Olasz tájak konyhája - Szardínia különleges ételei

Ezen a kurzusunkon a szárd konyha jellegzetes ízvilágát szeretnénk bemutatni, szakácsunk által a helyiektől gyűjtött receptek alapján! A földközi tenger 2. legnagyobb szigete nemcsak hófehér homokos tengerpartjaival és szórakoztató sokszínűségével varázsolja el az oda látogatókat, hanem különleges konyhájával is.
A szárdok hagyományosan pásztorkodásból éltek, mely két gasztronómiai jellegzetességet hozott magával: a sokszínű és extra tartósra készített kenyér kultúráját, illetve a nagy mennyiségben elérhető juhtejből készült pecorinot, mely mára már messzeföldön híres és az egyik legkedveltebb olasz sajt.

A sziget hektikus történelmének köszönhetően gasztronómiájában az összetéveszthetetlenül olasz alapokkal arabos és spanyolos jegyek is keverednek.

Így kerül a szárd gnocchiba sáfrány, vagy pedig a desszertbe sajt és méz, igazán jellegzetes, utánozhatatlan ízeket eredményezve.

Tartsatok velünk kurzusunkra ahol elsajátíthatjátok néhány szardíniai klasszikus receptjét, illetve garantáltan különleges gasztronómiai utazásban lesz részetek.

Menü:

Képtalálat a következőre: „Malloreddus” 

Tortino di piselli e pancetta -  Borsóval és császárszalonnával töltött sós torta különlegesség 

Gnocchetti sardi con salsiccia (Malloreddus) - Kézzel gyúrt, szárd nudlitészta kolbászos feltéttel

Vitello alla sarda - Kapri bogyóval, citromokkal és fűszerekkel sült borjú szelet 

Seadas - Klasszikus szárd desszert: mézzel tálalt, ropogós, töltött égetett tészta

 

A kurzuson az összes tészta helyben készül!

(A receptváltoztatás jogát fenntartjuk!)

Sok szeretettel várunk mindenkit!