Az, hogy különböző tájegységek más-más helyi ételkülönlegességekkel dicsekedhetnek az nem csak az elérhető alapanyagoktól függ, hanem jórészt attól is, hogy a helyi lakosok mindenhol híven őrzik a nagyszülők receptjeit, ragaszkodnak a helyi szokásokhoz, helyi termékekhez amikre természetesen nagyon büszkék is.
Épp ezért igazán egységes olasz konyha nem létezik, vannak ugyan egyes elemek amelyek a világ minden részén az olasz konyha nevét öregbítik, de ha egy olaszt megkérdezünk a pesto eredetéről, egyből rávágja, hogy Genova, mint ahogy a parmezán sajt Parmához köthető vagy a pizza Nápolyhoz.
De még a spaghetti is legalább 4 féle méretben kapható egy valamirevaló olasz supermercato-ban és egyálatalán nem mindegy, hogy melyik szószhoz melyiket főzzük ki. Az étel ami egy egyszerű halandónak "csak" tészta az egy olasz számára lehet penne, fusilli, tortiglioni, farfalle, regginelle, bigoli, chitarre és ki tudja még hány variáció. / Ami önmagában csak a tészta alakját különbözteti meg, de egy átlagos olasz háztartásban vérremenő viták alapját képezhetik. /

Főzőiskolánk regionális konyhájában pontosan ezeket a különbségeket hangsúlyozzuk ki, ami oly gazdaggá teszi Olaszországot. Ősztőlinduló tanfolyamainkon képzeletbeli utazást tehetünk
Nápolyban, ahol nincs olyan étel, ami ne lenne kellően megrakva mozzarrellával, sétálhatunk
Riminiben a tengerparton, ahol a piadinát habzsoljuk. Kínálatunkból nem hiányozhat a karakteres ízekben gazdag
Toszkán konyha, de ellátogatunk a
napfényes Szícilába is
és friss kagylólevessel frissítjük magunkat. Igazi kuriózumként kínáljuk a gasztronómia szerelmeseinek
Szardínia konyhájával foglalkozó tanfolyamunkat.
Ha a világot nemcsak látni, hanem kóstolni is szeretnétek, tartsatok velünk!