Bruschetta

Hozzávalók négy személyre:


  • 1 házi kenyér,baguette
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 csomag mozzarella (lehetőleg bivalymozzarella)
  • 2 szép, friss paradicsom
  • só és bors

A kenyér, baguette szeleteket kenjük meg kevés olívaolajjal és dörzsöljük be a fokhagymával. Ezután néhány perc alatt pirítsuk meg őket a sütőben. Szeleteljük fel a mozzarellát és a paradicsomot. Vegyük ki a kenyeret a sütőből, a paradicsom és sajt szeleteket felváltva helyezzük el rajtuk. Nagyon rövid időre tegyük vissza a sütőbe a kenyereket, épp hogy a mozzarella megolvadjon. Tálalás előtt, ízlés szerint még egy kis olívaolajjal locsoljuk meg, sóval, borssal és friss bazsalikommal ízesítsük a kész pirítósokat.


Baguette


  • 3 dl langyos víz
  • 1 ek cukor
  • 1 ek só
  • 25 g friss élesztő
  • 50 dkg liszt

  

A langyos vízben a cukrot felolvasztjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk 15 perc alatt egy melegebb helyen. A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót és a felfutott élesztőt, összekeverjük, majd nyújtódeszkán jók összegyúrjuk az egészet egy laza tésztává. Akkor jó, ha a kezünkről is lejön a tészta. 1 órán át meleg helyen letakarva kelni hagyjuk. 2 részre vágjuk, ujjbeggyel kinyomkodjuk belőle a levegőt, úgy hogy közben kis téglalapot formázunk belőle. A hosszanti oldalán   egy kicsit felhajtjuk, összecsípjük a tésztát, tovább hajtunk rajta, ismét összecsípjük és végül hengerré hajtjuk. Hurka alakúra nyújtjuk a kezünkkel. A másik tésztával is így járunk el. Tepsibe helyezzük a baguetteket és letakarva további 30 percig pihentetni hagyjuk. Éles késsel átlósan bevagdossuk őket, kevés vízzel meglocsoljuk, hogy ropogós legyen a tészta. 200 °C fokos sütőben, alul-felül sütéssel 20-25 perc alatt készre sütjük.


H K Sze Cs P Szo V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra

2025.07.17. 18:00, csütörtök

Mindenki szeretne kirobbanó formában lenni. Lehetséges mindez oly módon, hogy közben nem koplalunk, hanem finom olasz ételeket fogyasztunk? A válaszunk: igen! A mediterrán diétával legalábbis biztosan. 

Ha te is fitten szeretnéd várni a nyarat! Főzzük ki együtt a karcsúság titkát!

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.18. 18:00, péntek

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.19. 11:00, szombat

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.21. 18:00, hétfő

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.25. 18:00, péntek

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.07.26. 17:00, szombat

Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel. 

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS

Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.08.07. 18:00, csütörtök
Az olasz húsételek titka a fantázián és a minőségi alapanyagokon múlik: meglepő kombinációk, egyszerű elkészítés és persze egy két mesterfogás teszik majd ellenállhatatlanná az itt elkészített ételeket - Giulionak köszönhetően remek receptekkel gazdagíthatjuk a repertoárunkat.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

Sapori di mare - Halas kurzus a tenger szerelmeseinek

2025.08.08. 18:00, péntek

Szeretnéd az asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek? 

Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra, mert itt minden a halakról szól!


Sapori di mare - Halas kurzus a tenger szerelmeseinek

Az olasz pék remekei - édes és sós sült tésztakülönlegességek - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.08.09. 11:00, szombat
Ugye milyen klassz egy jó társaságban finom borokat kortyolgatni és házi készítésű grissiniket ropogtatni? Vagy saját sütésű focaccia-ból szendvicset készíteni reggelire? Itt megtanulhatod, hogyan lehet az otthon található legegyszerűbb alapanyagokból is fantasztikus vendégváró falatokat, ízletes uzsonnákat készíteni. 
Az olasz pék remekei  - édes és sós sült tésztakülönlegességek - ÉLMÉNYFŐZÉS

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.08.09. 17:00, szombat

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára - ÉLMÉNYFŐZÉS

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS

2025.08.15. 18:00, péntek

Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza? 

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS