Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 1.
2024.01.16. 18:00, kedd
A toszkán konyha különleges szerepet foglal el az olasz gasztronómián belül. Egyszerű, de kiváló alapanyagokból készült, rusztikus, hagyományos fogások jellemzik. A legtöbbet használt alapanyaga a kenyér, a helyben termesztett kiváló minőségű olívaolaj, zöldségfélék és húsok.
Menü
Bruschetta ai fegatini di pollo con filetto di acciuga
capperi e pomodori secchi aromatizzati
con vino Marsala secco - Bruschetta csirkemájjal, kandírozott paradicsommal, kapribogyóval és szardella filével - Marsala borral elkészítve és rukkolával tálalva
- Bruschetta alla cipolla rossa stufata con aceto balsamico
pancetta, Pecorino Toscano e pomodori saltati al basilico - Pomodorini caramellati e rucola - Balzsamecetben párolt lilahagymás bruschetta toszkán szalonnával, friss pecorino sajttal - karamellizált paradicsommal és rukkolával tálalva
- Gnocchi con prosciutto crudo toscano e funghi porcini - Helyben készített toszkán szárított sonkás és vargányagombás gnocchi
- Involtini di pollo pancetta affumicat, salvia e pecorino - Filézett csirkecomb füstölt szalonnával, friss fűszerekkel és érlelt toszkán juhsajttal
- Patate al forno al rosmarino - Rozmaringos sütőben sült burgonya
- Cantuccini accompagnati da crema pasticcera ricca al limone e vino dolce - Cantucci édes borral és főzött citromos cukrászkrémmel (mártogatnivaló desszert)
Mit fogunk főzni a tanfolyamon?
Az egész menüsor el fog készülni a tanfolyam végére.
Mi is fogunk főzni?
Természetesen! Nálunk mindent a résztvevők készítenek el a szakácsunk útmutatásával. A legtöbb kurzusunkon közösen készülnek az ételek, ez alól a
pizzás program jelent kivételt, itt mindenki sajátot süt.
Mennyi ideig tart a kurzus?
A főzések nagyjából 2 és 1/2 - 3 órásak, ebben az ételek elfogyasztása is benne van. (Elsősorban a résztvevőkön múlik, hogy milyen hosszú az adott alkalom.)
Hányan leszünk a főzésen?
Minimum hatan, maximum tizenketten. (Amennyiben többen szeretnétek jönni, vagy privát rendezvényt szeretnétek kérni, nézzetek körül ezen az oldalon.)
Mit hozzunk magunkkal?
Érdemes dobozzal készülni, mert így, ami megmarad a program végén, abból tudtok hazavinni magatokkal. Kötényt biztosítunk mindenki számára (de ennek ellenére kifröccsenhet valami a ruhátokra főzés közben, érdemes ennek megfelelően öltözéket választani.)
Ételérzékenység esetén milyen kurzusra tudok jönni?
A kurzusokon alapvetően nem használunk "mentes" alapanyagokat.
'Vegán' kurzusunkon tojás- és laktózmentes a menüsor.
Várunk mindenkit sok szeretettel a kurzuson!
(A szakács- és receptváltoztatás jogát fenntartjuk!)
További időpontokat ezen a linken találsz!
A tanfolyam ára:
- 1 főre: 23 000 Ft
- 2 főre: 45 000 Ft
- 3 főre: 66 000 Ft
- 4 főre: 85 000 Ft
- 5 főre: 106 000 Ft
Kedves Chef Tanonc!
A kiválasztott tanfolyamra történő jelentkezés lezárult. Kérjük válassz másik tanfolyamot és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj aktuális kurzuskínálatunkról.
Reméljük hamarosan találkozunk!
Üdvözlettel:
STUDIO ITALIA Olasz Főzőiskola