Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 2.rész - I primi piatti (tészták)

2021.10.30. 17:00, szombat
Olasz konyhát bemutató, többrészes tanfolyamunkon egy igazi olasz étlapot veszünk végig, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, a dolce-ig mindent megtanulhatsz elkészíteni. Ezen az órán a tésztával és a risottóval ismerkedünk meg.

                          
 

Szakácsunk bemutatja, hogyan gyúrjuk mi magunk a tésztát és milyen szószokat készítsünk hozzá. Megismerkedünk az igazi tésztagyúró géppel, és megtanuljuk, hogy milyen tésztához milyen szósz illik. Szakácsunk a legizgalmasabb és leghosszabb tésztákat készíti el: tagliatellét, papardellét és taglionét készít frissen, hozzá finom súgót, azaz szószt is főz. Ezen kívül megtanulunk tökéletes állagú, finom, krémes parmezános risottót is készíteni. Ez ugyanis a risottók alapja. Ha már a friss tésztát és a risottót magabiztosan készíted, utána bármikor tudsz majd ebédet vagy vacsorát varázsolni akár 20-30 perc alatt. 
Menü:


Risotto alla zucca con speck e semi di zucca - (Sütőtökös rizottó tökmaggal és speckkel díszítve )

Ravioli di ricotta  e spinaci con burro e salvia (Ricottás-spenótos kézzel gyúrt gnocchi, zsályás vajba forgatva) 

Gnocchi di patate alla sorrentina (Klasszikus burgonyás gnocchi paradicsomszósszal, friss bazsalikommal és mozzarellával) 

Spaghetti alla puttanesca  (Hosszú tészta szardellás paradicsomszósszal, olíva- és kapribogyóval) 


(A receptváltoztatás jogát fenntartjuk!)


Várunk mindenkit sok szeretettel!


A tanfolyam ára:

  • 1 főre: 15 000 Ft
  • 2 főre: 28 000 Ft
  • 3 főre: 42 000 Ft
  • 4 főre: 52 000 Ft
  • 5 főre: 106 000 Ft
Kedves Chef Tanonc!

A kiválasztott tanfolyamra történő jelentkezés lezárult. Kérjük válassz másik tanfolyamot és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj aktuális kurzuskínálatunkról.

Reméljük hamarosan találkozunk!

Üdvözlettel:

STUDIO ITALIA Olasz Főzőiskola

H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Olasz nyelvű főzés Giulióval!

2025.06.24. 18:30, kedd
Zárjátok a tanévet Giulio olasz nyelvű élményfőzésével. Erre az alkalomra tervezte a menüsort, a jó hangulat pedig szokás szerint garantált.
Olasz nyelvű főzés Giulióval!

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.06.28. 17:00, szombat

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára - ÉLMÉNYFŐZÉS

Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.01. 18:00, kedd
Az olasz húsételek titka a fantázián és a minőségi alapanyagokon múlik: meglepő kombinációk, egyszerű elkészítés és persze egy két mesterfogás teszik majd ellenállhatatlanná az itt elkészített ételeket - Giulionak köszönhetően remek receptekkel gazdagíthatjuk a repertoárunkat.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.04. 18:00, péntek

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.18. 18:00, péntek

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.19. 11:00, szombat

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.26. 11:00, szombat

Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel. 

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Olasz nyelvű főzés Giulióval!

2025.06.24. 18:30, kedd
Zárjátok a tanévet Giulio olasz nyelvű élményfőzésével. Erre az alkalomra tervezte a menüsort, a jó hangulat pedig szokás szerint garantált.
Olasz nyelvű főzés Giulióval!

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.06.28. 17:00, szombat

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára - ÉLMÉNYFŐZÉS

Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.01. 18:00, kedd
Az olasz húsételek titka a fantázián és a minőségi alapanyagokon múlik: meglepő kombinációk, egyszerű elkészítés és persze egy két mesterfogás teszik majd ellenállhatatlanná az itt elkészített ételeket - Giulionak köszönhetően remek receptekkel gazdagíthatjuk a repertoárunkat.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.04. 18:00, péntek

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.18. 18:00, péntek

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.19. 11:00, szombat

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.26. 11:00, szombat

Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel. 

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS