Az olasz pék remekei - édes és sós sült tésztakülönlegességek - ÉLMÉNYFŐZÉS

E-mail: info@olasz-fozoiskola.hu
Telefon: +36 30 397 2829
2015.01.20.-án tartottuk az első közös főzőestet a
budapesti Trattoria Toscana étteremmel
együttműködve.
Mario Palermo, a
Trattoria Toscana étterem nagy tudású és barátságos séfje volt, aki
megismertette velünk a házias toszkán konyha ízeit. Mario olaszul tartotta a
kurzust, de volt magyar nyelvű tolmácsolás, így mindenki értett mindent. Mi,
lelkes résztvevők, szorgalmasan tettük a dolgunkat, végeztük a ránk szabott
feladatokat és jókat nevetgéltünk. Ez utóbbi főként a jó társaságnak volt
köszönhető, de lehet, hogy a finom toszkán chianti bor - ami a vacsora mellé
jár- is hozzájárult a hangulat megalapozásához. Begyúrtuk a tésztát,
pihentettük, majd kinyújtottuk. Ez igazán jó móka volt, jól összekovácsolta a
társaságot.
Sokan felemlegettük a gyerekkorunkat, mikor a nagymamánál nyaralva, gyakran
került házi tészta az asztalra. Konstatáltuk, hogy mégiscsak ez AZ IGAZI
tészta, ami szívvel-lélekkel és egy kis fáradsággal készül, ennek értéke van,
nem úgy, mint a bolti tésztának. Aztán megegyeztünk abban is, hogy egy nehéz,
dolgos nap után azért praktikus dolog tud lenni a száraz tészta is.. Azt is megtudtuk, hogy Mario
szerint az olasz nonna-k azért olyan
szép termetesek, mert hogy sok tésztát gyúrnak. Szerinte felesleges, hogy a nők
plasztikai sebészhez járjanak, elég lenne gyakrabban tésztát gyúrniuk. Hát,
voltak, akik ezt mosolyogva- kissé kétkedve fogadták, voltak, akik azonban
fellelkesültek és megfogadták, hogy ezentúl gyakrabban fog a család házi
tésztát enni. Mikor elkészültünk a menü sorral, mindannyian a nagy asztalnál
ülve elfogyasztottuk a kemény munkával elkészített fogásokat, egymás után, úgy
mint ha egy nagy toszkán család lennénk.
Menü:
- Házi készítésű tagliatelle kacsa raguval és pecorino sajttal (Tagliatelle fresche al ragù di anatra con il pecorino)
- Serpenyőben sült hátszínszelet balzsamecettel, rukkola ágyon, koktél paradicsommal
- Toszkán almatorta, vaníliaszósszal (Torta di mele)
H | K | Sze | Cs | P | Szo | V |
---|---|---|---|---|---|---|
28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel.
Szeretnéd az asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek?
Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra, mert itt minden a halakról szól!
Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?
Finomabbnál finomabb és változatosabbnál változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni?
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!