La pasta asciutta, avagy az olasz száraz tészták világa

Ami nekünk csak „tészta” az egy olasz háztartásban spaghetti, spaghettini, bucatini, farfalle, penne, mezze penne, sedani, fusilli és sorolhatnánk a formájuk, nagyságuk  és barázdáltságuk alapján besorolható tésztaféléket. És ha hiszik ha nem, minden alakzathoz másféle szósz illik. 

Egy átlag olasz háziasszony konyhájában a "pasta asciutta" egy mindennapos étel.A száraz tészta egy kész alapaanyag amiből egészséges, gyors, és változatos ételeket lehet varázsolni minden nap, amit ráadásul a gyerekek is imádnak!

Miért is szeretik legfőképpen a gyerekek a tésztát? Miért más, ahogy az olaszok a tésztát készítik?

  • Az olasz száraz tészta durum búza lisztjéből készül, tojás felhasználása nélkül. Ez a fajta tészta sosem fog elázni, keménységét hosszan megőrzi és ha frissen főve eszed, akkor még rágni is kell – ezért hívják „al dente” – vagyis „fog alá való” keménységűnek. De azért azt ne felejtsük, hogy egy átlag olasz háztartásban nem „melegítik” a másnapos tésztát, hanem mindig csak az adott mennyiséget főzik le.
  • A húsos ételeknél jóval könnyebben emészthető, mivel a kifőtt tészta dominál, a szósz csak ízesítés képpen kerül rá
  • A szószok variációjának igazából csak a fantázia szab határt, így látszólag ugyanabból az ételből változatos ízvilágot tudunk varázsolni

Szakácsunkkal a következő ételeket fogják elkészíteni: 
 
  • Spaghetti ai pomodorini datteri, aglio e basilico - Spagetti tészta fokhagymás, bazsalikomos, édes datolyaparadicsommal ízesítve
  • Linguine al pesto genovese - Lapos "nyelv" tészta klasszikus, helyben készült, genovai pesztóval
  • Penne al ragú - "Toll" alakú tészta paradicsomos marha raguval
  • Pasta pasticciata - Sült, rakott tészta olasz módra
  • Penne con pancetta, funghi porcini e panna - Penne tészta császárhússal, vargányagombás, tejszínes szószban 
  • Sorbetto al limone - Hűsítő citrom szorbet
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12

Tavaszi ételek Olaszországból - Profumo di Primavera

2024.04.20. 11:00, szombat
Szezonális konyhánk ezúttal a tavaszhoz érkezett, igazi feltöltődést ígérve számunkra. Mert hát valljuk be magunknak, hogy bármennyire is szeretjük a telet, a havat, a síelést és a korcsolyázást, 3 hónap bőven elég belőle. Nem véletlenül kapta a kurzus olaszul a tavasz illata címet... a kurzus végére garantált a tavaszi hangulat!
Tavaszi ételek Olaszországból - Profumo di Primavera

Az igazi olasz pizza titkai!

2024.04.20. 17:00, szombat
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

2024.04.25. 18:00, csütörtök
Ezt az időpontot már valaki lefoglalta csapatának, de a jövőben ezt te is könnyedén megteheted! Foglald le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére! Szervezz csapatépítő programot, céges rendezvényt, lánybúcsút, szülinapozást, baráti összejövetelt tradicionális olasz ízek kíséretében.



Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

2024.04.26. 11:00, péntek
Ezt az időpontot már valaki lefoglalta csapatának, de a jövőben ezt te is könnyedén megteheted! Foglald le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére! Szervezz csapatépítő programot, céges rendezvényt, lánybúcsút, szülinapozást, baráti összejövetelt tradicionális olasz ízek kíséretében.



Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

2024.04.26. 18:00, péntek
Ezt az időpontot már valaki lefoglalta csapatának, de a jövőben ezt te is könnyedén megteheted! Foglald le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére! Szervezz csapatépítő programot, céges rendezvényt, lánybúcsút, szülinapozást, baráti összejövetelt tradicionális olasz ízek kíséretében.



Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

I segreti delle paste ripiene - Helyben készült töltött tészták titkai

2024.04.27. 17:00, szombat

Az olaszok a tésztakészítést is művészi szintre emelték, és ezt ezen a tanfolyamon is bebizonyítjuk. A töltött tészták a legegyedibb töltelékkel, különleges és egyedi ízvilágot hoznak létre. A frissen gyúrt töltött tészták nem csupán a töltelék típusában, a szószokban, de főzési és sütési módszereikben is nagyban különböznek.

I segreti delle paste ripiene - Helyben készült töltött tészták titkai

Az olasz pék remekei - édes és sós sült tésztakülönlegességek

2024.04.27. 11:00, szombat
Ugye milyen klassz egy jó társaságban finom borokat kortyolgatni és házi készítésű grissiniket ropogtatni? Vagy saját sütésű focaccia-ból szendvicset készíteni reggelire? Itt megtanulhatod, hogyan lehet az otthon található legegyszerűbb alapanyagokból is fantasztikus vendégváró falatokat, ízletes uzsonnákat készíteni. 
Az olasz pék remekei  - édes és sós sült tésztakülönlegességek

Vegetáriánus ételek olasz módra

2024.04.28. 11:00, vasárnap

Könnyed olasz ételeket szeretnél készíteni? Minél változatosabban, színesebben szeretnél étkezni? Ezen a kurzuson húsmentes, zöldségekkel teli ételeket próbálhatsz ki, kóstolhatsz meg és utána otthon is el tudod majd ezeket készíteni. Természetesen mindenkit szeretettel várunk, hiszen egy minestrone leves vagy egy autentikus bruschetta mindenkit rabul tud ejteni!

Vegetáriánus ételek olasz módra

Nápoly ízei

2024.04.30. 18:00, kedd
Nápoly egy sokszínű, pulzáló nagyváros, ahol a helyiek közvetlensége, a város kaotikus közlekedése és a délutáni szieszta nyugalma megbabonázza a turistát. A tengerparti város meghatározó eleme a felette magasodó Vezúv vulkánja. Ez a különleges sokszínűség a térség gasztronómiájában is tetten érhető. 

Nápoly ízei

Tradíció és innováció - Tradizione e innovazione

2024.05.02. 18:00, csütörtök
Giulio gondolt egy merészet és a hagyományos kurzusoktól elszakadva elkezdett kísérletezni. Mindegyik étel alapja ismerős lesz - hiszen a rizottó, vagy a tiramisu nem lesz újdonság, - viszont ezúttal mindegyik fogásba került egy kis csavar.
Tradíció és innováció - Tradizione e innovazione

Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

2024.05.03. 17:00, péntek
Ezt az időpontot már valaki lefoglalta csapatának, de a jövőben ezt te is könnyedén megteheted! Foglald le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére! Szervezz csapatépítő programot, céges rendezvényt, lánybúcsút, szülinapozást, baráti összejövetelt tradicionális olasz ízek kíséretében.



Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei

2024.05.04. 17:00, szombat

Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel. 

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei

Picnic Italiano - Olasz piknik

2024.05.05. 11:00, vasárnap

Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel. 

Picnic Italiano - Olasz piknik

Iskolai csoport

2024.05.07. 11:00, kedd

Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!

Iskolai csoport

Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

2024.05.08. 09:00, szerda
Ezt az időpontot már valaki lefoglalta csapatának, de a jövőben ezt te is könnyedén megteheted! Foglald le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére! Szervezz csapatépítő programot, céges rendezvényt, lánybúcsút, szülinapozást, baráti összejövetelt tradicionális olasz ízek kíséretében.



Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei

2024.05.09. 18:00, csütörtök
Emilia-Romagna konyhája mindent kínál, mi szem-szájnak ingere: csodás sonkát, mortadellát, fűszeres parmezán sajtot, házi készítésű metéltek tengernyi változatát- amelyeket ellenállhatatlan mártásokkal tálalnak-, laktató húsételeket, köztük aromagazdag vadakat, édes és sós péksüteményeket, remek desszerteket, csodás borokat, és nem utolsó sorban itt készül a világ legnemesebb ecete, az aceto balsamico tradizionale, azaz a tradícionális balzsamecet. 

Fedezzük fel együtt e térség páratlanul gazdag ízvilágát!
Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei

Sapori di mare - Halas kurzus a tenger szerelmeseinek

2024.05.10. 18:00, péntek

Szeretnéd az asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek? 

Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra, mert itt minden a halakról szól!


Sapori di mare - Halas kurzus a tenger szerelmeseinek

CARNI & VERDURE RIPIENE - Töltött húsok és zöldségek

2024.05.12. 11:00, vasárnap
A töltött tészták után megmutatjuk, hogy a zöldségek és a húsok is készülhetnek mindenféle töltelékkel Olaszországban. Ezúttal Enrico kalauzolja végig az érdeklődőket a változatos fogásokon. A menüsor felépítése különleges, mivel négyféle előételt is elkészítenek a résztvevők, majd kétféle főétel, végül egy frissítő desszert következik.
CARNI & VERDURE RIPIENE - Töltött húsok és zöldségek

Carne con carne - Húsimádók kurzusa

2024.05.16. 18:00, csütörtök
Az olasz húsételek titka a fantázián és a minőségi alapanyagokon múlik: meglepő kombinációk, egyszerű elkészítés és persze egy két mesterfogás teszik majd ellenállhatatlanná az itt elkészített ételeket - Giulionak köszönhetően remek receptekkel gazdagíthatjuk a repertoárunkat.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa

Lánybúcsús főzés az olasz főzőiskolában

2024.05.18. 17:00, szombat
BuonGiorno! Nemcsak a menyasszony, de ti, a barátnői is rajongtok az olasz ételekért és borokért? Valami meghitt, mégis emlékezetes, gasztronómiai élményekben is dúskáló programot szerveznétek neki? Mit szólnátok hozzá, ha egy igazi olasz séffel együtt főzve, kitűnő olasz borok és ételek társaságában töltenétek a leánybúcsú estéjét? Ha mindez jól hangzik, akkor nálunk a helyetek!

Sajnos ez az időpont már foglalt, de szívesen ajánlunk egy másik szabad estét. Ajánlatkéréseddel kapcsolatban várjuk kedves megkeresésed e-mailben vagy telefonon a +36 1 789 1414-es számon!

Az időpont, ár, létszám a megbeszélés részét képezik !
Lánybúcsús főzés az olasz főzőiskolában

Az igazi olasz pizza titkai!

2024.05.19. 11:00, vasárnap
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Street food all'italiana - az olasz utcák ízei

2024.05.21. 18:00, kedd

Focaccia, piadina, pizza al taglio, arancini di riso, panini caldi, fritto misto, panzerotti, bomboloni…és szinte a végtelenségig sorolhatnánk még azokat a tipikus olasz ételeket, amelyek az olasz utcák forgatagát jellemzik. Ha jártál már Olaszországban, neked is ismerősek lehetnek a fenti ételek, hiszen az utcákat járva, az ember ezekkel találkozik legelőször. De ha még csak most tervezed a nyaralásod, itt az ideje, hogy megismerd az olasz utcák ízet!

Street food all'italiana - az olasz utcák ízei

Iskolai csoport

2024.05.21. 11:00, kedd

Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!

Iskolai csoport

Római különlegességek - Specialitá di Roma

2024.05.24. 18:00, péntek

Nem véletlen, hogy a hagyományos római konyha az egyik legismertebb és egyben legelismertebb olasz regionális konyha. Ha kóstoltad már az olasz főváros olyan jellegzetes fogásait, mint a saltimbocca alla romana, az amatricana, a carbonara, vagy a cacio e pepe, akkor a cucina romana minden bizonnyal a te kedvenceid közé is felkerült. Gyere el legújabb, Róma különleges ételeit bemutató tanfolyamunkra, és tanuld meg elkészíteni az örök város legjobb fogásait, nemzedékről nemzedékre öröklődő receptek alapján, Enrico tolmácsolásában!


Római különlegességek - Specialitá di Roma

Iskolai csoport

2024.05.30. 11:00, csütörtök

Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!

Iskolai csoport

Az igazi olasz pizza titkai!

2024.06.02. 11:00, vasárnap
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

I frutti di mare - A tenger gyümölcsei

2024.06.04. 18:00, kedd

Itthon is szeretnéd asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szeretnél egyszerű és ízletes recepteket tanulni a tenger gyümölcseiből? Láttad már, de sosem merted megkóstolni a polipot vagy a tigrisrákot? Akkor ez a program neked való.

I frutti di mare - A tenger gyümölcsei

Iskolai csoport

2024.06.04. 09:00, kedd

Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!

Iskolai csoport

Vegán fogások olasz módra

2024.06.09. 11:00, vasárnap
A mediterrán konyha, amely közül a legismertebb a világon az olasz, tipikusan vegán vagy vegetáriánus összetevőkön alapul. A forró éghajlat miatt a délen élő olaszok nagyon alacsony állati zsírtartalmú recepteket dolgoztak ki, olyan termékek felhasználásával, mint az olívaolaj, zöldségek, halak és gyümölcsök, sőt a parmezánt gyakran lecserélik száraz kenyérre. Az általam bemutatott tanfolyam kizárólag
vegán, anélkül, hogy olyan termékeket kellene használnunk, mint a szója vagy a tofu.
Vegán fogások olasz módra

Iskolai csoport

2024.06.13. 09:00, csütörtök

Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!

Iskolai csoport