Cucina Regionale - Toszkána ízvilága

A toszkán konyha különleges szerepet foglal el az olasz gasztronómián belül. Egyszerű, de kiváló alapanyagokból készült, rusztikus, hagyományos fogások jellemzik. A legtöbbet használt alapanyaga a kenyér, a helyben termesztett kiváló minőségű olívaolaj, zöldségfélék és húsok.

A gazdag toszkán kulináris hagyományokból két menüsort is összeállítottunk, hogy éreztessük a sokszínűséget.





Toszkána ízvilága 1.

  • Bruschetta con guanciale (Piritós szeletek, tipikus toszkán tokaszalonna pecorino sajttal és tökkel)
  • Gnocchi con prosciutto crudo toscano e funghi porcini ( Helyben készített toszkán szárított sonkás és vargányagombás gnocchi )
  • Involtini di pollo pancetta affumicat, salvia e pecorino (Filézett csirkecomb füstölt szalonnával, friss fűszerekkel és érlelt toszkán juhsajttal) 
  • Patate al forno al rosmarino  (Rozmaringos sütőben sült krumpli)
  • Cantuccini con vino dolce (Tipikus toszkán mandulás keksz mártogatós, desszertborral)
Toszkána ízvilága 2.

  •  Crostini al patè di fegato tipico toscano (Csirkemájpástétomos toszkán piritós falatok) 
  • Pappardelle al ragù di cinghiale (Frissen gyúrt széles metélt vaddisznó raguval)
  • Pollo intero alla diavola (Egészben sült omlós, pikáns csirke)
  • Panzanella, insalata di pane toscana (Ízletes toszkán kenyérsaláta friss idényzöldségekből és frissen sütött házi kenyérből)
  • Cantuccini con vino dolce (Tipikus toszkán mandulás keksz mártogatós, desszertborral)


Várunk mindenkit sok szeretettel a kurzuson! 

 

(A szakács- és receptváltoztatás jogát fenntartjuk!)

H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Olasz nyelvű főzés Giulióval!

2025.06.24. 18:30, kedd
Zárjátok a tanévet Giulio olasz nyelvű élményfőzésével. Erre az alkalomra tervezte a menüsort, a jó hangulat pedig szokás szerint garantált.
Olasz nyelvű főzés Giulióval!

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.06.28. 17:00, szombat

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára - ÉLMÉNYFŐZÉS

Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.01. 18:00, kedd
Az olasz húsételek titka a fantázián és a minőségi alapanyagokon múlik: meglepő kombinációk, egyszerű elkészítés és persze egy két mesterfogás teszik majd ellenállhatatlanná az itt elkészített ételeket - Giulionak köszönhetően remek receptekkel gazdagíthatjuk a repertoárunkat.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.04. 18:00, péntek

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.18. 18:00, péntek

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.19. 11:00, szombat

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.26. 11:00, szombat

Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel. 

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS