
Bruschetta
Hozzávalók négy személyre:
- 1 házi kenyér,baguette
- 1 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 csomag mozzarella (lehetőleg bivalymozzarella)
- 2 szép, friss paradicsom
- só és bors
A kenyér, baguette szeleteket kenjük meg kevés olívaolajjal és dörzsöljük be a fokhagymával. Ezután néhány perc alatt pirítsuk meg őket a sütőben. Szeleteljük fel a mozzarellát és a paradicsomot. Vegyük ki a kenyeret a sütőből, a paradicsom és sajt szeleteket felváltva helyezzük el rajtuk. Nagyon rövid időre tegyük vissza a sütőbe a kenyereket, épp hogy a mozzarella megolvadjon. Tálalás előtt, ízlés szerint még egy kis olívaolajjal locsoljuk meg, sóval, borssal és friss bazsalikommal ízesítsük a kész pirítósokat.
Baguette
- 3 dl langyos víz
- 1 ek cukor
- 1 ek só
- 25 g friss élesztő
- 50 dkg liszt



A langyos vízben a cukrot felolvasztjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk 15 perc alatt egy melegebb helyen. A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót és a felfutott élesztőt, összekeverjük, majd nyújtódeszkán jók összegyúrjuk az egészet egy laza tésztává. Akkor jó, ha a kezünkről is lejön a tészta. 1 órán át meleg helyen letakarva kelni hagyjuk. 2 részre vágjuk, ujjbeggyel kinyomkodjuk belőle a levegőt, úgy hogy közben kis téglalapot formázunk belőle. A hosszanti oldalán egy kicsit felhajtjuk, összecsípjük a tésztát, tovább hajtunk rajta, ismét összecsípjük és végül hengerré hajtjuk. Hurka alakúra nyújtjuk a kezünkkel. A másik tésztával is így járunk el. Tepsibe helyezzük a baguetteket és letakarva további 30 percig pihentetni hagyjuk. Éles késsel átlósan bevagdossuk őket, kevés vízzel meglocsoljuk, hogy ropogós legyen a tészta. 200 °C fokos sütőben, alul-felül sütéssel 20-25 perc alatt készre sütjük.
H | K | Sze | Cs | P | Szo | V |
---|---|---|---|---|---|---|
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra
Mindenki szeretne kirobbanó formában lenni. Lehetséges mindez oly módon, hogy közben nem koplalunk, hanem finom olasz ételeket fogyasztunk? A válaszunk: igen! A mediterrán diétával legalábbis biztosan.
Ha te is fitten szeretnéd várni a nyarat! Főzzük ki együtt a karcsúság titkát!

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei - ÉLMÉNYFŐZÉS
Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel.

Tradíció és innováció - Tradizione e innovazione - ÉLMÉNYFŐZÉS

Carne con carne - Húsimádók kurzusa - ÉLMÉNYFŐZÉS

Sapori di mare - Halas kurzus a tenger szerelmeseinek
Szeretnéd az asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek?
Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra, mert itt minden a halakról szól!

Az olasz pék remekei - édes és sós sült tésztakülönlegességek - ÉLMÉNYFŐZÉS

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára - ÉLMÉNYFŐZÉS
Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?
Finomabbnál finomabb és változatosabbnál változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni?

Az igazi nápolyi pizza titkai! - ÉLMÉNYFŐZÉS
Pizza... Sokkal több, mint egy egyszerű nápolyi különlegesség, de igazi kulináris és kulturális kincs, a nápolyi büszkeség, amely világszerte ismert és nagyra értékelt! De pontosan mikor született a pizza?
