Olasz tájak konyhája - Szicília
2014.11.08. 10:00, szombat
Aki egy kicsit is elmélyedt az olasz gasztronómiában, az tudja, hogy
egységes olasz konyha nemigen létezik. Minden tájegységnek megvannak a
maga sajátos fogásai, amiket máshol Olaszországban hiába is keresünk.
Szicília
gasztronómiája meglehetősen sokszínű és gazdag, melyet a sziget
történelme és az egykoron itt élő népek kultúrája és szokásai
gazdagítottak. Varázslatos világ ez, melyben mindmáig érződik a görög,
római, arab és spanyol hatás is. Az itt élők igazán szerencsésnek
mondhatják magukat a tenger közelsége és a különleges klíma miatt is, az
itt termő finomságokról már nem is beszélve!
Ugyanakkor nagy
ellentétek jellemzik a szigetet: néhol száraz, kopár, néhol pedig
narancs- és citromligetekkel tarkított táj tárul a szemünk elé.
Szicíliai konyhája hihetetlenül gazdag, ezért túlzás lenne azt állítani, hogy egy alkalom elég arra, hogy megismerkedjünk a szicíliai konyha összes titkával. De a legjellemzőbb vonásaival, a legjellegzetesebb ízekkel és fogásokkal igen.
Csodás menüt fogunk elkészíteni és e varázslatos sziget ízeit az asztalra varázsolva, egy kicsit mi is ott találhatjuk magunkat.
Menü:
- Zuppa di cozze (Fekete kagyló leves)
- Pasta alla Norma (Szicíliai tésztaétel friss bazsalikommal,paradicsommal, ricottával és padlizsánnal)
- Pesce spada alla messinese (Messinai kardhal)
- Cassata infornata (Szicíliai túrótorta édes ricottával és csokoládé darabokkal)
A tanfolyam ára:
- 1 főre: 8 000 Ft
- 2 főre: 16 000 Ft
- 3 főre: 24 000 Ft
- 4 főre: 32 000 Ft
- 5 főre: 106 000 Ft
Kedves Chef Tanonc!
A kiválasztott tanfolyamra történő jelentkezés lezárult. Kérjük válassz másik tanfolyamot és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj aktuális kurzuskínálatunkról.
Reméljük hamarosan találkozunk!
Üdvözlettel:
STUDIO ITALIA Olasz Főzőiskola