Az észak-olasz Lombardia konyhája talán nem pontosan fedi a bennünk élő képet Az olasz konyháról, de ha arrafelé járva ugyanazt várnánk el egy étteremben, mint mondjuk Rómában, akkor pontosan úgy viselkednénk, mint azok a Magyarországon járó turisták, akik mindenhol és folyton csak gulyást ennének.

A lombard konyha érdekes és gazdag gasztronómiát takar, amit ezen a tanfolyamon az Észak-Olaszországból, egészen pontosan Milánóból származó szakácsunk mutat be a résztvevőknek.
A jellegzetes és igazán ínycsiklandó, bőséges lombardiai menüsorban benne van a legjellegzetesebb milánói fogás,a sáfrányos rizottó, és egy olyan édesség, ami után mindenki megnyalja mind a tíz ujját... .
Crostoni di pane con fegatini di pollo alla Milanese - Ropógós kenyérfalatok csirkemájjal, milánói módra elkészítve
Risotto alla milanese con cotechino - Sáfrányos risotto milánói kolbásszal
Straccetti di pollo agli champignon - Gombás csirkemell szeletek
Spinaci al naturale - Párolt spenót vajjal és parmezánnal
Torta casareccia di mele e pinoli - Házi olasz almatorta fenyőmaggal
A recept- és szakácsváltoztatás jogát fenntartjuk!