Regionális olasz konyha

Regionális olasz konyha Olaszország, mint köztudott, nagyon változatos földrajzi és klimatikus tulajdonságokat hordoz, éppen ezért egymástól nagyon eltérő kulináris jellemzőket tudhat magában.
Az, hogy különböző tájegységek más-más helyi ételkülönlegességekkel dicsekedhetnek az nem csak az elérhető alapanyagoktól függ, hanem jórészt attól is, hogy a helyi lakosok mindenhol híven őrzik a nagyszülők receptjeit, ragaszkodnak a helyi szokásokhoz, helyi termékekhez amikre természetesen nagyon büszkék is. 

 Épp ezért igazán egységes olasz konyha nem létezik, vannak ugyan egyes elemek amelyek a világ minden részén az olasz konyha nevét öregbítik, de ha egy olaszt megkérdezünk a pesto eredetéről, egyből rávágja, hogy Genova, mint ahogy a parmezán sajt Parmához köthető vagy a pizza Nápolyhoz. 

De még a spaghetti is legalább 4 féle méretben kapható egy valamirevaló olasz supermercato-ban és egyálatalán nem mindegy, hogy melyik szószhoz melyiket főzzük ki. Az étel ami egy egyszerű halandónak "csak" tészta az egy olasz számára lehet penne, fusilli, tortiglioni, farfalle, regginelle, bigoli, chitarre és ki tudja még hány variáció. / Ami önmagában csak a tészta alakját különbözteti meg, de egy átlagos olasz háztartásban vérremenő viták alapját képezhetik. /

Főzőiskolánk regionális konyhájában pontosan ezeket a különbségeket hangsúlyozzuk ki, ami oly gazdaggá teszi Olaszországot. Ősztőlinduló tanfolyamainkon képzeletbeli utazást tehetünk Nápolyban, ahol nincs olyan étel, ami ne lenne kellően megrakva mozzarrellával, sétálhatunk Riminiben a tengerparton, ahol a piadinát habzsoljuk. Kínálatunkból nem hiányozhat a karakteres ízekben gazdag Toszkán konyha, de ellátogatunk a napfényes Szícilába is és friss kagylólevessel frissítjük magunkat. Igazi kuriózumként kínáljuk a gasztronómia szerelmeseinek Szardínia konyhájával foglalkozó tanfolyamunkat. 

Ha a világot nemcsak látni, hanem kóstolni is szeretnétek, tartsatok velünk!

H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Karácsonyi ajándékkészítés Mimmával

2020.11.28. 10:00, szombat
Ünnepi ötletetelés kipipálva! A családi ajándékok kipipálva!
De még mindig van pár apróság, amivel szeretnéd feldobni az ünnepi terítéket? Mit fogsz adni ajándékba a váratlanul betoppanó vendégeknek, szomszédoknak, óvónéninek? 

Nyújtunk neked erre egy remek megoldást! Mimmával háromféle édességet készítünk ezen a kurzuson, be is csomagoljuk őket, így már készen várhatják a decembert a kis csomagocskák!
Karácsonyi ajándékkészítés Mimmával

Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

2020.12.12. 09:00, szombat
Ezt az időpontot már valaki lefoglalta csapatának, de a jövőben ezt te is könnyedén megteheted! Foglald le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére! Szervezz csapatépítő programot, céges rendezvényt, lánybúcsút, szülinapozást, baráti összejövetelt tradicionális olasz ízek kíséretében.



Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

2020.12.19. 17:00, szombat
Ezt az időpontot már valaki lefoglalta csapatának, de a jövőben ezt te is könnyedén megteheted! Foglald le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére! Szervezz csapatépítő programot, céges rendezvényt, lánybúcsút, szülinapozást, baráti összejövetelt tradicionális olasz ízek kíséretében.



Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában