Gnocchi e risotti, azaz az olasz nudli és rizottó készítésének rejtelmei
2021.01.30. 10:00, szombat
Az olaszok mesteri ételeket alkottak a legegyszerűbb alapanyagok felhasználásával is, mint a burgonya és a rizs. Ezen a kurzuson olyan technikákat leshettek el szakácsunktól, amik méltán világhírűvé teszik az olasz konyhát.
Aki evett már finom és ízletes olasz burgonyagombócot (gnocchit) vagy krémes de ugyanakkor "al dente" rizottót, az nyilván kíváncsi arra, mindezt hogyan lehet elérni. aki viszont még nem kóstolta, annak MELEGEN ajánljuk, mert erről nem szabad lemaradnia.
Hogyan érjük el, hogy ne ragadjon a gnocchi tészta, milyen ízekkel tudjuk gazdagítani ezt az egyszerű, de mégis bonyolult tésztafajtát? Milyen trükkjei vannak a rizottó főzésnek? Ezek a kérdések még a gyakorló olasz háziasszonyokat s próbára teszik.
A fogások elkészítésében most MIMMA lesz a segítségünkre, aki egyedi ízvilágot varázsol a tányérokra.
Menü:
Tejszínes, sonkás-vodkás gnocchi (Gnocchi allo speck e vodka)
Paradicsommal és mozzarellával töltött burgonyagombóc (Gnocchi ripieni alla pizzaiola)
Spenótos gnocchi pestóval, speckkel és fenyőmaggal ízesítve (Gnocchi al pesto, speck e pinoli)
Klasszikus olasz ricotta gombóc (Gnudi)
Rizottó gazdagon: kolbásszal és zöldborsókrémmel ízesítve (Risotto salsiccia e crema di piselli)
Sütőtökös rizottó tökmaggal és speckkel díszítve
(Risotto alla zucca con speck e semi di succa)
Várunk mindenkit sok szeretettel!
(A receptváltoztatás jogát fenntartjuk! )
A tanfolyam ára:
- 1 főre: 15 000 Ft
- 2 főre: 28 000 Ft
- 3 főre: 42 000 Ft
- 4 főre: 52 000 Ft
- 5 főre: 106 000 Ft
Kedves Chef Tanonc!
A kiválasztott tanfolyamra történő jelentkezés lezárult. Kérjük válassz másik tanfolyamot és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj aktuális kurzuskínálatunkról.
Reméljük hamarosan találkozunk!
Üdvözlettel:
STUDIO ITALIA Olasz Főzőiskola