Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 4.rész - Dolci (desszertek)
2019.05.25. 11:00, szombat
A több részes tanfolyamunkon egy igazi olasz étlapot veszünk végig, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, a dolcé-ig mindent megtanulhatsz elkészíteni. Nemcsak ezen fogások sokszínűségét mutatja meg és tanít meg minket olasz szellemben főzni, de mesél az ételek eredetéről, a fogások különböző változatairól és arról, hogy az olaszok mikor mit esznek és mit nem! Mert az egy dolog, hogy nem tesznek ketchupot a pizzára, de parmezánt sem a tenger gyümölcseire.
Ez az óránk lesz a legédesebb, itt semmi mással csak desszertekkel foglalkozunk!
Azt már megszokhattuk, hogy az olaszok a konyhában csak finomat tudnak alkotni, de amit a cukrászok tudnak, az megér egy külön fejezetet. Ez alkalommal megmutatjuk, hogyan kápráztathatjuk el otthoni vendégeinket olyan különleges olasz desszertekkel, mint a szicíliai eredetű cannoli, aminek különleges tésztáját mi itt helyben készítjük, vagy az Észak-Olaszországra jellemző "tiramisú". De azt is megtudhatjuk, hogy Toszkánában a kekszet tej helyett édes borba mártogatják.
Menü:
- Cannoli siciliani - Szicílai kürtős, égetett tészta ricottás krémmel töltve, csokireszelékbe forgatva
- Tiramisu alla pasticcera - Tiramisu ahogy a cukrászok készítik
- Torta di mela con salsa di vanilia- Almatorta vanília szósszal
- Cantucci - Toszkán, mandulás mártogatós keksz
- Amaretti morbidi - Mandulás omlós keksz
- Nutella fatta in casa - Házi készítésű mogyorókrém
(A receptváltoztatás jogát fenntartjuk!)
Várunk mindenkit szeretettel!
A tanfolyam ára:
- 1 főre: 11 000 Ft
- 2 főre: 22 000 Ft
- 3 főre: 33 000 Ft
- 4 főre: 44 000 Ft
- 5 főre: 106 000 Ft
Kedves Chef Tanonc!
A kiválasztott tanfolyamra történő jelentkezés lezárult. Kérjük válassz másik tanfolyamot és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj aktuális kurzuskínálatunkról.
Reméljük hamarosan találkozunk!
Üdvözlettel:
STUDIO ITALIA Olasz Főzőiskola