Iskolai csoport
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!

E-mail: info@olasz-fozoiskola.hu
Telefon: +36 30 397 2829
2015.01.20.-án tartottuk az első közös főzőestet a
budapesti Trattoria Toscana étteremmel
együttműködve.
Mario Palermo, a
Trattoria Toscana étterem nagy tudású és barátságos séfje volt, aki
megismertette velünk a házias toszkán konyha ízeit. Mario olaszul tartotta a
kurzust, de volt magyar nyelvű tolmácsolás, így mindenki értett mindent. Mi,
lelkes résztvevők, szorgalmasan tettük a dolgunkat, végeztük a ránk szabott
feladatokat és jókat nevetgéltünk. Ez utóbbi főként a jó társaságnak volt
köszönhető, de lehet, hogy a finom toszkán chianti bor - ami a vacsora mellé
jár- is hozzájárult a hangulat megalapozásához. Begyúrtuk a tésztát,
pihentettük, majd kinyújtottuk. Ez igazán jó móka volt, jól összekovácsolta a
társaságot.
Sokan felemlegettük a gyerekkorunkat, mikor a nagymamánál nyaralva, gyakran
került házi tészta az asztalra. Konstatáltuk, hogy mégiscsak ez AZ IGAZI
tészta, ami szívvel-lélekkel és egy kis fáradsággal készül, ennek értéke van,
nem úgy, mint a bolti tésztának. Aztán megegyeztünk abban is, hogy egy nehéz,
dolgos nap után azért praktikus dolog tud lenni a száraz tészta is.. Azt is megtudtuk, hogy Mario
szerint az olasz nonna-k azért olyan
szép termetesek, mert hogy sok tésztát gyúrnak. Szerinte felesleges, hogy a nők
plasztikai sebészhez járjanak, elég lenne gyakrabban tésztát gyúrniuk. Hát,
voltak, akik ezt mosolyogva- kissé kétkedve fogadták, voltak, akik azonban
fellelkesültek és megfogadták, hogy ezentúl gyakrabban fog a család házi
tésztát enni. Mikor elkészültünk a menü sorral, mindannyian a nagy asztalnál
ülve elfogyasztottuk a kemény munkával elkészített fogásokat, egymás után, úgy
mint ha egy nagy toszkán család lennénk.
Menü:
- Házi készítésű tagliatelle kacsa raguval és pecorino sajttal (Tagliatelle fresche al ragù di anatra con il pecorino)
- Serpenyőben sült hátszínszelet balzsamecettel, rukkola ágyon, koktél paradicsommal
- Toszkán almatorta, vaníliaszósszal (Torta di mele)
H | K | Sze | Cs | P | Szo | V |
---|---|---|---|---|---|---|
31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Az idénynek megfelelő, autentikus olasz finomságok.
Az olasz konyha fogásai között nem egy-két, hanem több ezer (!) olyan, egyszerűen elkészíthető étel van, mely
egy kis olasz rafinériával könnyen a kedvenc ételünkké/a család kedvenc fogásává válhat. Csatlakozzatok a programhoz és lessetek el
minden konyhai titkot séfünktől!
Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?
Finomabbnál finomabb és változatosabbnál változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni?
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?
Finomabbnál finomabb és változatosabbnál változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni?
Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel.
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel.
Szeretnéd az asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek?
Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra, mert itt minden a halakról szól!
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!