Focaccia genovese con olive (Olívabogyós genovai focaccia, azaz olasz kenyérlepény) 

Hozzávalók egy tepsire:


  • 500 g liszt (00-ás típusú vagy pizza liszt
  • 1 teáskanál cukor
  • 20 g friss élesztő
  • 3 dl langyos víz
  • 10 g só
  • kanál cukor
  • 70 g zöld olívabogyó
  • egy kevés olívaolaj, és víz a kenéshez (ízlés szerint)
  • egy kevés olívaolaj a tepsi kikenéséhez
  • nagy szemű só a szóráshoz (ízlés szerint)

Egy tál langyos vízben, cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet lassan adagolva tesszük hozzá, amíg még ragadós megsózzuk, majd tovább folytatjuk a liszt hozzáadását, míg el nem érjük a kívánt keménységet. Letakarjuk, és egy órát pihentetjük. Nyújtófa segítségével kezdjük el óvatosan nyújtani és helyezzük kiolajozott tepsibe. Jól terítsük el a tésztát, majd szórjuk meg nagy szemű sóval és a feldarabolt olajbogyóval. Közben készítsünk olajból és vízből kevert folyadékot, amivel bekenjük a tészta tetejét. Az általános keverési arány a következő: 2 rész olaj, 1 rész víz. Majd, a focaccia kialakítására ujjbegyeink segítségével alakítsunk ki mélyedéseket. Hagyjuk kelni szobahőmérsékleten, kb. egy óráig, majd süssük 190 °C –on, kb. 12 percig.

H K Sze Cs P Szo V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra

2025.07.17. 18:00, csütörtök

Mindenki szeretne kirobbanó formában lenni. Lehetséges mindez oly módon, hogy közben nem koplalunk, hanem finom olasz ételeket fogyasztunk? A válaszunk: igen! A mediterrán diétával legalábbis biztosan. 

Ha te is fitten szeretnéd várni a nyarat! Főzzük ki együtt a karcsúság titkát!

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.18. 18:00, péntek

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.19. 11:00, szombat

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.21. 18:00, hétfő

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.25. 18:00, péntek

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.26. 17:00, szombat

Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel. 

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS