Cereali con verdure - Gabonafélék, zöldségekkel, hüvelyesekkel és hússal
A kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás egyik alappillére a gabonafélék fogyasztása, úgy, mint a tönkölybúza, árpa, köles, zab, rizs, stb. kitűnő fehérje és rostforrások. A másik alappillére a hüvelyek fogyasztása, mint például a csicseriborsó, különféle bab-, lencse- és borsófélék, szója, stb.
Olaszországban igen változatosan és ízletesen készítik el ezeket a finomságokat. Ott van például az úgynevezett zuppa di legumi e cereali, ami egy sűrű, már-már sólet vagy főzeléksűrűségű ’leves’, de definiáljuk inkább egytálételnek, melyben minden földi jó megtalálható. Körülbelül 8-10 féle hüvelyes, jó néhány fajta gabona, sok illatozó fűszernövény és zöldség egy kis szalonnával megbolondítva. Akkor szintén említésre érdemes a nyári baráti aperitivo-k elmaradhatatlan fogása az insalata di riso vagy az insalata di farro. Előbbinek rizs, míg utóbbinak a hántolt és főtt szuperegészséges tönkölybúza az alapja. Zöldségeket, sajtot, sonkát, virslit hozzáadva fenséges rizs és tönkölybúza salátát kapunk. A sort sorolhatnánk a végtelenségig, mi ezen a kurzuson szeretnénk egy kis ízelítőt adni abból, hogy mennyire változatosan el lehet készíteni ezeket az alapanyagokat.
Nem húsmentes a kurzus, úgyhogy a húskedvelőket és az egészséges táplálkozásra fogékony személyeket is várjuk szeretettel!
- Flan (tortino) di zucca alla crema di taleggio - Taleggio sajtkrémes sütőttök tortácska
-Zuppa di legumi e cereali - Olasz bableves gazdagon csicseriborsóval, gabonákkal, friss fűszerekkel és szalonnával
- Peperoni ripieni all'italiana - Töltött paprika olasz módra
- L'insalata di riso - Ízletes rizssaláta, ahogyan az olasz szeretik, szárított paradicsommal, olasz főtt sonkával, speciális sajttal, kapribogyóval, olívaával, stb..
-Dessert sorpresa - Meglepetés desszert
Sok szeretettel várunk Minden érdeklődőt!
A szakács- és receptváltozás jogát fenntartjuk!
A tanfolyam ára:
- 1 főre: 9 000 Ft
- 2 főre: 18 000 Ft
- 3 főre: 27 000 Ft
- 4 főre: 36 000 Ft
- 5 főre: 106 000 Ft
A kiválasztott tanfolyamra történő jelentkezés lezárult. Kérjük válassz másik tanfolyamot és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj aktuális kurzuskínálatunkról.
Reméljük hamarosan találkozunk!
Üdvözlettel:
STUDIO ITALIA Olasz Főzőiskola
Hírlevél
H | K | Sze | Cs | P | Szo | V |
---|---|---|---|---|---|---|
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?
Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?
Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában
Tradíció és innováció - Tradizione e innovazione - ÉLMÉNYFŐZÉS
Az olasz pék remekei - édes és sós sült tésztakülönlegességek - ÉLMÉNYFŐZÉS
Nápoly ízei
Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?
Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?
Tészták frissen gyúrva - tájjellegű olasz konyha ÉLMÉNYFŐZÉS
Az olasz konyha nem hiába a tésztaételeiről híres, hiszen a félsziget minden szegletében alkottak valami különlegeset belőle. Ráadásul az Olaszországban honos durum búzából készült lisztből igazán jól formálható alaptészta gyúrható, ami a főzést is jól állja és nem mállik szét. Ezért van az, ha egy olasznak nem "al dente" tésztát tálalnak fel, vagyis nem roppan a foga alatt, akkor meg sem eszi.
CARNI & VERDURE RIPIENE - Töltött húsok és zöldségek
Iskolai csoport
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Iskolai csoport
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Bálint-napi különlegességek Olaszországból - Piatti speciali per San Valentino
Bálint-napi különlegességek Olaszországból - Piatti speciali per San Valentino
Bálint-napi különlegességek Olaszországból - Piatti speciali per San Valentino
Iskolai csoport
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Gnocchi e risotti, azaz az olasz nudli és rizottó készítésének rejtelmei - ÉLMÉNYFŐZÉS
Tradíció és innováció - Tradizione e innovazione - ÉLMÉNYFŐZÉS
Iskolai csoport
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára - ÉLMÉNYFŐZÉS
Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?
Finomabbnál finomabb és változatosabbnál változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni?
Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS
Fedezzük fel együtt e térség páratlanul gazdag ízvilágát!
Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában
I grandi classici della cucina italiana - A nagy olasz klasszikusok - ÉLMÉNYFŐZÉS
Az idénynek megfelelő, autentikus olasz finomságok.
Az olasz konyha fogásai között nem egy-két, hanem több ezer (!) olyan, egyszerűen elkészíthető étel van, mely
egy kis olasz rafinériával könnyen a kedvenc ételünkké/a család kedvenc fogásává válhat. Csatlakozzatok a programhoz és lessetek el
minden konyhai titkot séfünktől!
Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában
Tavaszi ételek Olaszországból - Profumo di Primavera
Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára - ÉLMÉNYFŐZÉS
Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?
Finomabbnál finomabb és változatosabbnál változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni?
Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?
Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?
H | K | Sze | Cs | P | Szo | V |
---|---|---|---|---|---|---|
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 1. - ÉLMÉNYFŐZÉS
Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?
Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?
Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában
Tradíció és innováció - Tradizione e innovazione - ÉLMÉNYFŐZÉS
Az olasz pék remekei - édes és sós sült tésztakülönlegességek - ÉLMÉNYFŐZÉS
Nápoly ízei
Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?
Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?
Tészták frissen gyúrva - tájjellegű olasz konyha ÉLMÉNYFŐZÉS
Az olasz konyha nem hiába a tésztaételeiről híres, hiszen a félsziget minden szegletében alkottak valami különlegeset belőle. Ráadásul az Olaszországban honos durum búzából készült lisztből igazán jól formálható alaptészta gyúrható, ami a főzést is jól állja és nem mállik szét. Ezért van az, ha egy olasznak nem "al dente" tésztát tálalnak fel, vagyis nem roppan a foga alatt, akkor meg sem eszi.
CARNI & VERDURE RIPIENE - Töltött húsok és zöldségek
Iskolai csoport
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Iskolai csoport
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Bálint-napi különlegességek Olaszországból - Piatti speciali per San Valentino
Bálint-napi különlegességek Olaszországból - Piatti speciali per San Valentino
Bálint-napi különlegességek Olaszországból - Piatti speciali per San Valentino
Iskolai csoport
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Gnocchi e risotti, azaz az olasz nudli és rizottó készítésének rejtelmei - ÉLMÉNYFŐZÉS
Tradíció és innováció - Tradizione e innovazione - ÉLMÉNYFŐZÉS
Iskolai csoport
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára - ÉLMÉNYFŐZÉS
Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?
Finomabbnál finomabb és változatosabbnál változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni?
Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS
Fedezzük fel együtt e térség páratlanul gazdag ízvilágát!
Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában
I grandi classici della cucina italiana - A nagy olasz klasszikusok - ÉLMÉNYFŐZÉS
Az idénynek megfelelő, autentikus olasz finomságok.
Az olasz konyha fogásai között nem egy-két, hanem több ezer (!) olyan, egyszerűen elkészíthető étel van, mely
egy kis olasz rafinériával könnyen a kedvenc ételünkké/a család kedvenc fogásává válhat. Csatlakozzatok a programhoz és lessetek el
minden konyhai titkot séfünktől!
Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában
Tavaszi ételek Olaszországból - Profumo di Primavera
Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára - ÉLMÉNYFŐZÉS
Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?
Finomabbnál finomabb és változatosabbnál változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni?