Street food all'italiana - az olasz utcák ízei

Focaccia, piadina, pizza al taglio, arancini di riso, panini caldi, fritto misto, panzerotti, bomboloni…és szinte a végtelenségig sorolhatnánk még azokat a tipikus olasz ételeket, amelyek az olasz utcák forgatagát jellemzik. Ha jártál már Olaszországban, neked is ismerősek lehetnek a fenti ételek, hiszen az utcákat járva, az ember ezekkel találkozik legelőször. De ha még csak most tervezed a nyaralásod, itt az ideje, hogy megismerd az olasz utcák ízet!
Olaszországban köztudottan az emberek a legtöbbször otthon, terített asztal mellett étkeznek. Ez nem azt jelenti, hogy a forgalmasabb belvárosokban, tengerpartokon ne lennének olyan helyek, ahol az ember gyorsan bekaphat valamit az út szélén.

Az olasz Street Food konyha legalább olyan kifinomult, mint az éttermi fogások és minden tájegységnek megvan a maga jellegzetes eleme. Így találkozhatunk a Rimini tengerparton a piadinával, Sziciliàban a rántott rizsgolyókkal, Pugliában pedig a töltött és kirántott tésztakülönlegességekkel. De ha Velencében járunk, vagy egyéb tengerpart közeli helyeken, nem ritka az apró sült hal és a párolt polip. 

Az olaszok nagyra értékelik a tradicionális, friss alapanyagokból, jó minőségben elkészített, helyi specialitásokat. Ilyen gasztronómiai kincsek mellett érthető, miért nem tud teret nyerni Olaszországban  az amerikai "fast food". 

Ha szeretnél egy igazi, olaszos sütés-főzés részese lenni, jelentkezz a street food kurzusunkra, ahol Giulio beavat minket az olasz gyorskaják izgalmas világába, hogy együtt megidézzük az olasz terek, bárok hangulatát, miközben behabzsoljuk a közösen elkészített egészséges finomságokat. Itt biztosan nem maradsz éhesen!

 

  


Menü: 

Piadina Romagnola al prosciutto crudo, rucola e formaggio cremoso italiano (Frissen sült tradicionális Emilia-Romagna-i lepénykenyér olasz nyers sonkával, rukkolával és krémes olasz sajttal és szárított paradicsommal ízesítve, párolt balzsamos vöröshagymával, rukkolával)

Panzerotti ( calzoni fritti) ripieni di pomodoro prosciutto mozzarella acciuga e capperi ricetta tipica pugliese o napoletana
(Panzerotti (olajban sült calzone) paradicsommal, mozzarellával, sonkával, kapribogyóval valamint szardellával töltött sült tésztabatyuk pugliai recept alapján)


Arancini di riso  alla siciliana ( tipici coni di riso impanato e fritto con ripieno di ragu piselli e caciocavallo)
(Szicíliai töltött rizsgolyók  tipikus rántott rizsgolyók borsós, articsókás raguval töltve )


Pasticcini con ripieno di crema pasticcera e amarena accompagnati da una salsa ai frutti di bosco

(Főtt vaníliakrémmel töltött tortácskák erdei gyümölcs szósszal)


 
                              Várunk mindenkit sok szeretettel a kurzuson! 
 
(A szakács- és receptváltoztatás jogát fenntartjuk!)
 
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Olasz nyelvű főzés Giulióval!

2025.06.24. 18:30, kedd
Zárjátok a tanévet Giulio olasz nyelvű élményfőzésével. Erre az alkalomra tervezte a menüsort, a jó hangulat pedig szokás szerint garantált.
Olasz nyelvű főzés Giulióval!

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.06.28. 17:00, szombat

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára - ÉLMÉNYFŐZÉS

Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.01. 18:00, kedd
Az olasz húsételek titka a fantázián és a minőségi alapanyagokon múlik: meglepő kombinációk, egyszerű elkészítés és persze egy két mesterfogás teszik majd ellenállhatatlanná az itt elkészített ételeket - Giulionak köszönhetően remek receptekkel gazdagíthatjuk a repertoárunkat.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.04. 18:00, péntek

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.18. 18:00, péntek

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.19. 11:00, szombat

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.26. 11:00, szombat

Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel. 

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS