
Steak húsok az olasz konyhában - borkostolóval egybekötve
A legtöbben úgy gondolják, hogy az olasz konyha csak tésztából áll. Hát ez bizony nem így van.
A grillezés az egyik legősibb főzési technika és a mediterrán konyhának a mai napig ez az alapja. Az olaszok csakis kíváló minőségű, friss alapanyagból készítenek húsokat, friss zöld fűszerekkel ízestíve. A húsételek mellől nem hiányozhat egy-egy pohár karakteres bor sem, amit az érdeklődők megkóstolhatnak.
Íme az elkészítendő menüsor:

Tatár beefsteak egy olasz csavarral, olivás ciabattával.
Lazac steak grillezett citrommal, aglio de olio tésztával
Sertésszűz zöldfűszerkabátban, provanszi újburgonyával, paradicsomsalátával.
Marha bélszín (beef tenderloin) fűszeres konfitált édesburgonyával, zöldborsmártással, grillezett gombával.