Iskolai csoport
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!

E-mail: info@olasz-fozoiskola.hu
Telefon: +36 30 397 2829
A szárdok hagyományosan pásztorkodásból éltek, mely két gasztronómiai jellegzetességet hozott magával: a sokszínű és extra tartósra készített kenyér kultúráját, illetve a nagy mennyiségben elérhető juhtejből készült pecorinot, mely mára már messzeföldön híres és az egyik legkedveltebb olasz sajt.
A sziget hektikus történelmének köszönhetően gasztronómiájában az összetéveszthetetlenül olasz alapokkal arabos és spanyolos jegyek is keverednek.
Így kerül a szárd gnocchiba sáfrány, vagy pedig a desszertbe sajt és méz, igazán jellegzetes, utánozhatatlan ízeket eredményezve.
Tartsatok velünk kurzusunkra ahol elsajátíthatjátok néhány szardíniai klasszikus receptjét, illetve garantáltan különleges gasztronómiai utazásban lesz részetek.
Menü:
Tortino di piselli e pancetta - Borsóval és császárszalonnával töltött sós torta különlegesség
Gnocchetti sardi con salsiccia (Malloreddus) - Kézzel gyúrt, szárd nudlitészta kolbászos feltéttel
Vitello alla sarda - Kapri bogyóval, citromokkal és fűszerekkel sült borjú szelet
Seadas - Klasszikus szárd desszert: mézzel tálalt, ropogós, töltött égetett tészta
A kurzuson az összes tészta helyben készül!
(A receptváltoztatás jogát fenntartjuk!)
Sok szeretettel várunk mindenkit!
H | K | Sze | Cs | P | Szo | V |
---|---|---|---|---|---|---|
31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Könnyed olasz ételeket szeretnél készíteni? Minél változatosabban, színesebben szeretnél étkezni? Ezen a kurzuson húsmentes, zöldségekkel teli ételeket próbálhatsz ki, kóstolhatsz meg és utána otthon is el tudod majd ezeket készíteni. Természetesen mindenkit szeretettel várunk, hiszen egy minestrone leves vagy egy autentikus bruschetta mindenkit rabul tud ejteni!
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?
Finomabbnál finomabb és változatosabbnál változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni?
Az olasz konyha nem hiába a tésztaételeiről híres, hiszen a félsziget minden szegletében alkottak valami különlegeset belőle. Ráadásul az Olaszországban honos durum búzából készült lisztből igazán jól formálható alaptészta gyúrható, ami a főzést is jól állja és nem mállik szét. Ezért van az, ha egy olasznak nem "al dente" tésztát tálalnak fel, vagyis nem roppan a foga alatt, akkor meg sem eszi.
Járd körbe egész Olaszországot idén húsvétkor. Olyan húsvéti fogásokkal készült Enrico idén, amik különböző tájegységekből származnak.
Járd körbe egész Olaszországot idén húsvétkor. Olyan húsvéti fogásokkal készült Enrico idén, amik különböző tájegységekből származnak.
Az idénynek megfelelő, autentikus olasz finomságok.
Az olasz konyha fogásai között nem egy-két, hanem több ezer (!) olyan, egyszerűen elkészíthető étel van, mely
egy kis olasz rafinériával könnyen a kedvenc ételünkké/a család kedvenc fogásává válhat. Csatlakozzatok a programhoz és lessetek el
minden konyhai titkot séfünktől!
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!