Hozzávalók egy tepsire:
- 500 g liszt (00-ás típusú vagy pizza liszt
- 1 teáskanál cukor
- 20 g friss élesztő
- 3 dl langyos víz
- 10 g só
- kanál cukor
- 70 g zöld olívabogyó
- egy kevés olívaolaj, és víz a kenéshez (ízlés szerint)
- egy kevés olívaolaj a tepsi kikenéséhez
- nagy szemű só a szóráshoz (ízlés szerint)
Egy tál langyos vízben, cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet lassan adagolva tesszük hozzá, amíg még ragadós megsózzuk, majd tovább folytatjuk a liszt hozzáadását, míg el nem érjük a kívánt keménységet. Letakarjuk, és egy órát pihentetjük. Nyújtófa segítségével kezdjük el óvatosan nyújtani és helyezzük kiolajozott tepsibe. Jól terítsük el a tésztát, majd szórjuk meg nagy szemű sóval és a feldarabolt olajbogyóval. Közben készítsünk olajból és vízből kevert folyadékot, amivel bekenjük a tészta tetejét. Az általános keverési arány a következő: 2 rész olaj, 1 rész víz. Majd, a focaccia kialakítására ujjbegyeink segítségével alakítsunk ki mélyedéseket. Hagyjuk kelni szobahőmérsékleten, kb. egy óráig, majd süssük 190 °C –on, kb. 12 percig.
H | K | Sze | Cs | P | Szo | V |
---|---|---|---|---|---|---|
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra
Mindenki szeretne kirobbanó formában lenni. Lehetséges mindez oly módon, hogy közben nem koplalunk, hanem finom olasz ételeket fogyasztunk? A válaszunk: igen! A mediterrán diétával legalábbis biztosan.
Ha te is fitten szeretnéd várni a nyarat! Főzzük ki együtt a karcsúság titkát!

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS
Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel.
