Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 1. - ÉLMÉNYFŐZÉS
2025.04.10. 18:00, csütörtök
A toszkán konyha különleges szerepet foglal el az olasz gasztronómián belül. Egyszerű, de kiváló alapanyagokból készült, rusztikus, hagyományos fogások jellemzik. A legtöbbet használt alapanyaga a kenyér, a helyben termesztett kiváló minőségű olívaolaj, zöldségfélék és húsok.

Menü
Bruschetta ai fegatini di pollo con filetto di acciuga
capperi e pomodori secchi aromatizzati
con vino Marsala secco - Bruschetta csirkemájjal, kandírozott koktélparadicsommal, kapribogyóval és szardella filével - Marsala borral elkészítve és rukkolával tálalva
- Bruschetta alla cipolla rossa stufata con aceto balsamico
pancetta, Pecorino Toscano e pomodori saltati al basilico - Balzsamecetben párolt lilahagymás bruschetta toszkán szalonnával, friss pecorino sajttal - sült koktélparadicsommal és rukkolával tálalva
- Tordelli lucchesi - Frissen gyúrt toszkán ravioli kakukkfüves húsos töltelékkel, Pecorino sajttal és friss olasz kolbászos, paradicsomos öntettel
- Involtini di pollo pancetta affumicat, salvia e pecorino - Filézett csirkecomb füstölt szalonnával, friss fűszerekkel és érlelt toszkán juhsajttal
- Patate al forno al rosmarino - Rozmaringos sütőben sült burgonya
- Cantuccini accompagnati da crema pasticcera ricca al limone e vino dolce - Cantucci édes borral és főzött citromos cukrászkrémmel (mártogatnivaló desszert)

Mit fogunk főzni a tanfolyamon?
Az egész menüsor el fog készülni a tanfolyam végére.
Mi is fogunk főzni?
Természetesen! Nálunk mindent a résztvevők készítenek el a szakácsunk útmutatásával. A legtöbb kurzusunkon közösen készülnek az ételek, ez alól a
pizzás program jelent kivételt, itt mindenki sajátot süt.
Mennyi ideig tart a kurzus?
A főzések nagyjából 2 és 1/2 - 3 órásak, ebben az ételek elfogyasztása is benne van. (Elsősorban a résztvevőkön múlik, hogy milyen hosszú az adott alkalom.)
Hányan leszünk a főzésen?
Minimum hatan, maximum tizenketten. (Amennyiben többen szeretnétek jönni, vagy privát rendezvényt szeretnétek kérni, nézzetek körül ezen az oldalon.)
Mit hozzunk magunkkal?
Érdemes dobozzal készülni, mert így, ami megmarad a program végén, abból tudtok hazavinni magatokkal. Kötényt biztosítunk mindenki számára (de ennek ellenére kifröccsenhet valami a ruhátokra főzés közben, érdemes ennek megfelelően öltözéket választani.)
Ételérzékenység esetén milyen kurzusra tudok jönni?
A kurzusokon alapvetően nem használunk "mentes" alapanyagokat.
'Vegán' kurzusunkon tojás- és laktózmentes a menüsor.
Várunk mindenkit sok szeretettel a kurzuson!
(A szakács- és receptváltoztatás jogát fenntartjuk!)
További időpontokat ezen a linken találsz!
A tanfolyam ára:
- 1 főre: 26 500 Ft
- 2 főre: 51 000 Ft
- 3 főre: 75 000 Ft
- 4 főre: 97 500 Ft
- 5 főre: 119 000 Ft
A tanfolyamot vezeti:
GIULIO Armari (magyar nyelven)
Szabad helyek száma: 12
Jelentkezz most!
A tanfolyamra való jelentkezéshez meg kell adnod néhány személyes adatodat. Erre azért van szükség, hogy a minden információt meg tudjunk veled osztani.
mégsem [x]
Jelentkezz a tanfolyamra!
Kérünk, add meg adataidat!