Tiramisú recept, az igazi

És természetesen megszülettek a különféle variációk: csokoládés, epres, banános és egyéb gyümölcsös, de még sörös tiramisú is létezik.
És akkor lássuk a tiramisú receptet:
- 40 dkg babapiskóta
- 6 tojás
- főzött kávé, amit ízlés szerint cukrozhatunk
- 12 dkg cukor
- 500 g mascarpone
- cukrozatlan kakaópor
Felverjük a hat tojás sárgáját a cukor felével, amíg a cukor el nem olvad benne. Hozzáadjuk a mascarponét, és elkeverjük. A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez. A babapiskótákat egyenként belemártjuk a kávéba, és egy tálba egymás mellé leterítjük őket. Erre a rétegre kenjük rá a mascarponekrém felét, és szórjuk meg a tetejét a kakaóporral. A következő rétegben a babapiskóták merőlegesen legyenek az alsó réteg piskótáira. Következik a mascarponekrém másik fele és megint a kakaópor. A tiramisú tetejét fedje be teljesen a kakaópor. Ezután tegyük a tálat 2-3 órára hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek.