2025.02.01. 17:00, szombat
A nápolyi pizza 1600 körül született a nápolyi kulináris leleményességből, amikor a hagyományos zsemlemorzsát egyre finomabbá és finomabbá őrölték. Kezdetben fakemencében sült kenyértészta volt, fokhagymával, zsírral, durva sóval, néha caciocavalloval sajttal és bazsalikommal fűszerezve. A 19. század második feléig kellett várnunk, hogy megtaláljuk az első klasszikus "paradicsomos és mozzarella" pizzát, ahogy ismerjük; pontosan 1889-ről beszélünk, abban az évben, amikor Olaszország akkori uralkodói, I. Umberto király és Margherita királyné Nápolyba látogattak el. A hagyomány szerint Raffaele Esposito, a kor legjobb pizzaszakácsa három pizzát készített az uralkodóknak, de az utolsó volt különösen fontos, egy paradicsomos és mozzarellás pizza, amelynek színei szándékosan az olasz trikolórt idézték.
Pizzák:
- Margherita (paradicsomszósz, mozzarella, bazsalikom)
- Pizza Fritta - sült pizza (ricotta, mozzarella, nápolyi szalámi)
- Napoletana (mozzarella, paradicsomszósz, szardella, kapribogyó)
- Boscaiola (mozzarella, paradicsomszósz, olasz kolbász, gomba)
- Parma (hagyma, mozzarella, pármai sonka, rukkola)
- Diavola (szalámi, erős paprika, mozzarella, paradicsomszósz)
- Bufala (mozzarella, paradicsomszósz, bazsalikom, bivalymozzarella, koktélparadicsom)
Mit fogunk főzni a tanfolyamon?
Mindenki megtanulja a pizzagyúrás és -nyújtás rejtelmeit, illetve mindenki elkészíti a saját pizzáját. Az igazi olasz paradicsomszósz receptjét is elsajátíthatjátok.
Ráadásul a saját pizzatésztáját mindenki hazaviheti, így másnap otthon is megmutathatjátok, hogy mit tanultatok a kurzuson.
Mi is fogunk főzni?
Természetesen! Nálunk mindent a résztvevők készítenek el a szakácsunk útmutatásával. A legtöbb kurzusunkon közösen készülnek az ételek, ez alól a
pizzás program jelent kivételt, itt mindenki sajátot süt.
Mennyi ideig tart a kurzus?
A főzések nagyjából 2 és 1/2 - 3 órásak, ebben az ételek elfogyasztása is benne van. (Elsősorban a résztvevőkön múlik, hogy milyen hosszú az adott alkalom.)
Hányan leszünk a főzésen?
Minimum hatan, maximum tizenketten. (Amennyiben többen szeretnétek jönni, vagy privát rendezvényt szeretnétek kérni, nézzetek körül ezen az oldalon.)
Mit hozzunk magunkkal?
Érdemes dobozzal készülni, mert így, ami megmarad a program végén, abból tudtok hazavinni magatokkal. Kötényt biztosítunk mindenki számára (de ennek ellenére kifröccsenhet valami a ruhátokra főzés közben, érdemes ennek megfelelően öltözéket választani.)
Ételérzékenység esetén milyen kurzusra tudok jönni?
A kurzusokon alapvetően nem használunk "mentes" alapanyagokat.
'Vegán' kurzusunkon tojás- és laktózmentes a menüsor.
Sok szeretettel és olaszos hangulattal várunk mindenkit!
A tanfolyam ára:
- 1 főre: 23 000 Ft
- 2 főre: 45 000 Ft
- 3 főre: 66 000 Ft
- 4 főre: 85 000 Ft
- 5 főre: 106 000 Ft
A tanfolyamot vezeti:
Enrico Di Franco (magyar nyelven)
Szabad helyek száma: 12
Jelentkezz most!
A tanfolyamra való jelentkezéshez meg kell adnod néhány személyes adatodat. Erre azért van szükség, hogy a minden információt meg tudjunk veled osztani.
mégsem [x]
Jelentkezz a tanfolyamra!
Kérünk, add meg adataidat!