Leánybúcsú az olasz konyha szerelmeseinek

Buon giorno! Nemcsak a menyasszony, de ti, a barátnői is rajongtok az olasz ételekért és borokért? Valami meghitt, mégis emlékezetes, gasztronómiai élményekben is dúskáló programot szerveznétek neki? Mit szólnátok hozzá, ha egy igazi olasz séffel együtt főzve, kitűnő olasz borok és ételek társaságában töltenétek a leánybúcsú estéjét? Ha mindez jól hangzik, akkor nálunk a helyetek!

Egy igazi gasztroélmény leánybúcsúra

Ezen a felejthetetlen estén igazi kulináris élményben lesz részetek! A leánybúcsú helyszínén csak az általad meghívott vendégek és olasz séfünk lesznek jelen, akivel közösen fogtok egy előre egyeztetett olasz menüsort elkészíteni és azt jó hangulatban elfogyasztani – miután koccintottatok egy proseccóval.  Jól hangzik? Akkor még nem láttad a menüt! Ízelítőként egy kis kostoló:

„A” menü

Előétel:

Gorgonzola sajtos és diós ricotta krém salátaágyon tálalva

Főétel: 
Pizza – frissen gyúrt, különféle feltétekkel 
Desszert: 
Klasszikus tiramisú 

„B” menü

Előétel: 
Sonkatekercsek körtével, érett sajttal és rukkolával, citromos-mézes szósszal
Első fogás: 
Pezsgős rizottó

Második fogás: 
Sült csirkecombfilé mediterrán fűszerekkel, almás, friss vegyes salátával, mézes-mustáros dresszinggel
Desszert: 
Olasz almatorta fenyőmaggal

 

„C” menü

Előétel:

Grillezett padlizsános pirítós 

Főétel: 

Frissen gyúrt, töltött tészták olasz módra: ricottával és spenóttal töltött ravioli, zsályás vajba forgatva

Desszert: 
Mandulás olasz csokitorta - Torta Caprese

Itt aztán még az igazi olasz pizza készítésének titkát is elleshetitek, mert a tésztát is az olasz séffel együtt gyúrjátok. (Ennek a tudománynak pedig később a vőlegény fog örülni a legjobban, az egész biztos…). A rendhagyó gasztronómiai élményt megkoronázva, főzés közben remek olasz borokat kóstolhattok, egy-egy üveg minőségi száraz, vörös- és fehérbor csak arra vár, hogy emelje a leánybúcsútok hangulatát.  A menü ára a borok, rostos üdítő árát és korlátlan ásványvízfogyasztást tartalmaz. Ezenkívül igény szerint lehet hozni további italokat és díszítést. 

Bármilyen egyedi ötletre nyitottak vagyunk, annak érdekében, hogy meglepjük a menyasszonyt, sőt igény szerint zenészekről is gondoskodunk.

Leánybúcsú oklevél


A leánybúcsú végén mi nemcsak azt tanúsítjuk, hogy a menyasszony részt vett a lánybúcsún, hanem azt is elismerjük, hogy készen áll egy hamisítatlan olasz menü elkészítésére!  
Ha kiválasztottad a menüt és tudod a pontos létszámot is, a lenti űrlapon kérj ajánlatot!
Név *
Cím *
E-mail cím *
Telefonszám
Üzenet szövege
Ellenőrző kérdés *
Milyen színű a zöld alma?
H K Sze Cs P Szo V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11

I segreti delle paste ripiene - Helyben készült töltött tészták titkai

2021.06.26. 11:00, szombat

Az olaszok a tésztakészítést is művészi szintre emelték, és ezt ezen a tanfolyamon is bebizonyítjuk. A töltött tészták a legegyedibb töltelékkel, különleges és egyedi ízvilágot hoznak létre. A frissen gyúrt töltött tészták nem csupán a töltelék típusában, a szószokban, de főzési és sütési módszereikben is nagyban különböznek.

I segreti delle paste ripiene - Helyben készült töltött tészták titkai

Pasta asciutta, avagy az olasz szárított tészták világa

2021.06.27. 10:00, vasárnap

Ami nekünk csak „tészta” az egy olasz háztartásban spaghetti, spaghettini, bucatini, farfalle, penne, mezze penne, sedani, fusilli és sorolhatnánk a formájuk, nagyságuk  és barázdáltságuk alapján besorolható tésztaféléket. És ha hiszik ha nem, minden alakzathoz másféle szósz illik.

Pasta asciutta, avagy az olasz szárított tészták világa

Carne con carne - Húsimádók kurzusa

2021.06.29. 18:00, kedd
Az olasz húsételek titka a fantázián és a minőségi alapanyagokon múlik: meglepő kombinációk, egyszerű elkészítés és persze egy két mesterfogás teszik majd ellenállhatatlanná az itt elkészített ételeket - Giulionak köszönhetően remek receptekkel gazdagíthatjuk a repertoárunkat.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa

Tészták frissen gyúrva - tájjellegű olasz konyha

2021.06.30. 18:00, szerda

Az olasz konyha nem hiába a tésztaételeiről híres, hiszen a félsziget minden szegletében alkottak valami különlegeset belőle. Ráadásul az Olaszországban honos durum búzából készült lisztből igazán jól formálható alaptészta gyúrható, ami a főzést is jól állja és nem mállik szét. Ezért van az, ha egy olasznak nem "al dente" tésztát tálalnak fel, vagyis nem roppan a foga alatt, akkor meg sem eszi. 

Tészták frissen gyúrva - tájjellegű olasz konyha

Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 2.

2021.07.01. 18:00, csütörtök
A toszkán konyha különleges szerepet foglal el az olasz gasztronómián belül. Egyszerű, de kiváló alapanyagokból készült, rusztikus, hagyományos fogások jellemzik. A legtöbbet használt alapanyaga a kenyér, a helyben termesztett kiváló minőségű olívaolaj, zöldségfélék és húsok.
Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 2.

Az igazi olasz pizza titkai!

2021.07.03. 18:00, szombat
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Pasta asciutta, avagy az olasz szárított tészták világa

2021.07.07. 18:00, szerda

Ami nekünk csak „tészta” az egy olasz háztartásban spaghetti, spaghettini, bucatini, farfalle, penne, mezze penne, sedani, fusilli és sorolhatnánk a formájuk, nagyságuk  és barázdáltságuk alapján besorolható tésztaféléket. És ha hiszik ha nem, minden alakzathoz másféle szósz illik.

Pasta asciutta, avagy az olasz szárított tészták világa

Carne con carne - Húsimádók kurzusa

2021.07.13. 18:00, kedd
Az olasz húsételek titka a fantázián és a minőségi alapanyagokon múlik: meglepő kombinációk, egyszerű elkészítés és persze egy két mesterfogás teszik majd ellenállhatatlanná az itt elkészített ételeket - Giulionak köszönhetően remek receptekkel gazdagíthatjuk a repertoárunkat.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa

Tészták frissen gyúrva - tájjellegű olasz konyha

2021.07.14. 18:00, szerda

Az olasz konyha nem hiába a tésztaételeiről híres, hiszen a félsziget minden szegletében alkottak valami különlegeset belőle. Ráadásul az Olaszországban honos durum búzából készült lisztből igazán jól formálható alaptészta gyúrható, ami a főzést is jól állja és nem mállik szét. Ezért van az, ha egy olasznak nem "al dente" tésztát tálalnak fel, vagyis nem roppan a foga alatt, akkor meg sem eszi. 

Tészták frissen gyúrva - tájjellegű olasz konyha

Nápoly ízei

2021.07.15. 18:00, csütörtök
Nápoly egy sokszínű, pulzáló nagyváros, ahol a helyiek közvetlensége, a város kaotikus közlekedése és a délutáni szieszta nyugalma megbabonázza a turistát. A tengerparti város meghatározó eleme a felette magasodó Vezúv vulkánja. Ez a különleges sokszínűség a térség gasztronómiájában is tetten érhető. 

Nápoly ízei

Az igazi olasz pizza titkai!

2021.07.25. 16:00, vasárnap
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Tészták frissen gyúrva - tájjellegű olasz konyha

2021.07.26. 18:00, hétfő

Az olasz konyha nem hiába a tésztaételeiről híres, hiszen a félsziget minden szegletében alkottak valami különlegeset belőle. Ráadásul az Olaszországban honos durum búzából készült lisztből igazán jól formálható alaptészta gyúrható, ami a főzést is jól állja és nem mállik szét. Ezért van az, ha egy olasznak nem "al dente" tésztát tálalnak fel, vagyis nem roppan a foga alatt, akkor meg sem eszi. 

Tészták frissen gyúrva - tájjellegű olasz konyha

Street food all'italiana - az olasz utcák ízei

2021.07.27. 18:00, kedd

Focaccia, piadina, pizza al taglio, arancini di riso, panini caldi, fritto misto, panzerotti, bomboloni…és szinte a végtelenségig sorolhatnánk még azokat a tipikus olasz ételeket, amelyek az olasz utcák forgatagát jellemzik. Ha jártál már Olaszországban, neked is ismerősek lehetnek a fenti ételek, hiszen az utcákat járva, az ember ezekkel találkozik legelőször. De ha még csak most tervezed a nyaralásod, itt az ideje, hogy megismerd az olasz utcák ízet!

Street food all'italiana - az olasz utcák ízei

Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 2.

2021.07.29. 18:00, csütörtök
A toszkán konyha különleges szerepet foglal el az olasz gasztronómián belül. Egyszerű, de kiváló alapanyagokból készült, rusztikus, hagyományos fogások jellemzik. A legtöbbet használt alapanyaga a kenyér, a helyben termesztett kiváló minőségű olívaolaj, zöldségfélék és húsok.
Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 2.

Lánybúcsús főzés az olasz főzőiskolában

2021.08.07. 16:00, szombat
BuonGiorno! Nemcsak a menyasszony, de ti, a barátnői is rajongtok az olasz ételekért és borokért? Valami meghitt, mégis emlékezetes, gasztronómiai élményekben is dúskáló programot szerveznétek neki? Mit szólnátok hozzá, ha egy igazi olasz séffel együtt főzve, kitűnő olasz borok és ételek társaságában töltenétek a leánybúcsú estéjét? Ha mindez jól hangzik, akkor nálunk a helyetek!

Sajnos ez az időpont már foglalt, de szívesen ajánlunk egy másik szabad estét. Ajánlatkéréseddel kapcsolatban várjuk kedves megkeresésed e-mailben vagy telefonon a +36 1 789 1414-es számon!

Az időpont, ár, létszám a megbeszélés részét képezik !
Lánybúcsús főzés az olasz főzőiskolában

Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

2021.10.31. 11:00, vasárnap
Ezt az időpontot már valaki lefoglalta csapatának, de a jövőben ezt te is könnyedén megteheted! Foglald le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére! Szervezz csapatépítő programot, céges rendezvényt, lánybúcsút, szülinapozást, baráti összejövetelt tradicionális olasz ízek kíséretében.



Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában