Carbonara spagetti, melyet tejszínnel
vagy tojással is el lehet készíteni. A klasszikus olasz pasta alla carbonara
juhsajttal, tojással és szalonnával készül. Azonban az évek során több variációja
is kialakult ennek az ételnek, melynek sikere az egyszerűségében rejlik.
Spaghetti
alla carbonara (Spaghetti szénégető módra, vagyis
sült szalonna darabokkal, tojással, parmezán sajttal tálalva)
Hozzávalók
4 személyre:
- 400 g spagetti
- 150-200 g felkockázott bacon
szalonna
- 150 g parmezán sajt
- 6 tojás sárgája + 2 egész tojás
- Só, bors – ízlés szerint
A
hat tojás sárgáját és a plusz két tojást habverővel felverjük, és jól
belekeverjük a lereszelt parmezánt. Egy serpenyőben minden olaj
és zsiradék nélkül ropogósra pirítjuk a bacont. Amint ez kész van,
félretesszük. A tésztánkat forró, lobogó vízben kifőzzük, majd a
tojásos parmezános öntethez keverjük, amíg még forró. Végül a megpirított
baconnal megszórva tálaljuk, egy pici parmezán sajttal ízesítjük.