La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra

2019.07.11. 18:00, csütörtök

Mindenki szeretné újra kirobbanó formában lenni. Lehetséges mindez oly módon, hogy közben nem koplalunk, hanem finom olasz ételeket fogyasztunk? A válaszunk: igen! A mediterrán diétával legalábbis biztosan. 

Ha te is fitten szeretnéd várni a nyarat! Főzzük ki együtt a karcsúság titkát!


                    


Sokakban, sokszor felvetődik a kérdés: ha az olaszok annyi tésztát esznek, akkor miért nem híznak el? A kérdésre a válasz természetesen nem a tésztában van, sokkal inkább a mediterrán életmódban, amely valójában nem is fogyókúra, hanem életstílus. A gondosan összeállított déli étrend, mely sok zöldséget és gyümölcsöt tartalmaz, mindenképp egy egészségesebb táplálkozást jelent, melynek eredményeként könnyebbek, csinosabbak, fittebbek lehetünk.

Ezen a kurzuson megtudjuk, mi az életmódváltás lényege, hogyan kivitelezhető, mitől olyan egészséges, mitől olyan finom - és mindezek bizonyítására végigfőzünk és - eszünk egy igazi mediterrán ételsort (amelybe egyszer - kétszer egy ízletes tésztaétel is bőven belefér). 


Menü:



  • Involtini di peperoni ricotta pistacchi menta e speck Sült kaliforniai paprika tekercsek pisztáciával , mentás ricottával és sonkával
  • Orecchiette broccoletti, acciughe e peperoncin,o pomodorini e pecorino - Fülecske tészta brokkolival, szardellával, koktélparadicsommal és egy kevés csípős paprikával
  • Scaloppine di pollo al limone e capperi (Citromos-kapribogyós sült csirkemell szelet)
  • Spinaci al naturale (Párolt spenót)
  • Sorbetto al limone con avocado e menta (Pikáns citromszörbet avokádóval, gyömbérrel-kurkumával és friss mentával) 


Sok szeretettel várunk mindenkit!


(A szakács- és receptváltoztatás jogát fenntartjuk!)

A tanfolyam ára:

  • 1 főre: 11 000 Ft
  • 2 főre: 22 000 Ft
  • 3 főre: 33 000 Ft
  • 4 főre: 44 000 Ft
  • 5 főre: 55 000 Ft
Kedves Chef Tanonc!

A kiválasztott tanfolyamra történő jelentkezés lezárult. Kérjük válassz másik tanfolyamot és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj aktuális kurzuskínálatunkról.

Reméljük hamarosan találkozunk!

Üdvözlettel:

STUDIO ITALIA Olasz Főzőiskola

Hírlevél


Az Ön neve
Az Ön e-mail címe
Postacím
H K Sze Cs P Szo V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7

Street food all'italiana - az olasz utcák ízei

2020.05.28. 18:00, kedd

Focaccia, piadina, pizza al taglio, arancini di riso, panini caldi, fritto misto, panzerotti, bomboloni…és szinte a végtelenségig sorolhatnánk még azokat a tipikus olasz ételeket, amelyek az olasz utcák forgatagát jellemzik. Ha jártál már Olaszországban, neked is ismerősek lehetnek a fenti ételek, hiszen az utcákat járva, az ember ezekkel találkozik legelőször. De ha még csak most tervezed a nyaralásod, itt az ideje, hogy megismerd az olasz utcák ízet!

Street food all'italiana - az olasz utcák ízei

Variációk lasagne-ra

2020.05.29. 18:00, péntek

Te is rajongsz a lasagne-ért? Itt megtanulhatod úgy elkészíteni, ahogyan Olaszországban kóstoltad. A klasszikus változat mellett, számunkra kevéssé ismert, ugyanakkor nagyon ízletes variációkkal fogunk megismerkedni.

Variációk lasagne-ra

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 4.rész - Dolci (desszertek)

2020.05.30. 11:00, szombat
A több részes tanfolyamunkon egy igazi olasz étlapot veszünk végig, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, a dolcé-ig mindent megtanulhatsz elkészíteni. Nemcsak ezen fogások sokszínűségét mutatja meg és tanít meg minket olasz szellemben főzni, de mesél az ételek eredetéről, a fogások különböző változatairól és arról, hogy az olaszok mikor mit esznek és mit nem! Mert az egy dolog, hogy nem tesznek ketchupot a pizzára, de parmezánt sem a tenger gyümölcseire.
Ez az óránk lesz a legédesebb, itt semmi mással csak desszertekkel foglalkozunk!

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 4.rész - Dolci (desszertek)

I grandi classici della cucina italiana - A nagy olasz klasszikusok

2020.06.02. 18:00, kedd

Az idénynek megfelelő, autentikus olasz finomságok. Ezeket fogjuk elkészíteni olasz szakácsunkkal, Giulioval.
Az olasz konyha fogásai között nem egy-két, hanem több ezer (!) olyan, egyszerűen elkészíthető étel van, mely egy kis olasz rafinériával könnyen a kedvenc ételünkké/a család kedvenc fogásává válhat. Csatlakozzatok a programhoz és lessetek el minden konyhai titkot olasz séfünktől!

I grandi classici della cucina italiana - A nagy olasz klasszikusok

Az olasz pék remekei - édes és sós sült tésztakülönlegességek

2020.06.03. 18:00, szerda
Ugye milyen klassz egy jó társaságban finom borokat kortyolgatni és házi készítésű grissiniket ropogtatni? Vagy saját sütésű focaccia-ból szendvicset készíteni reggelire? Itt megtanulhatod, hogyan lehet az otthon található legegyszerűbb alapanyagokból is fantasztikus vendégváró falatokat, ízletes uzsonnákat készíteni. 
Az olasz pék remekei  - édes és sós sült tésztakülönlegességek

Carne con carne - Húsimádók kurzusa

2020.06.04. 18:00, csütörtök
Az olasz húsételek titka a fantázián és a minőségi alapanyagokon múlik: meglepő kombinációk, egyszerű elkészítés és persze egy két mesterfogás teszik majd ellenállhatatlanná az itt elkészített ételeket - Giulionak köszönhetően remek receptekkel gazdagíthatjuk a repertoárunkat.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa

Sapori di mare - Halas kurzus a tenger szerelmeseinek

2020.06.05. 18:00, péntek

Év elején is szeretnéd az asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek? 

Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra, mert itt minden a halakról szól!


Sapori di mare - Halas kurzus a tenger szerelmeseinek

Az igazi olasz pizza titkai!

2020.06.07. 11:00, vasárnap
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Az igazi olasz pizza titkai!

2020.06.08. 18:00, hétfő
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Szicília konyhája

2020.06.09. 18:00, csütörtök

Aki egy kicsit is elmélyedt az olasz gasztronómiában, az tudja, hogy egységes olasz konyha nemigen létezik. Minden tájegységnek megvannak a maga sajátos fogásai, így van ez a három tenger szigetének nevezett Szicíliával is.

Szicília konyhája

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

2020.06.10. 18:00, szerda

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei

2020.06.11. 18:00, csütörtök
Emilia-Romagna konyhája mindent kínál, mi szem-szájnak ingere: csodás sonkát, mortadellát, fűszeres parmezán sajtot, házi készítésű metéltek tengernyi változatát- amelyeket ellenállhatatlan mártásokkal tálalnak-, laktató húsételeket, köztük aromagazdag vadakat, édes és sós péksüteményeket, remek desszerteket, csodás borokat, és nem utolsó sorban itt készül a világ legnemesebb ecete, az aceto balsamico tradizionale, azaz a tradícionális balzsamecet. 

Fedezzük fel együtt e térség páratlanul gazdag ízvilágát!
Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei

Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 2.

2020.06.12. 18:00, péntek
A toszkán konyha különleges szerepet foglal el az olasz gasztronómián belül. Egyszerű, de kiváló alapanyagokból készült, rusztikus, hagyományos fogások jellemzik. A legtöbbet használt alapanyaga a kenyér, a helyben termesztett kiváló minőségű olívaolaj, zöldségfélék és húsok.
Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 2.

Az igazi olasz pizza titkai!

2020.06.14. 11:00, vasárnap
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Az igazi olasz pizza titkai!

2020.06.15. 18:00, hétfő
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Carne con carne - Húsimádók kurzusa

2020.06.16. 18:00, kedd
Az olasz húsételek titka a fantázián és a minőségi alapanyagokon múlik: meglepő kombinációk, egyszerű elkészítés és persze egy két mesterfogás teszik majd ellenállhatatlanná az itt elkészített ételeket - Giulionak köszönhetően remek receptekkel gazdagíthatjuk a repertoárunkat.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa

Az olasz pék remekei - édes és sós sült tésztakülönlegességek

2020.06.17. 18:00, szerda
Ugye milyen klassz egy jó társaságban finom borokat kortyolgatni és házi készítésű grissiniket ropogtatni? Vagy saját sütésű focaccia-ból szendvicset készíteni reggelire? Itt megtanulhatod, hogyan lehet az otthon található legegyszerűbb alapanyagokból is fantasztikus vendégváró falatokat, ízletes uzsonnákat készíteni. 
Az olasz pék remekei  - édes és sós sült tésztakülönlegességek

Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 1.

2020.06.18. 18:00, kedd
A toszkán konyha különleges szerepet foglal el az olasz gasztronómián belül. Egyszerű, de kiváló alapanyagokból készült, rusztikus, hagyományos fogások jellemzik. A legtöbbet használt alapanyaga a kenyér, a helyben termesztett kiváló minőségű olívaolaj, zöldségfélék és húsok.
Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 1.

Variációk lasagne-ra

2020.06.19. 18:00, péntek

Te is rajongsz a lasagne-ért? Itt megtanulhatod úgy elkészíteni, ahogyan Olaszországban kóstoltad. A klasszikus változat mellett, számunkra kevéssé ismert, ugyanakkor nagyon ízletes variációkkal fogunk megismerkedni.

Variációk lasagne-ra

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

2020.06.20. 17:00, szombat

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

Tészták frissen gyúrva - tájjellegű olasz konyha

2020.06.21. 17:00, vasárnap

Az olasz konyha nem hiába a tésztaételeiről híres, hiszen a félsziget minden szegletében alkottak valami különlegeset belőle. Ráadásul az Olaszországban honos durum búzából készült lisztből igazán jól formálható alaptészta gyúrható, ami a főzést is jól állja és nem mállik szét. Ezért van az, ha egy olasznak nem "al dente" tésztát tálalnak fel, vagyis nem roppan a foga alatt, akkor meg sem eszi. 

Tészták frissen gyúrva - tájjellegű olasz konyha

Az igazi olasz pizza titkai!

2020.06.22. 18:00, hétfő
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Az olasz szigetek világa - Szardínia különleges ételei

2020.06.23. 18:00, kedd

Ezen a kurzusunkon a szárd konyha jellegzetes ízvilágát szeretnénk bemutatni, szakácsunk által a helyiektől gyűjtött receptek alapján! A földközi tenger 2. legnagyobb szigete nemcsak hófehér homokos tengerpartjaival és szórakoztató sokszínűségével varázsolja el az oda látogatókat, hanem különleges konyhájával is.

Az olasz szigetek világa - Szardínia különleges ételei

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

2020.06.24. 18:00, szerda

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

Sapori d'estate all'italiana - A nyár ízei olasz módra

2020.06.25. 18:00, csütörtök
Olaszországban a nyár forró, a hosszú nappalokat a tenger irányából esténként feltámadó szellő enyhíti. Nem csoda, hogy az olaszok a vacsorát este kilenc óra tájban fogyasztják. Hogy milyen, gyorsan elkészíthető, könnyed de mégis ízletes ételekkel találkozhatunk egy nyári olasz vacsorán Giulio fogja megmutatni nekünk.
Sapori d'estate all'italiana - A nyár ízei olasz módra

Sapori di mare - Halas kurzus a tenger szerelmeseinek

2020.06.26. 18:00, péntek

Év elején is szeretnéd az asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek? 

Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra, mert itt minden a halakról szól!


Sapori di mare - Halas kurzus a tenger szerelmeseinek

Pizza felsőfokon

2020.06.29. 18:00, hétfő
Az olasz konyha mindig tud újítani, és a pizza kifejezetten az az étel, ahol a fantáziát szabadjára lehet engedni. Sergio elhozta nekünk Olaszországból a legfrissebb gourmet-pizza trendeket. 
Pizza felsőfokon

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra

2020.06.30. 18:00, kedd

Mindenki szeretné újra kirobbanó formában lenni. Lehetséges mindez oly módon, hogy közben nem koplalunk, hanem finom olasz ételeket fogyasztunk? A válaszunk: igen! A mediterrán diétával legalábbis biztosan. 

Ha te is fitten szeretnéd várni a nyarat! Főzzük ki együtt a karcsúság titkát!

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra

Tészták frissen gyúrva - tájjellegű olasz konyha

2020.07.03. 18:00, péntek

Az olasz konyha nem hiába a tésztaételeiről híres, hiszen a félsziget minden szegletében alkottak valami különlegeset belőle. Ráadásul az Olaszországban honos durum búzából készült lisztből igazán jól formálható alaptészta gyúrható, ami a főzést is jól állja és nem mállik szét. Ezért van az, ha egy olasznak nem "al dente" tésztát tálalnak fel, vagyis nem roppan a foga alatt, akkor meg sem eszi. 

Tészták frissen gyúrva - tájjellegű olasz konyha

Gluténmentes olasz tészták - diétás szakács vezetésével

2020.07.05. 11:00, vasárnap

Manapság egyre több ember érintett a gluténmentes étkezésben. Van, amikor ez egészségügyi okok miatt indokolt, van, hogy az egészségmegőrzés a fő szempont. Azt viszont mindenkinek tudnia kell, hogy a diétás étkezés nem betegség, és a kellő tudással élménnyé válik a főzés. 

Gluténmentes olasz tészták - diétás szakács vezetésével

Az igazi olasz pizza titkai!

2020.07.06. 18:00, hétfő
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Az igazi olasz pizza titkai!

2020.07.13. 18:00, hétfő
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Street food all'italiana - az olasz utcák ízei

2020.07.14. 18:00, csütörtök

Focaccia, piadina, pizza al taglio, arancini di riso, panini caldi, fritto misto, panzerotti, bomboloni…és szinte a végtelenségig sorolhatnánk még azokat a tipikus olasz ételeket, amelyek az olasz utcák forgatagát jellemzik. Ha jártál már Olaszországban, neked is ismerősek lehetnek a fenti ételek, hiszen az utcákat járva, az ember ezekkel találkozik legelőször. De ha még csak most tervezed a nyaralásod, itt az ideje, hogy megismerd az olasz utcák ízet!

Street food all'italiana - az olasz utcák ízei

Nápoly ízei

2020.07.16. 18:00, kedd
Nápoly egy sokszínű, pulzáló nagyváros, ahol a helyiek közvetlensége, a város kaotikus közlekedése és a délutáni szieszta nyugalma megbabonázza a turistát. A tengerparti város meghatározó eleme a felette magasodó Vezúv vulkánja. Ez a különleges sokszínűség a térség gasztronómiájában is tetten érhető. 

Nápoly ízei

Pizza felsőfokon

2020.07.20. 18:00, hétfő
Az olasz konyha mindig tud újítani, és a pizza kifejezetten az az étel, ahol a fantáziát szabadjára lehet engedni. Sergio elhozta nekünk Olaszországból a legfrissebb gourmet-pizza trendeket. 
Pizza felsőfokon

Carne con carne - Húsimádók kurzusa

2020.07.21. 18:00, csütörtök
Az olasz húsételek titka a fantázián és a minőségi alapanyagokon múlik: meglepő kombinációk, egyszerű elkészítés és persze egy két mesterfogás teszik majd ellenállhatatlanná az itt elkészített ételeket - Giulionak köszönhetően remek receptekkel gazdagíthatjuk a repertoárunkat.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa

Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei

2020.07.23. 18:00, kedd
Emilia-Romagna konyhája mindent kínál, mi szem-szájnak ingere: csodás sonkát, mortadellát, fűszeres parmezán sajtot, házi készítésű metéltek tengernyi változatát- amelyeket ellenállhatatlan mártásokkal tálalnak-, laktató húsételeket, köztük aromagazdag vadakat, édes és sós péksüteményeket, remek desszerteket, csodás borokat, és nem utolsó sorban itt készül a világ legnemesebb ecete, az aceto balsamico tradizionale, azaz a tradícionális balzsamecet. 

Fedezzük fel együtt e térség páratlanul gazdag ízvilágát!
Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei

Az igazi olasz pizza titkai!

2020.07.27. 18:00, hétfő
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 1.rész - Antipasti (előételek)

2020.08.01. 11:00, szombat
Az olaszok szeretnek enni. De hogy hogyan, azt négy részes tanfolyamunk alatt mutatjuk meg az előételtől a desszertig. Itt olyan különleges fortélyokat leshetnek el szakácsainktól, amiket aztán otthon a vendégek előtt vagy az ünnepi asztalon készséggel bemutathatnak. 

A tanfolyamok külön-külön is megállják a helyüket, átfogó képet nyújtanak az  olasz konyha sajátosságairól.
Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 1.rész - Antipasti (előételek)

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 3.rész - I secondi piatti (húsok)

2020.08.15. 11:00, szombat
Az Olasz konyha alapjai elnevezésű, többrészes tanfolyamunkon egy igazi olasz étlapot veszünk végig, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, a dolcé-ig mindent megtanulhatsz elkészíteni. Szakácsunk nemcsak ezen fogások sokszínűségét mutatja meg és tanít meg minket olasz szellemben főzni, de mesél az ételek eredetéről, a fogások különböző változatairól és arról, hogy az olaszok mikor mit esznek és mit nem! Mert az egy dolog, hogy nem tesznek ketchupot a pizzára, de parmezánt sem a tenger gyümölcseire. Harmadik óránkon a húsok elkészítését mutatja be szakácsunk. 
Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 3.rész - I secondi piatti (húsok)

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 4.rész - Dolci (desszertek)

2020.08.22. 11:00, szombat
A több részes tanfolyamunkon egy igazi olasz étlapot veszünk végig, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, a dolcé-ig mindent megtanulhatsz elkészíteni. Nemcsak ezen fogások sokszínűségét mutatja meg és tanít meg minket olasz szellemben főzni, de mesél az ételek eredetéről, a fogások különböző változatairól és arról, hogy az olaszok mikor mit esznek és mit nem! Mert az egy dolog, hogy nem tesznek ketchupot a pizzára, de parmezánt sem a tenger gyümölcseire.
Ez az óránk lesz a legédesebb, itt semmi mással csak desszertekkel foglalkozunk!

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 4.rész - Dolci (desszertek)
H K Sze Cs P Szo V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7

Street food all'italiana - az olasz utcák ízei

2020.05.28. 18:00, kedd

Focaccia, piadina, pizza al taglio, arancini di riso, panini caldi, fritto misto, panzerotti, bomboloni…és szinte a végtelenségig sorolhatnánk még azokat a tipikus olasz ételeket, amelyek az olasz utcák forgatagát jellemzik. Ha jártál már Olaszországban, neked is ismerősek lehetnek a fenti ételek, hiszen az utcákat járva, az ember ezekkel találkozik legelőször. De ha még csak most tervezed a nyaralásod, itt az ideje, hogy megismerd az olasz utcák ízet!

Street food all'italiana - az olasz utcák ízei

Variációk lasagne-ra

2020.05.29. 18:00, péntek

Te is rajongsz a lasagne-ért? Itt megtanulhatod úgy elkészíteni, ahogyan Olaszországban kóstoltad. A klasszikus változat mellett, számunkra kevéssé ismert, ugyanakkor nagyon ízletes variációkkal fogunk megismerkedni.

Variációk lasagne-ra

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 4.rész - Dolci (desszertek)

2020.05.30. 11:00, szombat
A több részes tanfolyamunkon egy igazi olasz étlapot veszünk végig, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, a dolcé-ig mindent megtanulhatsz elkészíteni. Nemcsak ezen fogások sokszínűségét mutatja meg és tanít meg minket olasz szellemben főzni, de mesél az ételek eredetéről, a fogások különböző változatairól és arról, hogy az olaszok mikor mit esznek és mit nem! Mert az egy dolog, hogy nem tesznek ketchupot a pizzára, de parmezánt sem a tenger gyümölcseire.
Ez az óránk lesz a legédesebb, itt semmi mással csak desszertekkel foglalkozunk!

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 4.rész - Dolci (desszertek)

I grandi classici della cucina italiana - A nagy olasz klasszikusok

2020.06.02. 18:00, kedd

Az idénynek megfelelő, autentikus olasz finomságok. Ezeket fogjuk elkészíteni olasz szakácsunkkal, Giulioval.
Az olasz konyha fogásai között nem egy-két, hanem több ezer (!) olyan, egyszerűen elkészíthető étel van, mely egy kis olasz rafinériával könnyen a kedvenc ételünkké/a család kedvenc fogásává válhat. Csatlakozzatok a programhoz és lessetek el minden konyhai titkot olasz séfünktől!

I grandi classici della cucina italiana - A nagy olasz klasszikusok

Az olasz pék remekei - édes és sós sült tésztakülönlegességek

2020.06.03. 18:00, szerda
Ugye milyen klassz egy jó társaságban finom borokat kortyolgatni és házi készítésű grissiniket ropogtatni? Vagy saját sütésű focaccia-ból szendvicset készíteni reggelire? Itt megtanulhatod, hogyan lehet az otthon található legegyszerűbb alapanyagokból is fantasztikus vendégváró falatokat, ízletes uzsonnákat készíteni. 
Az olasz pék remekei  - édes és sós sült tésztakülönlegességek

Carne con carne - Húsimádók kurzusa

2020.06.04. 18:00, csütörtök
Az olasz húsételek titka a fantázián és a minőségi alapanyagokon múlik: meglepő kombinációk, egyszerű elkészítés és persze egy két mesterfogás teszik majd ellenállhatatlanná az itt elkészített ételeket - Giulionak köszönhetően remek receptekkel gazdagíthatjuk a repertoárunkat.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa

Sapori di mare - Halas kurzus a tenger szerelmeseinek

2020.06.05. 18:00, péntek

Év elején is szeretnéd az asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek? 

Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra, mert itt minden a halakról szól!


Sapori di mare - Halas kurzus a tenger szerelmeseinek

Az igazi olasz pizza titkai!

2020.06.07. 11:00, vasárnap
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Az igazi olasz pizza titkai!

2020.06.08. 18:00, hétfő
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Szicília konyhája

2020.06.09. 18:00, csütörtök

Aki egy kicsit is elmélyedt az olasz gasztronómiában, az tudja, hogy egységes olasz konyha nemigen létezik. Minden tájegységnek megvannak a maga sajátos fogásai, így van ez a három tenger szigetének nevezett Szicíliával is.

Szicília konyhája

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

2020.06.10. 18:00, szerda

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei

2020.06.11. 18:00, csütörtök
Emilia-Romagna konyhája mindent kínál, mi szem-szájnak ingere: csodás sonkát, mortadellát, fűszeres parmezán sajtot, házi készítésű metéltek tengernyi változatát- amelyeket ellenállhatatlan mártásokkal tálalnak-, laktató húsételeket, köztük aromagazdag vadakat, édes és sós péksüteményeket, remek desszerteket, csodás borokat, és nem utolsó sorban itt készül a világ legnemesebb ecete, az aceto balsamico tradizionale, azaz a tradícionális balzsamecet. 

Fedezzük fel együtt e térség páratlanul gazdag ízvilágát!
Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei

Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 2.

2020.06.12. 18:00, péntek
A toszkán konyha különleges szerepet foglal el az olasz gasztronómián belül. Egyszerű, de kiváló alapanyagokból készült, rusztikus, hagyományos fogások jellemzik. A legtöbbet használt alapanyaga a kenyér, a helyben termesztett kiváló minőségű olívaolaj, zöldségfélék és húsok.
Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 2.

Az igazi olasz pizza titkai!

2020.06.14. 11:00, vasárnap
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Az igazi olasz pizza titkai!

2020.06.15. 18:00, hétfő
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Carne con carne - Húsimádók kurzusa

2020.06.16. 18:00, kedd
Az olasz húsételek titka a fantázián és a minőségi alapanyagokon múlik: meglepő kombinációk, egyszerű elkészítés és persze egy két mesterfogás teszik majd ellenállhatatlanná az itt elkészített ételeket - Giulionak köszönhetően remek receptekkel gazdagíthatjuk a repertoárunkat.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa

Az olasz pék remekei - édes és sós sült tésztakülönlegességek

2020.06.17. 18:00, szerda
Ugye milyen klassz egy jó társaságban finom borokat kortyolgatni és házi készítésű grissiniket ropogtatni? Vagy saját sütésű focaccia-ból szendvicset készíteni reggelire? Itt megtanulhatod, hogyan lehet az otthon található legegyszerűbb alapanyagokból is fantasztikus vendégváró falatokat, ízletes uzsonnákat készíteni. 
Az olasz pék remekei  - édes és sós sült tésztakülönlegességek

Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 1.

2020.06.18. 18:00, kedd
A toszkán konyha különleges szerepet foglal el az olasz gasztronómián belül. Egyszerű, de kiváló alapanyagokból készült, rusztikus, hagyományos fogások jellemzik. A legtöbbet használt alapanyaga a kenyér, a helyben termesztett kiváló minőségű olívaolaj, zöldségfélék és húsok.
Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 1.

Variációk lasagne-ra

2020.06.19. 18:00, péntek

Te is rajongsz a lasagne-ért? Itt megtanulhatod úgy elkészíteni, ahogyan Olaszországban kóstoltad. A klasszikus változat mellett, számunkra kevéssé ismert, ugyanakkor nagyon ízletes variációkkal fogunk megismerkedni.

Variációk lasagne-ra

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

2020.06.20. 17:00, szombat

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

Tészták frissen gyúrva - tájjellegű olasz konyha

2020.06.21. 17:00, vasárnap

Az olasz konyha nem hiába a tésztaételeiről híres, hiszen a félsziget minden szegletében alkottak valami különlegeset belőle. Ráadásul az Olaszországban honos durum búzából készült lisztből igazán jól formálható alaptészta gyúrható, ami a főzést is jól állja és nem mállik szét. Ezért van az, ha egy olasznak nem "al dente" tésztát tálalnak fel, vagyis nem roppan a foga alatt, akkor meg sem eszi. 

Tészták frissen gyúrva - tájjellegű olasz konyha

Az igazi olasz pizza titkai!

2020.06.22. 18:00, hétfő
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Az olasz szigetek világa - Szardínia különleges ételei

2020.06.23. 18:00, kedd

Ezen a kurzusunkon a szárd konyha jellegzetes ízvilágát szeretnénk bemutatni, szakácsunk által a helyiektől gyűjtött receptek alapján! A földközi tenger 2. legnagyobb szigete nemcsak hófehér homokos tengerpartjaival és szórakoztató sokszínűségével varázsolja el az oda látogatókat, hanem különleges konyhájával is.

Az olasz szigetek világa - Szardínia különleges ételei

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

2020.06.24. 18:00, szerda

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

Sapori d'estate all'italiana - A nyár ízei olasz módra

2020.06.25. 18:00, csütörtök
Olaszországban a nyár forró, a hosszú nappalokat a tenger irányából esténként feltámadó szellő enyhíti. Nem csoda, hogy az olaszok a vacsorát este kilenc óra tájban fogyasztják. Hogy milyen, gyorsan elkészíthető, könnyed de mégis ízletes ételekkel találkozhatunk egy nyári olasz vacsorán Giulio fogja megmutatni nekünk.
Sapori d'estate all'italiana - A nyár ízei olasz módra

Sapori di mare - Halas kurzus a tenger szerelmeseinek

2020.06.26. 18:00, péntek

Év elején is szeretnéd az asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek? 

Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra, mert itt minden a halakról szól!


Sapori di mare - Halas kurzus a tenger szerelmeseinek

Pizza felsőfokon

2020.06.29. 18:00, hétfő
Az olasz konyha mindig tud újítani, és a pizza kifejezetten az az étel, ahol a fantáziát szabadjára lehet engedni. Sergio elhozta nekünk Olaszországból a legfrissebb gourmet-pizza trendeket. 
Pizza felsőfokon

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra

2020.06.30. 18:00, kedd

Mindenki szeretné újra kirobbanó formában lenni. Lehetséges mindez oly módon, hogy közben nem koplalunk, hanem finom olasz ételeket fogyasztunk? A válaszunk: igen! A mediterrán diétával legalábbis biztosan. 

Ha te is fitten szeretnéd várni a nyarat! Főzzük ki együtt a karcsúság titkát!

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra

Tészták frissen gyúrva - tájjellegű olasz konyha

2020.07.03. 18:00, péntek

Az olasz konyha nem hiába a tésztaételeiről híres, hiszen a félsziget minden szegletében alkottak valami különlegeset belőle. Ráadásul az Olaszországban honos durum búzából készült lisztből igazán jól formálható alaptészta gyúrható, ami a főzést is jól állja és nem mállik szét. Ezért van az, ha egy olasznak nem "al dente" tésztát tálalnak fel, vagyis nem roppan a foga alatt, akkor meg sem eszi. 

Tészták frissen gyúrva - tájjellegű olasz konyha

Gluténmentes olasz tészták - diétás szakács vezetésével

2020.07.05. 11:00, vasárnap

Manapság egyre több ember érintett a gluténmentes étkezésben. Van, amikor ez egészségügyi okok miatt indokolt, van, hogy az egészségmegőrzés a fő szempont. Azt viszont mindenkinek tudnia kell, hogy a diétás étkezés nem betegség, és a kellő tudással élménnyé válik a főzés. 

Gluténmentes olasz tészták - diétás szakács vezetésével

Az igazi olasz pizza titkai!

2020.07.06. 18:00, hétfő
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Az igazi olasz pizza titkai!

2020.07.13. 18:00, hétfő
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Street food all'italiana - az olasz utcák ízei

2020.07.14. 18:00, csütörtök

Focaccia, piadina, pizza al taglio, arancini di riso, panini caldi, fritto misto, panzerotti, bomboloni…és szinte a végtelenségig sorolhatnánk még azokat a tipikus olasz ételeket, amelyek az olasz utcák forgatagát jellemzik. Ha jártál már Olaszországban, neked is ismerősek lehetnek a fenti ételek, hiszen az utcákat járva, az ember ezekkel találkozik legelőször. De ha még csak most tervezed a nyaralásod, itt az ideje, hogy megismerd az olasz utcák ízet!

Street food all'italiana - az olasz utcák ízei

Nápoly ízei

2020.07.16. 18:00, kedd
Nápoly egy sokszínű, pulzáló nagyváros, ahol a helyiek közvetlensége, a város kaotikus közlekedése és a délutáni szieszta nyugalma megbabonázza a turistát. A tengerparti város meghatározó eleme a felette magasodó Vezúv vulkánja. Ez a különleges sokszínűség a térség gasztronómiájában is tetten érhető. 

Nápoly ízei

Pizza felsőfokon

2020.07.20. 18:00, hétfő
Az olasz konyha mindig tud újítani, és a pizza kifejezetten az az étel, ahol a fantáziát szabadjára lehet engedni. Sergio elhozta nekünk Olaszországból a legfrissebb gourmet-pizza trendeket. 
Pizza felsőfokon

Carne con carne - Húsimádók kurzusa

2020.07.21. 18:00, csütörtök
Az olasz húsételek titka a fantázián és a minőségi alapanyagokon múlik: meglepő kombinációk, egyszerű elkészítés és persze egy két mesterfogás teszik majd ellenállhatatlanná az itt elkészített ételeket - Giulionak köszönhetően remek receptekkel gazdagíthatjuk a repertoárunkat.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa

Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei

2020.07.23. 18:00, kedd
Emilia-Romagna konyhája mindent kínál, mi szem-szájnak ingere: csodás sonkát, mortadellát, fűszeres parmezán sajtot, házi készítésű metéltek tengernyi változatát- amelyeket ellenállhatatlan mártásokkal tálalnak-, laktató húsételeket, köztük aromagazdag vadakat, édes és sós péksüteményeket, remek desszerteket, csodás borokat, és nem utolsó sorban itt készül a világ legnemesebb ecete, az aceto balsamico tradizionale, azaz a tradícionális balzsamecet. 

Fedezzük fel együtt e térség páratlanul gazdag ízvilágát!
Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei

Az igazi olasz pizza titkai!

2020.07.27. 18:00, hétfő
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 1.rész - Antipasti (előételek)

2020.08.01. 11:00, szombat
Az olaszok szeretnek enni. De hogy hogyan, azt négy részes tanfolyamunk alatt mutatjuk meg az előételtől a desszertig. Itt olyan különleges fortélyokat leshetnek el szakácsainktól, amiket aztán otthon a vendégek előtt vagy az ünnepi asztalon készséggel bemutathatnak. 

A tanfolyamok külön-külön is megállják a helyüket, átfogó képet nyújtanak az  olasz konyha sajátosságairól.
Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 1.rész - Antipasti (előételek)

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 3.rész - I secondi piatti (húsok)

2020.08.15. 11:00, szombat
Az Olasz konyha alapjai elnevezésű, többrészes tanfolyamunkon egy igazi olasz étlapot veszünk végig, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, a dolcé-ig mindent megtanulhatsz elkészíteni. Szakácsunk nemcsak ezen fogások sokszínűségét mutatja meg és tanít meg minket olasz szellemben főzni, de mesél az ételek eredetéről, a fogások különböző változatairól és arról, hogy az olaszok mikor mit esznek és mit nem! Mert az egy dolog, hogy nem tesznek ketchupot a pizzára, de parmezánt sem a tenger gyümölcseire. Harmadik óránkon a húsok elkészítését mutatja be szakácsunk. 
Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 3.rész - I secondi piatti (húsok)

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 4.rész - Dolci (desszertek)

2020.08.22. 11:00, szombat
A több részes tanfolyamunkon egy igazi olasz étlapot veszünk végig, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, a dolcé-ig mindent megtanulhatsz elkészíteni. Nemcsak ezen fogások sokszínűségét mutatja meg és tanít meg minket olasz szellemben főzni, de mesél az ételek eredetéről, a fogások különböző változatairól és arról, hogy az olaszok mikor mit esznek és mit nem! Mert az egy dolog, hogy nem tesznek ketchupot a pizzára, de parmezánt sem a tenger gyümölcseire.
Ez az óránk lesz a legédesebb, itt semmi mással csak desszertekkel foglalkozunk!

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 4.rész - Dolci (desszertek)