gasztronómiai jellegzetességet hozott magával: a sokszínű és extra tartósra készített kenyér kultúráját, illetve a nagy mennyiségben elérhető juhtejből készült pecorinot, mely mára már messzeföldön híres és az egyik legkedveltebb olasz sajt.

A sziget hektikus történelmének köszönhetően gasztronómiájában az összetéveszthetetlenül olasz alapokkal arabos és spanyolos jegyek is keverednek.

Így kerül a szárd gnocchiba sáfrány, vagy pedig a desszertbe sajt és méz, igazán jellegzetes, utánozhatatlan ízeket eredményezve.

Tartsatok velünk kurzusunkra ahol elsajátíthatjátok néhány szardíniai klasszikus receptjét, illetve garantáltan különleges gasztronómiai utazásban lesz részetek.

Menü:

Képtalálat a következőre: „Malloreddus” 

Tortino di piselli e pancetta -  Borsóval és császárszalonnával töltött sós torta különlegesség 

Gnocchetti sardi con salsiccia (Malloreddus) - Kézzel gyúrt, szárd nudlitészta kolbászos feltéttel

Vitello alla sarda - Kapri bogyóval, citromokkal és fűszerekkel sült borjú szelet 

Seadas - Klasszikus szárd desszert: mézzel tálalt, ropogós, töltött égetett tészta

 

A kurzuson az összes tészta helyben készül!

(A receptváltoztatás jogát fenntartjuk!)

Sok szeretettel várunk mindenkit! 

 


H K Sze Cs P Szo V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10

Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.01. 18:00, kedd
Az olasz húsételek titka a fantázián és a minőségi alapanyagokon múlik: meglepő kombinációk, egyszerű elkészítés és persze egy két mesterfogás teszik majd ellenállhatatlanná az itt elkészített ételeket - Giulionak köszönhetően remek receptekkel gazdagíthatjuk a repertoárunkat.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.04. 18:00, péntek

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.18. 18:00, péntek

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.19. 11:00, szombat

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.26. 17:00, szombat

Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel. 

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS