
A gnocchi, azaz az olasz nudli készítésének rejtelmei
Újdonság! Gnocchi készítő kurzus! Ezt az estét teljes egészében a gnocchiknak fogjuk szentelni és annak különféle változatainak. A gnocchi a magyar nudlihoz hasonló, egyszerű, laktató finomság, melynek elkészítése nem ördöngősség, de azért igényel némi szaktudást. Ezt a szaktudás, valamint a gnocchi készítésének fortélyait Mimmától, az ízig-vérig olasz háziasszonytól fogjuk ellesni!
Az olasz gnocchi, főként a gnocchi di patate, vagyis a burgonyával készült változat nagy hasonlóságot mutat magyar rokonával a nudlival. Ezt az egyszerű ételt a világ szinte összes táján ismerik, igaz különféle variációban. Olaszországban is számos elkészítési módja létezik: a már említett gnocchi di patate, burgonyával készített nudlit jelent, melyet ízlés szerinti szósszal tálalhatunk. A legegyszerűbb és talán az egyik legkedveltebb változata a zsályás-vajba megforgatott gnocchi, mely rendkívül aromás és ízletes. Ezen kívül nagyon népszerű a római módra elkészített gnocchi, a gnocchi alla romana, mely valójában sütőben sült sajtos-vajas gríz korongokat takar. Persze, színesíthetjük is a nudlikat, különféle természetes finomságokkal: spenóttal, sütőtökkel, céklával, gesztenyeliszttel, stb.. Ezek mind más-más íz élményt eredményeznek. A variációk száma végtelen, melynek egyedül csak a fantáziánk szab határt.
Az újdonságnak számító gnocchi-s kurzuson számos finom változattal fogunk megismerkedni, megtanuljuk, hogy mi a titka hogy se túl kemény, se túl lágy ne legyen a tésztánk, milyen krumplit a legjobb hozzá használni és még sok más hasznos dolgot is megtanulunk.
Szóval, akkor gnocchi gyúrásra fel!
Menü:
- Gnocchi di patate con burro e salvia (Klasszikus gnocchi zsályás vajba forgatva)
- Gnocchi di patate ai quattro formaggi (Gnocchi 4 sajtos mártással)
- Gnudi in salsa di pomodoro (Ricottával készült gombóc bazsalikomos paradicsom szósszal)
- Gnudi con panna, prosciutto e funghi (Ricottával készült gombóc tejszínes sonkás-gombás szósszal)
- Gnocchi alla sorrentina
(A szakács- és receptváltoztatás jogát fenntartjuk!)
A tanfolyam ára:
- 1 főre: 8 000 Ft
- 2 főre: 16 000 Ft
- 3 főre: 24 000 Ft
- 4 főre: 32 000 Ft
- 5 főre: 106 000 Ft
A kiválasztott tanfolyamra történő jelentkezés lezárult. Kérjük válassz másik tanfolyamot és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj aktuális kurzuskínálatunkról.
Reméljük hamarosan találkozunk!
Üdvözlettel:
STUDIO ITALIA Olasz Főzőiskola
H | K | Sze | Cs | P | Szo | V |
---|---|---|---|---|---|---|
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |


Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?



Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS
Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel.

H | K | Sze | Cs | P | Szo | V |
---|---|---|---|---|---|---|
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |


Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?



Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS
Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel.
