I grandi classici della cucina italiana - A nagy olasz klasszikusok

2020.10.17. 17:00, szombat

Az idénynek megfelelő, autentikus olasz finomságok.
Az olasz konyha fogásai között nem egy-két, hanem több ezer (!) olyan, egyszerűen elkészíthető étel van, mely egy kis olasz rafinériával könnyen a kedvenc ételünkké/a család kedvenc fogásává válhat. Csatlakozzatok a programhoz és lessetek el minden konyhai titkot séfünktől!

                              

Az elkészítendő ételek külön - külön vagy akár egymás után is remek ebéd és/vagy vacsora ötletek, melyek könnyen beilleszthetőek akár a rohanós hétköznapokba, akár a hétvégi menü repertoárjába is. 


Menü: 

Tepsiben sült, rétegelt padlizsán formák parmezán sajttal, Nápoly környéki hagyományos recept alapján- Torrette di melanzane alla parmigiana (mozzarella pomodoro basilico parmigiano)


Házi készítésű gnocchi tészta rozmaringgal ízesítve, krémes zsályás, olasz kolbászos, pecorinos szósszal, melyet sáfránnyal  ízesítünk Gnocchi fatti in casa aromatizzati al rosmarino con salsiccia fresca italiana salvia panna e pecorino lo zafferano


Édes szíciliai borban párolt csirke falatok -Scaloppine di pollo al vino marsala ( tipico vino autoctono siciliano)


Töltött paradicsom parmezán sajttal, besamell mártással összesütve, hagyományos emilia-romagnai recept- Pomodori ripieni con besciamella al parmigiano (tipica ricetta Emilia Romagna)


Puha csokoládé torta, erdei gyümölcs öntettel, Ferrara környéki specialitás -  Torta tenerina al cioccolato con salsa ai frutti di bosco (tipica ricetta ferrarese)



(A receptváltoztatás jogát fenntartjuk!) 

Sok szeretettel várunk mindenkit!



A tanfolyam ára:

  • 1 főre: 15 000 Ft
  • 2 főre: 28 000 Ft
  • 3 főre: 42 000 Ft
  • 4 főre: 52 000 Ft
Kedves Chef Tanonc!

A kiválasztott tanfolyamra történő jelentkezés lezárult. Kérjük válassz másik tanfolyamot és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj aktuális kurzuskínálatunkról.

Reméljük hamarosan találkozunk!

Üdvözlettel:

STUDIO ITALIA Olasz Főzőiskola

Hírlevél


Az Ön neve
Az Ön e-mail címe
Postacím
H K Sze Cs P Szo V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8

Pasta asciutta, avagy az olasz szárított tészták világa

2020.10.22. 18:00, csütörtök

Ami nekünk csak „tészta” az egy olasz háztartásban spaghetti, spaghettini, bucatini, farfalle, penne, mezze penne, sedani, fusilli és sorolhatnánk a formájuk, nagyságuk  és barázdáltságuk alapján besorolható tésztaféléket. És ha hiszik ha nem, minden alakzathoz másféle szósz illik.

Pasta asciutta, avagy az olasz szárított tészták világa

Sapori di mare - Halas kurzus a tenger szerelmeseinek

2020.10.25. 17:00, vasárnap

Ősszel is szeretnéd az asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek? 

Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra, mert itt minden a halakról szól!


Sapori di mare - Halas kurzus a tenger szerelmeseinek

Pizza Gourmet

2020.10.26. 18:00, hétfő
Az olasz konyha mindig tud újítani, és a pizza kifejezetten az az étel, ahol a fantáziát szabadjára lehet engedni. Sergio elhozta nekünk Olaszországból a legfrissebb gourmet-pizza trendeket. 
Pizza Gourmet

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra

2020.10.27. 18:00, kedd

Mindenki szeretne kirobbanó formában lenni. Lehetséges mindez oly módon, hogy közben nem koplalunk, hanem finom olasz ételeket fogyasztunk? A válaszunk: igen! A mediterrán diétával legalábbis biztosan. 

Ha te is fitten szeretnéd várni a telet! Főzzük ki együtt a karcsúság titkát!

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra

Az olasz pék remekei - édes és sós sült tésztakülönlegességek

2020.10.28. 18:00, szerda
Ugye milyen klassz egy jó társaságban finom borokat kortyolgatni és házi készítésű grissiniket ropogtatni? Vagy saját sütésű focaccia-ból szendvicset készíteni reggelire? Itt megtanulhatod, hogyan lehet az otthon található legegyszerűbb alapanyagokból is fantasztikus vendégváró falatokat, ízletes uzsonnákat készíteni. 
Az olasz pék remekei  - édes és sós sült tésztakülönlegességek

Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 1.

2020.10.29. 18:00, csütörtök
A toszkán konyha különleges szerepet foglal el az olasz gasztronómián belül. Egyszerű, de kiváló alapanyagokból készült, rusztikus, hagyományos fogások jellemzik. A legtöbbet használt alapanyaga a kenyér, a helyben termesztett kiváló minőségű olívaolaj, zöldségfélék és húsok.
Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 1.

Az olasz szigetek világa - Szardínia különleges ételei

2020.10.30. 18:00, péntek

Ezen a kurzusunkon a szárd konyha jellegzetes ízvilágát szeretnénk bemutatni, szakácsunk által a helyiektől gyűjtött receptek alapján! A földközi tenger 2. legnagyobb szigete nemcsak hófehér homokos tengerpartjaival és szórakoztató sokszínűségével varázsolja el az oda látogatókat, hanem különleges konyhájával is.

Az olasz szigetek világa - Szardínia különleges ételei

I segreti delle paste ripiene - Helyben készült töltött tészták titkai

2020.10.31. 17:00, szombat

Az olaszok a tésztakészítést is művészi szintre emelték, és ezt ezen a tanfolyamon is bebizonyítjuk. A töltött tészták a legegyedibb töltelékkel, különleges és egyedi ízvilágot hoznak létre. A frissen gyúrt töltött tészták nem csupán a töltelék típusában, a szószokban, de főzési és sütési módszereikben is nagyban különböznek.

I segreti delle paste ripiene - Helyben készült töltött tészták titkai

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 3.rész - I secondi piatti (húsok)

2020.10.31. 11:00, szombat
Az Olasz konyha alapjai elnevezésű, többrészes tanfolyamunkon egy igazi olasz étlapot veszünk végig, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, a dolcé-ig mindent megtanulhatsz elkészíteni. Szakácsunk nemcsak ezen fogások sokszínűségét mutatja meg és tanít meg minket olasz szellemben főzni, de mesél az ételek eredetéről, a fogások különböző változatairól és arról, hogy az olaszok mikor mit esznek és mit nem! Mert az egy dolog, hogy nem tesznek ketchupot a pizzára, de parmezánt sem a tenger gyümölcseire. Harmadik óránkon a húsok elkészítését mutatja be szakácsunk. 
Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 3.rész - I secondi piatti (húsok)

Carne con carne - Húsimádók kurzusa

2020.11.03. 18:00, kedd
Az olasz húsételek titka a fantázián és a minőségi alapanyagokon múlik: meglepő kombinációk, egyszerű elkészítés és persze egy két mesterfogás teszik majd ellenállhatatlanná az itt elkészített ételeket - Giulionak köszönhetően remek receptekkel gazdagíthatjuk a repertoárunkat.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

2020.11.04. 18:00, szerda

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

Nápoly ízei

2020.11.05. 18:00, csütörtök
Nápoly egy sokszínű, pulzáló nagyváros, ahol a helyiek közvetlensége, a város kaotikus közlekedése és a délutáni szieszta nyugalma megbabonázza a turistát. A tengerparti város meghatározó eleme a felette magasodó Vezúv vulkánja. Ez a különleges sokszínűség a térség gasztronómiájában is tetten érhető. 

Nápoly ízei

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 4.rész - Dolci (desszertek)

2020.11.07. 11:00, szombat
A több részes tanfolyamunkon egy igazi olasz étlapot veszünk végig, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, a dolcé-ig mindent megtanulhatsz elkészíteni. Nemcsak ezen fogások sokszínűségét mutatja meg és tanít meg minket olasz szellemben főzni, de mesél az ételek eredetéről, a fogások különböző változatairól és arról, hogy az olaszok mikor mit esznek és mit nem! Mert az egy dolog, hogy nem tesznek ketchupot a pizzára, de parmezánt sem a tenger gyümölcseire.
Ez az óránk lesz a legédesebb, itt semmi mással csak desszertekkel foglalkozunk!

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 4.rész - Dolci (desszertek)

Az igazi olasz pizza titkai!

2020.11.09. 18:00, hétfő
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Street food all'italiana - az olasz utcák ízei

2020.11.10. 18:00, kedd

Focaccia, piadina, pizza al taglio, arancini di riso, panini caldi, fritto misto, panzerotti, bomboloni…és szinte a végtelenségig sorolhatnánk még azokat a tipikus olasz ételeket, amelyek az olasz utcák forgatagát jellemzik. Ha jártál már Olaszországban, neked is ismerősek lehetnek a fenti ételek, hiszen az utcákat járva, az ember ezekkel találkozik legelőször. De ha még csak most tervezed a nyaralásod, itt az ideje, hogy megismerd az olasz utcák ízet!

Street food all'italiana - az olasz utcák ízei

Autunno in tavola - Terítéken az ősz!

2020.11.12. 18:00, csütörtök
Ha valaki ilyentájt elmegy a piacra, hogy egy ízletes ebédhez keressen hozzávalót, egyenesen a bőség zavarában érezheti magát. Ugyanis az ősz rengeteg fajta, az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, ízletes gyümölcsöket és zöldségeket kínál.
Autunno in tavola - Terítéken az ősz!

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 1.rész - Antipasti (előételek)

2020.11.14. 17:00, szombat
Az olaszok szeretnek enni. De hogy hogyan, azt négy részes tanfolyamunk alatt mutatjuk meg az előételtől a desszertig. Itt olyan különleges fortélyokat leshetnek el szakácsainktól, amiket aztán otthon a vendégek előtt vagy az ünnepi asztalon készséggel bemutathatnak. 

A tanfolyamok külön-külön is megállják a helyüket, átfogó képet nyújtanak az  olasz konyha sajátosságairól.
Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 1.rész - Antipasti (előételek)

Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 2.

2020.11.20. 18:00, péntek
A toszkán konyha különleges szerepet foglal el az olasz gasztronómián belül. Egyszerű, de kiváló alapanyagokból készült, rusztikus, hagyományos fogások jellemzik. A legtöbbet használt alapanyaga a kenyér, a helyben termesztett kiváló minőségű olívaolaj, zöldségfélék és húsok.
Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 2.
H K Sze Cs P Szo V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8

Pasta asciutta, avagy az olasz szárított tészták világa

2020.10.22. 18:00, csütörtök

Ami nekünk csak „tészta” az egy olasz háztartásban spaghetti, spaghettini, bucatini, farfalle, penne, mezze penne, sedani, fusilli és sorolhatnánk a formájuk, nagyságuk  és barázdáltságuk alapján besorolható tésztaféléket. És ha hiszik ha nem, minden alakzathoz másféle szósz illik.

Pasta asciutta, avagy az olasz szárított tészták világa

Sapori di mare - Halas kurzus a tenger szerelmeseinek

2020.10.25. 17:00, vasárnap

Ősszel is szeretnéd az asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek? 

Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra, mert itt minden a halakról szól!


Sapori di mare - Halas kurzus a tenger szerelmeseinek

Pizza Gourmet

2020.10.26. 18:00, hétfő
Az olasz konyha mindig tud újítani, és a pizza kifejezetten az az étel, ahol a fantáziát szabadjára lehet engedni. Sergio elhozta nekünk Olaszországból a legfrissebb gourmet-pizza trendeket. 
Pizza Gourmet

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra

2020.10.27. 18:00, kedd

Mindenki szeretne kirobbanó formában lenni. Lehetséges mindez oly módon, hogy közben nem koplalunk, hanem finom olasz ételeket fogyasztunk? A válaszunk: igen! A mediterrán diétával legalábbis biztosan. 

Ha te is fitten szeretnéd várni a telet! Főzzük ki együtt a karcsúság titkát!

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra

Az olasz pék remekei - édes és sós sült tésztakülönlegességek

2020.10.28. 18:00, szerda
Ugye milyen klassz egy jó társaságban finom borokat kortyolgatni és házi készítésű grissiniket ropogtatni? Vagy saját sütésű focaccia-ból szendvicset készíteni reggelire? Itt megtanulhatod, hogyan lehet az otthon található legegyszerűbb alapanyagokból is fantasztikus vendégváró falatokat, ízletes uzsonnákat készíteni. 
Az olasz pék remekei  - édes és sós sült tésztakülönlegességek

Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 1.

2020.10.29. 18:00, csütörtök
A toszkán konyha különleges szerepet foglal el az olasz gasztronómián belül. Egyszerű, de kiváló alapanyagokból készült, rusztikus, hagyományos fogások jellemzik. A legtöbbet használt alapanyaga a kenyér, a helyben termesztett kiváló minőségű olívaolaj, zöldségfélék és húsok.
Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 1.

Az olasz szigetek világa - Szardínia különleges ételei

2020.10.30. 18:00, péntek

Ezen a kurzusunkon a szárd konyha jellegzetes ízvilágát szeretnénk bemutatni, szakácsunk által a helyiektől gyűjtött receptek alapján! A földközi tenger 2. legnagyobb szigete nemcsak hófehér homokos tengerpartjaival és szórakoztató sokszínűségével varázsolja el az oda látogatókat, hanem különleges konyhájával is.

Az olasz szigetek világa - Szardínia különleges ételei

I segreti delle paste ripiene - Helyben készült töltött tészták titkai

2020.10.31. 17:00, szombat

Az olaszok a tésztakészítést is művészi szintre emelték, és ezt ezen a tanfolyamon is bebizonyítjuk. A töltött tészták a legegyedibb töltelékkel, különleges és egyedi ízvilágot hoznak létre. A frissen gyúrt töltött tészták nem csupán a töltelék típusában, a szószokban, de főzési és sütési módszereikben is nagyban különböznek.

I segreti delle paste ripiene - Helyben készült töltött tészták titkai

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 3.rész - I secondi piatti (húsok)

2020.10.31. 11:00, szombat
Az Olasz konyha alapjai elnevezésű, többrészes tanfolyamunkon egy igazi olasz étlapot veszünk végig, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, a dolcé-ig mindent megtanulhatsz elkészíteni. Szakácsunk nemcsak ezen fogások sokszínűségét mutatja meg és tanít meg minket olasz szellemben főzni, de mesél az ételek eredetéről, a fogások különböző változatairól és arról, hogy az olaszok mikor mit esznek és mit nem! Mert az egy dolog, hogy nem tesznek ketchupot a pizzára, de parmezánt sem a tenger gyümölcseire. Harmadik óránkon a húsok elkészítését mutatja be szakácsunk. 
Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 3.rész - I secondi piatti (húsok)

Carne con carne - Húsimádók kurzusa

2020.11.03. 18:00, kedd
Az olasz húsételek titka a fantázián és a minőségi alapanyagokon múlik: meglepő kombinációk, egyszerű elkészítés és persze egy két mesterfogás teszik majd ellenállhatatlanná az itt elkészített ételeket - Giulionak köszönhetően remek receptekkel gazdagíthatjuk a repertoárunkat.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

2020.11.04. 18:00, szerda

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

Nápoly ízei

2020.11.05. 18:00, csütörtök
Nápoly egy sokszínű, pulzáló nagyváros, ahol a helyiek közvetlensége, a város kaotikus közlekedése és a délutáni szieszta nyugalma megbabonázza a turistát. A tengerparti város meghatározó eleme a felette magasodó Vezúv vulkánja. Ez a különleges sokszínűség a térség gasztronómiájában is tetten érhető. 

Nápoly ízei

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 4.rész - Dolci (desszertek)

2020.11.07. 11:00, szombat
A több részes tanfolyamunkon egy igazi olasz étlapot veszünk végig, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, a dolcé-ig mindent megtanulhatsz elkészíteni. Nemcsak ezen fogások sokszínűségét mutatja meg és tanít meg minket olasz szellemben főzni, de mesél az ételek eredetéről, a fogások különböző változatairól és arról, hogy az olaszok mikor mit esznek és mit nem! Mert az egy dolog, hogy nem tesznek ketchupot a pizzára, de parmezánt sem a tenger gyümölcseire.
Ez az óránk lesz a legédesebb, itt semmi mással csak desszertekkel foglalkozunk!

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 4.rész - Dolci (desszertek)

Az igazi olasz pizza titkai!

2020.11.09. 18:00, hétfő
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Street food all'italiana - az olasz utcák ízei

2020.11.10. 18:00, kedd

Focaccia, piadina, pizza al taglio, arancini di riso, panini caldi, fritto misto, panzerotti, bomboloni…és szinte a végtelenségig sorolhatnánk még azokat a tipikus olasz ételeket, amelyek az olasz utcák forgatagát jellemzik. Ha jártál már Olaszországban, neked is ismerősek lehetnek a fenti ételek, hiszen az utcákat járva, az ember ezekkel találkozik legelőször. De ha még csak most tervezed a nyaralásod, itt az ideje, hogy megismerd az olasz utcák ízet!

Street food all'italiana - az olasz utcák ízei

Autunno in tavola - Terítéken az ősz!

2020.11.12. 18:00, csütörtök
Ha valaki ilyentájt elmegy a piacra, hogy egy ízletes ebédhez keressen hozzávalót, egyenesen a bőség zavarában érezheti magát. Ugyanis az ősz rengeteg fajta, az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, ízletes gyümölcsöket és zöldségeket kínál.
Autunno in tavola - Terítéken az ősz!

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 1.rész - Antipasti (előételek)

2020.11.14. 17:00, szombat
Az olaszok szeretnek enni. De hogy hogyan, azt négy részes tanfolyamunk alatt mutatjuk meg az előételtől a desszertig. Itt olyan különleges fortélyokat leshetnek el szakácsainktól, amiket aztán otthon a vendégek előtt vagy az ünnepi asztalon készséggel bemutathatnak. 

A tanfolyamok külön-külön is megállják a helyüket, átfogó képet nyújtanak az  olasz konyha sajátosságairól.
Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 1.rész - Antipasti (előételek)

Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 2.

2020.11.20. 18:00, péntek
A toszkán konyha különleges szerepet foglal el az olasz gasztronómián belül. Egyszerű, de kiváló alapanyagokból készült, rusztikus, hagyományos fogások jellemzik. A legtöbbet használt alapanyaga a kenyér, a helyben termesztett kiváló minőségű olívaolaj, zöldségfélék és húsok.
Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 2.