La pasta asciutta, avagy az olasz száraz tészták világa

Ami nekünk csak „tészta” az egy olasz háztartásban spaghetti, spaghettini, bucatini, farfalle, penne, mezze penne, sedani, fusilli és sorolhatnánk a formájuk, nagyságuk  és barázdáltságuk alapján besorolható tésztaféléket. És ha hiszik ha nem, minden alakzathoz másféle szósz illik. 

Egy átlag olasz háziasszony konyhájában a "pasta asciutta" egy mindennapos étel.A száraz tészta egy kész alapaanyag amiből egészséges, gyors, és változatos ételeket lehet varázsolni minden nap, amit ráadásul a gyerekek is imádnak!

Miért is szeretik legfőképpen a gyerekek a tésztát? Miért más, ahogy az olaszok a tésztát készítik?

  • Az olasz száraz tészta durum búza lisztjéből készül, tojás felhasználása nélkül. Ez a fajta tészta sosem fog elázni, keménységét hosszan megőrzi és ha frissen főve eszed, akkor még rágni is kell – ezért hívják „al dente” – vagyis „fog alá való” keménységűnek. De azért azt ne felejtsük, hogy egy átlag olasz háztartásban nem „melegítik” a másnapos tésztát, hanem mindig csak az adott mennyiséget főzik le.
  • A húsos ételeknél jóval könnyebben emészthető, mivel a kifőtt tészta dominál, a szósz csak ízesítés képpen kerül rá
  • A szószok variációjának igazából csak a fantázia szab határt, így látszólag ugyanabból az ételből változatos ízvilágot tudunk varázsolni

Szakácsunkkal a következő ételeket fogják elkészíteni: 
 
  • Spaghetti ai pomodorini datteri, aglio e basilico - Spagetti tészta fokhagymás, bazsalikomos, édes datolyaparadicsommal ízesítve
  • Linguine al pesto genovese - Lapos "nyelv" tészta klasszikus, helyben készült, genovai pesztóval
  • Penne al ragú - "Toll" alakú tészta paradicsomos marha raguval
  • Pasta pasticciata - Sült, rakott tészta olasz módra
  • Penne con pancetta, funghi porcini e panna - Penne tészta császárhússal, vargányagombás, tejszínes szószban 
  • Sorbetto al limone - Hűsítő citrom szorbet
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Karácsonyi ajándékkészítés Mimmával

2020.11.28. 10:00, szombat
Ünnepi ötletetelés kipipálva! A családi ajándékok kipipálva!
De még mindig van pár apróság, amivel szeretnéd feldobni az ünnepi terítéket? Mit fogsz adni ajándékba a váratlanul betoppanó vendégeknek, szomszédoknak, óvónéninek? 

Nyújtunk neked erre egy remek megoldást! Mimmával háromféle édességet készítünk ezen a kurzuson, be is csomagoljuk őket, így már készen várhatják a decembert a kis csomagocskák!
Karácsonyi ajándékkészítés Mimmával

Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

2020.12.12. 09:00, szombat
Ezt az időpontot már valaki lefoglalta csapatának, de a jövőben ezt te is könnyedén megteheted! Foglald le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére! Szervezz csapatépítő programot, céges rendezvényt, lánybúcsút, szülinapozást, baráti összejövetelt tradicionális olasz ízek kíséretében.



Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

2020.12.19. 17:00, szombat
Ezt az időpontot már valaki lefoglalta csapatának, de a jövőben ezt te is könnyedén megteheted! Foglald le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére! Szervezz csapatépítő programot, céges rendezvényt, lánybúcsút, szülinapozást, baráti összejövetelt tradicionális olasz ízek kíséretében.



Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában