
Cornetti alla Nutella (Nutellás kiflik)
8 kiflihez
- 500 g liszt
- 230 ml langyos tej
- 100 g cukor
- 80 g vaj
- 1 tojás
- 8 g friss élesztő
- egy csipet só
- Nutella – ízlés szerint
A tejet a cukorral elkeverjük és belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojást és a felfutatott élesztőt, a puha vajat és a sót. Elkezdjük összegyúrni az alapanyagokat. Akkor jó, ha az edény falától elválik a tészta. Meleg helyen, letakarva, 2 órát pihentetjük. Kinyújtjuk kör alakúra, kb. 5 mm vastagságúra. Mint a pizzát, 8 cikkre vágjuk a tésztát, így háromszögeket kapunk. A háromszögek talpához kanalazzuk a Nutellát, a tészta szélétől fél centivel beljebb, és ne tegyünk bele túl sok tölteléket, mert akkor a csavarásnál kifolyik. Elkezdjük felcsavarni a háromszög alakú tésztát a csúcsa felé. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, nem túl szorosan, mert még nőni fognak. Letakarva, még 1 órát pihentetjük, majd tejjel megkenjük a tetejét. 200 °C fokos sütőben 20 – 25 perc alatt megsütjük, ha elkezdenének gyorsan barnulni a kiflik, alufóliával letakarjuk, és úgy sütjük tovább.
H | K | Sze | Cs | P | Szo | V |
---|---|---|---|---|---|---|
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra
Mindenki szeretne kirobbanó formában lenni. Lehetséges mindez oly módon, hogy közben nem koplalunk, hanem finom olasz ételeket fogyasztunk? A válaszunk: igen! A mediterrán diétával legalábbis biztosan.
Ha te is fitten szeretnéd várni a nyarat! Főzzük ki együtt a karcsúság titkát!

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS
Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel.

Tradíció és innováció - Tradizione e innovazione - ÉLMÉNYFŐZÉS

Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

Sapori di mare - Halas kurzus a tenger szerelmeseinek
Szeretnéd az asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek?
Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra, mert itt minden a halakról szól!

Az olasz pék remekei - édes és sós sült tésztakülönlegességek - ÉLMÉNYFŐZÉS

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára - ÉLMÉNYFŐZÉS
Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?
Finomabbnál finomabb és változatosabbnál változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni?

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?
