Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei
2024.09.14. 11:00, szombat
Emilia-Romagna konyhája mindent kínál, mi szem-szájnak ingere: csodás sonkát, mortadellát, fűszeres parmezán sajtot, házi készítésű metéltek tengernyi változatát- amelyeket ellenállhatatlan mártásokkal tálalnak-, laktató húsételeket, köztük aromagazdag vadakat, édes és sós péksüteményeket, remek desszerteket, csodás borokat, és nem utolsó sorban itt készül a világ legnemesebb ecete, az aceto balsamico tradizionale, azaz a tradícionális balzsamecet.
Fedezzük fel együtt e térség páratlanul gazdag ízvilágát!
A kurzus keretein belül elvarázsolunk titeket Emilia-Romagna hihetetlenül sokrétű, gazdag kulináriájába.
Gyertek és legyetek tanúi ti is e nem mindennapi ízeknek!
Menü:
- Piadina Romagnola con cipollla rossa al balsamico
e vino bianco, rucola e crema di ricotta la parmigiano – Helyben gyúrt
tradicionális Emilia-Romagna-i lepénykenyér balzsamecetes, fehérboros
lilahagymával, rukkolával, parmezános ricotta krémmel
- Assaggio di affettati misti italiani – Ízelítő tipikus olasz
felvágottakból: Pármai nyers és főtt sonka, mortadella, pikáns szalámi
- Tagliatelle al ragú bianco di salsiccia, pancetta
e manzo tritato, verdure e panna – Frissen gyúrt olasz
metélt tejszínes- darált húsos raguval
- Filetto di maiale
all'aceto balsamico con scaglie di parmigiano e rucola- Sütőben sült
balzsamecetes sertés szűzpecsenye, reszelt parmezánnal és rukkolával
- Pomodori al
parmigiano - Parmezán sajtos-besamelmártásos
csőben sült paradicsom
- Torta tenerina di Ferrara con salsa ai frutti di bosco - Ferrara-i omlós csokitorta erdei gyümölcs szósszal
Mit fogunk főzni a tanfolyamon?
Az egész menüsor el fog készülni a tanfolyam végére.
Mi is fogunk főzni?
Természetesen! Nálunk mindent a résztvevők készítenek el a szakácsunk útmutatásával. A legtöbb kurzusunkon közösen készülnek az ételek, ez alól a
pizzás program jelent kivételt, itt mindenki sajátot süt.
Mennyi ideig tart a kurzus?
A főzések nagyjából 2 és 1/2 - 3 órásak, ebben az ételek elfogyasztása is benne van. (Elsősorban a résztvevőkön múlik, hogy milyen hosszú az adott alkalom.)
Hányan leszünk a főzésen?
Minimum hatan, maximum tizenketten. (Amennyiben többen szeretnétek jönni, vagy privát rendezvényt szeretnétek kérni, nézzetek körül ezen az oldalon.)
Mit hozzunk magunkkal?
Érdemes dobozzal készülni, mert így, ami megmarad a program végén, abból tudtok hazavinni magatokkal. Kötényt biztosítunk mindenki számára (de ennek ellenére kifröccsenhet valami a ruhátokra főzés közben, érdemes ennek megfelelően öltözéket választani.)
Ételérzékenység esetén milyen kurzusra tudok jönni?
A kurzusokon alapvetően nem használunk "mentes" alapanyagokat.
'Vegán' kurzusunkon tojás- és laktózmentes a menüsor.
Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
(A receptváltoztatás jogát fenntartjuk!)
A tanfolyam ára:
- 1 főre: 23 000 Ft
- 2 főre: 45 000 Ft
- 3 főre: 66 000 Ft
- 4 főre: 85 000 Ft
- 5 főre: 106 000 Ft
Kedves Chef Tanonc!
A kiválasztott tanfolyamra történő jelentkezés lezárult. Kérjük válassz másik tanfolyamot és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj aktuális kurzuskínálatunkról.
Reméljük hamarosan találkozunk!
Üdvözlettel:
STUDIO ITALIA Olasz Főzőiskola