
Cereali con verdure - Gabonafélék, zöldségekkel, hüvelyesekkel és hússal
A kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás egyik alappillére a gabonafélék fogyasztása, úgy, mint a tönkölybúza, árpa, köles, zab, rizs, stb. kitűnő fehérje és rostforrások. A másik alappillére a hüvelyek fogyasztása, mint például a csicseriborsó, különféle bab-, lencse- és borsófélék, szója, stb.
Olaszországban igen változatosan és ízletesen készítik el ezeket a finomságokat. Ott van például az úgynevezett zuppa di legumi e cereali, ami egy sűrű, már-már sólet vagy főzeléksűrűségű ’leves’, de definiáljuk inkább egytálételnek, melyben minden földi jó megtalálható. Körülbelül 8-10 féle hüvelyes, jó néhány fajta gabona, sok illatozó fűszernövény és zöldség egy kis szalonnával megbolondítva. Akkor szintén említésre érdemes a nyári baráti aperitivo-k elmaradhatatlan fogása az insalata di riso vagy az insalata di farro. Előbbinek rizs, míg utóbbinak a hántolt és főtt szuperegészséges tönkölybúza az alapja. Zöldségeket, sajtot, sonkát, virslit hozzáadva fenséges rizs és tönkölybúza salátát kapunk. A sort sorolhatnánk a végtelenségig, mi ezen a kurzuson szeretnénk egy kis ízelítőt adni abból, hogy mennyire változatosan el lehet készíteni ezeket az alapanyagokat.
Nem húsmentes a kurzus, úgyhogy a húskedvelőket és az egészséges táplálkozásra fogékony személyeket is várjuk szeretettel!


- Flan (tortino) di zucca alla crema di taleggio - Taleggio sajtkrémes sütőttök tortácska
-Zuppa di legumi e cereali - Olasz bableves gazdagon csicseriborsóval, gabonákkal, friss fűszerekkel és szalonnával
- Peperoni ripieni all'italiana - Töltött paprika olasz módra
- L'insalata di riso - Ízletes rizssaláta, ahogyan az olasz szeretik, szárított paradicsommal, olasz főtt sonkával, speciális sajttal, kapribogyóval, olívaával, stb..
-Dessert sorpresa - Meglepetés desszert
Sok szeretettel várunk Minden érdeklődőt!
A szakács- és receptváltozás jogát fenntartjuk!
A tanfolyam ára:
- 1 főre: 9 000 Ft
- 2 főre: 18 000 Ft
- 3 főre: 27 000 Ft
- 4 főre: 36 000 Ft
- 5 főre: 106 000 Ft
A kiválasztott tanfolyamra történő jelentkezés lezárult. Kérjük válassz másik tanfolyamot és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj aktuális kurzuskínálatunkról.
Reméljük hamarosan találkozunk!
Üdvözlettel:
STUDIO ITALIA Olasz Főzőiskola
H | K | Sze | Cs | P | Szo | V |
---|---|---|---|---|---|---|
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |


Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?



Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS
Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel.

H | K | Sze | Cs | P | Szo | V |
---|---|---|---|---|---|---|
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |


Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?



Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS
Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel.
