Regionális olasz konyha

Regionális olasz konyha Olaszország, mint köztudott, nagyon változatos földrajzi és klimatikus tulajdonságokat hordoz, éppen ezért egymástól nagyon eltérő kulináris jellemzőket tudhat magában.
Az, hogy különböző tájegységek más-más helyi ételkülönlegességekkel dicsekedhetnek az nem csak az elérhető alapanyagoktól függ, hanem jórészt attól is, hogy a helyi lakosok mindenhol híven őrzik a nagyszülők receptjeit, ragaszkodnak a helyi szokásokhoz, helyi termékekhez amikre természetesen nagyon büszkék is. 

 Épp ezért igazán egységes olasz konyha nem létezik, vannak ugyan egyes elemek amelyek a világ minden részén az olasz konyha nevét öregbítik, de ha egy olaszt megkérdezünk a pesto eredetéről, egyből rávágja, hogy Genova, mint ahogy a parmezán sajt Parmához köthető vagy a pizza Nápolyhoz. 

De még a spaghetti is legalább 4 féle méretben kapható egy valamirevaló olasz supermercato-ban és egyálatalán nem mindegy, hogy melyik szószhoz melyiket főzzük ki. Az étel ami egy egyszerű halandónak "csak" tészta az egy olasz számára lehet penne, fusilli, tortiglioni, farfalle, regginelle, bigoli, chitarre és ki tudja még hány variáció. / Ami önmagában csak a tészta alakját különbözteti meg, de egy átlagos olasz háztartásban vérremenő viták alapját képezhetik. /

Főzőiskolánk regionális konyhájában pontosan ezeket a különbségeket hangsúlyozzuk ki, ami oly gazdaggá teszi Olaszországot. Ősztőlinduló tanfolyamainkon képzeletbeli utazást tehetünk Nápolyban, ahol nincs olyan étel, ami ne lenne kellően megrakva mozzarrellával, sétálhatunk Riminiben a tengerparton, ahol a piadinát habzsoljuk. Kínálatunkból nem hiányozhat a karakteres ízekben gazdag Toszkán konyha, de ellátogatunk a napfényes Szícilába is és friss kagylólevessel frissítjük magunkat. Igazi kuriózumként kínáljuk a gasztronómia szerelmeseinek Szardínia konyhájával foglalkozó tanfolyamunkat. 

Ha a világot nemcsak látni, hanem kóstolni is szeretnétek, tartsatok velünk!

H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Olasz nyelvű főzés Giulióval!

2025.06.24. 18:30, kedd
Zárjátok a tanévet Giulio olasz nyelvű élményfőzésével. Erre az alkalomra tervezte a menüsort, a jó hangulat pedig szokás szerint garantált.
Olasz nyelvű főzés Giulióval!

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.06.28. 17:00, szombat

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára - ÉLMÉNYFŐZÉS

Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.01. 18:00, kedd
Az olasz húsételek titka a fantázián és a minőségi alapanyagokon múlik: meglepő kombinációk, egyszerű elkészítés és persze egy két mesterfogás teszik majd ellenállhatatlanná az itt elkészített ételeket - Giulionak köszönhetően remek receptekkel gazdagíthatjuk a repertoárunkat.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.04. 18:00, péntek

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.18. 18:00, péntek

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.19. 11:00, szombat

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.26. 11:00, szombat

Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel. 

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS