Gnocchi e risotti, azaz az olasz nudli és rizottó készítésének rejtelmei
2014.04.18. 18:00, péntek
Újdonság! A nagy érdeklődésre való tekintettel, úgy döntöttük, együtt tartjuk a gnocchi készítő és a risotto-s kurzus!
Ezt az estét teljes egészében a gnocchiknak és a risottoknak, valamint azok különféle változatainak fogjuk szentelni. A gnocchi a magyar nudlihoz hasonló, egyszerű, laktató finomság, melynek elkészítése nem ördöngősség, de azért igényel némi szaktudást. Ezt a szaktudás, valamint a gnocchi készítésének fortélyait Mimmától, az ízig-vérig olasz háziasszonytól fogjuk ellesni!
Az
olasz gnocchi, főként a gnocchi di patate, vagyis a burgonyával készült
változat nagy hasonlóságot mutat magyar rokonával a nudlival. Ezt az egyszerű
ételt a világ szinte összes táján ismerik, igaz különféle variációban.
Olaszországban is számos elkészítési módja létezik: gnocchi di
patate, mely burgonyával készített nudlit jelent. Létezik a gnocchi alla romana,
mely valójában sütőben sült sajtos-vajas gríz korongokat takar. Persze,
színesíthetjük is a nudlikat, különféle természetes finomságokkal: spenóttal,
sütőtökkel, céklával, gesztenyeliszttel, stb.. A variációk száma végtelen, melynek egyedül csak a fantáziánk
szab határt.
Menü:
- Gnocchi di patate ai quattro formaggi (Gnocchi 4 sajtos mártással)
- Gnudi di ricotta e spinaci in salsa di pomodoro (Ricottával készült gombóc bazsalikomos paradicsom szósszal)
- Risotto alla gorgonzola e noci
(A szakács- és receptváltoztatás jogát fenntartjuk!)
A tanfolyam ára:
- 1 főre: 8 000 Ft
- 2 főre: 16 000 Ft
- 3 főre: 24 000 Ft
- 4 főre: 32 000 Ft
- 5 főre: 106 000 Ft
Kedves Chef Tanonc!
A kiválasztott tanfolyamra történő jelentkezés lezárult. Kérjük válassz másik tanfolyamot és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj aktuális kurzuskínálatunkról.
Reméljük hamarosan találkozunk!
Üdvözlettel:
STUDIO ITALIA Olasz Főzőiskola