Cornetti alla Nutella (Nutellás kiflik)

 8 kiflihez

  • 500 g liszt
  • 230 ml langyos tej
  • 100 g cukor
  • 80 g vaj
  • 1 tojás
  • 8 g friss élesztő
  • egy csipet só
  • Nutella – ízlés szerint

A tejet a cukorral elkeverjük és belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojást és a felfutatott élesztőt, a puha vajat és a sót. Elkezdjük összegyúrni az alapanyagokat. Akkor jó, ha az edény falától elválik a tészta. Meleg helyen, letakarva, 2 órát pihentetjük. Kinyújtjuk kör alakúra, kb. 5 mm vastagságúra. Mint a pizzát, 8 cikkre vágjuk a tésztát, így háromszögeket kapunk. A háromszögek talpához kanalazzuk a Nutellát, a tészta szélétől fél centivel beljebb, és ne tegyünk bele túl sok tölteléket, mert akkor a csavarásnál kifolyik. Elkezdjük felcsavarni a háromszög alakú tésztát a csúcsa felé. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, nem túl szorosan, mert még nőni fognak. Letakarva, még 1 órát pihentetjük, majd tejjel megkenjük a tetejét. 200 °C fokos sütőben 20 – 25 perc alatt megsütjük, ha elkezdenének gyorsan barnulni a kiflik, alufóliával letakarjuk, és úgy sütjük tovább.