Gnocchi alla sorrentina

Hozzávalók  4 fő részére:

  • 12-16 db bazsalikom levél
  • 250 g mozzarella (nem kötelező hozzávaló)
  • 100 g reszelt parmezán sajt
  • 700 ml bazsalikomos paradicsomöntet
  • gnocchi
  • 1 kg sárga burgonya (Ella),
  • 300 g liszt
  • 1 tojás

A szósz otthoni elkészítéséhez:

  • 1,2 kg friss paradicsom (hámozott paradicsomkonzerv is jó)
  • friss bazsalikom, olíva olaj, só

A paradicsomszószhoz félbevágjuk a paradicsomokat, és kinyomjuk belőle a középső, magos részt. Az így kapott paradicsomokat lábosba rakjuk, és felrakjuk főni. Ha kellőképpen szétfőtt összenyomkodjuk őket, hogy megkapjuk a szósz állagát, hozzáadjuk a sót és az olíva olajat, nagyobb lángon felforraljuk, majd hozzáadjuk a friss bazsalikom leveleket.


Elkészítjük a gnocchi tésztákat: Vízben megmossuk a burgonyákat, majd sós vízben héjával együtt megfőzzük. Amikor elkészült, meghámozzuk és krumplinyomóval áttörjük. A burgonya masszát összegyúrjuk, a liszttel és a sóval, majd hozzáadjuk a tojást és azzal is eldolgozzuk. A tésztát formázzuk, hengereket készítünk, melyeket 2 cm-es darabokra vágunk, majd egy villával megnyomjuk, így eredeti gnocchi formája lesz.  Főzés előtt kb. negyed óráig pihentetjük. Sós vízben kifőzzük a gnocchikat  (akkor vannak készen, ha feljönnek a víz tetejére). A mozzarellát felkockázzuk. A kifőtt tésztát paradicsomszósszal leöntve, parmezánnal és a mozzarella darabokkal megszórva tálaljuk.

H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Tészták frissen gyúrva - tájjellegű olasz konyha ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.06.21. 17:00, szombat

Az olasz konyha nem hiába a tésztaételeiről híres, hiszen a félsziget minden szegletében alkottak valami különlegeset belőle. Ráadásul az Olaszországban honos durum búzából készült lisztből igazán jól formálható alaptészta gyúrható, ami a főzést is jól állja és nem mállik szét. Ezért van az, ha egy olasznak nem "al dente" tésztát tálalnak fel, vagyis nem roppan a foga alatt, akkor meg sem eszi. 

Tészták frissen gyúrva - tájjellegű olasz konyha ÉLMÉNYFŐZÉS

Olasz nyelvű főzés Giulióval!

2025.06.24. 18:30, kedd
Zárjátok a tanévet Giulio olasz nyelvű élményfőzésével. Erre az alkalomra tervezte a menüsort, a jó hangulat pedig szokás szerint garantált.
Olasz nyelvű főzés Giulióval!

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.06.28. 17:00, szombat

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára - ÉLMÉNYFŐZÉS

Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.01. 18:00, kedd
Az olasz húsételek titka a fantázián és a minőségi alapanyagokon múlik: meglepő kombinációk, egyszerű elkészítés és persze egy két mesterfogás teszik majd ellenállhatatlanná az itt elkészített ételeket - Giulionak köszönhetően remek receptekkel gazdagíthatjuk a repertoárunkat.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.04. 18:00, péntek

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.18. 18:00, péntek

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.19. 11:00, szombat

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.26. 11:00, szombat

Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel. 

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS