Iskolai csoport
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!

E-mail: info@olasz-fozoiskola.hu
Telefon: +36 30 397 2829
Gnocchi alla sorrentina
Hozzávalók 4 fő részére:
A szósz otthoni elkészítéséhez:
A paradicsomszószhoz félbevágjuk a paradicsomokat, és kinyomjuk belőle a középső, magos részt. Az így kapott paradicsomokat lábosba rakjuk, és felrakjuk főni. Ha kellőképpen szétfőtt összenyomkodjuk őket, hogy megkapjuk a szósz állagát, hozzáadjuk a sót és az olíva olajat, nagyobb lángon felforraljuk, majd hozzáadjuk a friss bazsalikom leveleket.
Elkészítjük a gnocchi tésztákat: Vízben megmossuk a burgonyákat, majd sós vízben héjával együtt megfőzzük. Amikor elkészült, meghámozzuk és krumplinyomóval áttörjük. A burgonya masszát összegyúrjuk, a liszttel és a sóval, majd hozzáadjuk a tojást és azzal is eldolgozzuk. A tésztát formázzuk, hengereket készítünk, melyeket 2 cm-es darabokra vágunk, majd egy villával megnyomjuk, így eredeti gnocchi formája lesz. Főzés előtt kb. negyed óráig pihentetjük. Sós vízben kifőzzük a gnocchikat (akkor vannak készen, ha feljönnek a víz tetejére). A mozzarellát felkockázzuk. A kifőtt tésztát paradicsomszósszal leöntve, parmezánnal és a mozzarella darabokkal megszórva tálaljuk.
H | K | Sze | Cs | P | Szo | V |
---|---|---|---|---|---|---|
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Az olasz konyha nem hiába a tésztaételeiről híres, hiszen a félsziget minden szegletében alkottak valami különlegeset belőle. Ráadásul az Olaszországban honos durum búzából készült lisztből igazán jól formálható alaptészta gyúrható, ami a főzést is jól állja és nem mállik szét. Ezért van az, ha egy olasznak nem "al dente" tésztát tálalnak fel, vagyis nem roppan a foga alatt, akkor meg sem eszi.