Cereali con verdure - Gabonafélék, zöldségekkel, hüvelyesekkel és hússal

2015.10.29. 18:00, csütörtök

A kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás egyik alappillére a gabonafélék fogyasztása, úgy, mint a tönkölybúza, árpa, köles, zab, rizs, stb. kitűnő fehérje és rostforrások. A másik alappillére a hüvelyek fogyasztása, mint például a csicseriborsó, különféle bab-, lencse- és borsófélék, szója, stb.

Olaszországban igen változatosan és ízletesen készítik el ezeket a finomságokat. Ott van például az úgynevezett zuppa di legumi e cereali, ami egy sűrű, már-már sólet vagy főzeléksűrűségű ’leves’, de definiáljuk inkább egytálételnek, melyben minden földi jó megtalálható. Körülbelül 8-10 féle hüvelyes, jó néhány fajta gabona, sok illatozó fűszernövény és zöldség egy kis szalonnával megbolondítva. Akkor szintén említésre érdemes a nyári baráti aperitivo-k elmaradhatatlan fogása az insalata di riso vagy az insalata di farro. Előbbinek rizs, míg utóbbinak a hántolt és főtt szuperegészséges tönkölybúza az alapja. Zöldségeket, sajtot, sonkát, virslit hozzáadva fenséges rizs és tönkölybúza salátát kapunk. A sort sorolhatnánk a végtelenségig, mi ezen a kurzuson szeretnénk egy kis ízelítőt adni abból, hogy mennyire változatosan el lehet készíteni ezeket az alapanyagokat.

Nem húsmentes a kurzus, úgyhogy a húskedvelőket és az egészséges táplálkozásra fogékony személyeket is várjuk szeretettel!

Kíváncsi vagy az olasz bablevesére és töltött paprikájára? Ugyanis ezek a finomságok nem csak nálunk, magyaroknál léteznek, hanem az olaszoknak is megvan a saját tradicionális bableves és töltött paprika receptjük. Igaz, a miénktől különböző, de nem kevésbé ízletes és izgalmas. Gyertek, fedezzétek fel olasz szakácsunk segítségével!

 

Menü:
-
Flan (tortino) di zucca alla crema di taleggio - Taleggio sajtkrémes sütőttök tortácska

-Zuppa di legumi e cereali - Olasz bableves gazdagon csicseriborsóval,  gabonákkal, friss fűszerekkel és szalonnával

- Peperoni ripieni all'italiana - Töltött paprika olasz módra

- L'insalata di riso - Ízletes rizssaláta, ahogyan az olasz szeretik, szárított paradicsommal, olasz főtt sonkával, speciális sajttal, kapribogyóval, olívaával, stb..
-Dessert sorpresa - Meglepetés desszert


Sok szeretettel várunk Minden érdeklődőt!
 
A szakács- és receptváltozás jogát fenntartjuk!

A tanfolyam ára:

  • 1 főre: 9 000 Ft
  • 2 főre: 18 000 Ft
  • 3 főre: 27 000 Ft
  • 4 főre: 36 000 Ft
  • 5 főre: 106 000 Ft
Kedves Chef Tanonc!

A kiválasztott tanfolyamra történő jelentkezés lezárult. Kérjük válassz másik tanfolyamot és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj aktuális kurzuskínálatunkról.

Reméljük hamarosan találkozunk!

Üdvözlettel:

STUDIO ITALIA Olasz Főzőiskola

H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.01. 18:00, kedd
Az olasz húsételek titka a fantázián és a minőségi alapanyagokon múlik: meglepő kombinációk, egyszerű elkészítés és persze egy két mesterfogás teszik majd ellenállhatatlanná az itt elkészített ételeket - Giulionak köszönhetően remek receptekkel gazdagíthatjuk a repertoárunkat.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.04. 18:00, péntek

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.18. 18:00, péntek

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.19. 11:00, szombat

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.26. 11:00, szombat

Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel. 

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.01. 18:00, kedd
Az olasz húsételek titka a fantázián és a minőségi alapanyagokon múlik: meglepő kombinációk, egyszerű elkészítés és persze egy két mesterfogás teszik majd ellenállhatatlanná az itt elkészített ételeket - Giulionak köszönhetően remek receptekkel gazdagíthatjuk a repertoárunkat.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.04. 18:00, péntek

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.18. 18:00, péntek

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.19. 11:00, szombat

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.26. 11:00, szombat

Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel. 

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS