Nápoly ízei

E-mail: info@olasz-fozoiskola.hu
Telefon: +36 30 397 2829
„A” menü
Előétel:
Gorgonzola sajtos és diós ricotta krém salátaágyon tálalva
Főétel:
Pizza – frissen gyúrt, különféle feltétekkel
Desszert:
Klasszikus tiramisu
„B” menü
Előétel:
Sonkatekercsek körtével, érett sajttal és rukkolával, citromos-mézes szósszal
Első fogás:
Pezsgős rizottó
Második fogás:
Sült csirkecombfilé mediterrán fűszerekkel, almás, friss vegyes salátával,
mézes-mustáros dresszinggel
Desszert:
Olasz almatorta fenyőmaggal
„C” menü
Előétel:
Grillezett padlizsános pirítós
Főétel:
Frissen gyúrt, töltött tészták olasz módra: ricottával és spenóttal töltött ravioli, zsályás vajba forgatva
Desszert:
Mandulás olasz csokitorta - Torta Caprese
Itt aztán még az igazi olasz pizza készítésének titkát is elleshetitek, mert a tésztát is az olasz séffel együtt gyúrjátok. (Ennek a tudománynak pedig később a vőlegény fog örülni a legjobban, az egész biztos…). A rendhagyó gasztronómiai élményt megkoronázva, főzés közben remek olasz borokat kóstolhattok, egy-egy üveg minőségi száraz, vörös- és fehérbor csak arra vár, hogy emelje a leánybúcsútok hangulatát. A menü ára a borok, rostos üdítő árát és korlátlan ásványvízfogyasztást tartalmaz. Ezenkívül igény szerint lehet hozni további italokat és díszítést.
Bármilyen egyedi ötletre nyitottak vagyunk, annak érdekében, hogy meglepjük a menyasszonyt, sőt igény szerint zenészekről is gondoskodunk.H | K | Sze | Cs | P | Szo | V |
---|---|---|---|---|---|---|
27 | 28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
A KURZUSRA LEGALÁBB B1-ES OLASZ TUDÁS SZÜKSÉGES!
Giulio összeválogatott erre az alkalomra klasszikus olasz ételeket, amelyeket olasz
Tavasszal is szeretnéd az asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek?
Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra, mert itt minden a halakról szól!
Az "olasz csizma sarkánál" járunk, ahol az alapanyagokat meghatározza a tenger közelsége. A halakat, kagylókat szezonális zöldségekkel egészítik ki. A legtöbb ételre jellemző, hogy az alapanyagok ízét hangsúlyozzák ki, az egyszerűségre törekednek. Friss tavaszias-nyárias ízekkel találkozhattok ezen a kurzuson, ahol könnyű és finom ételeket főzhettek közösen Enricóval.
Enrico ezúttal Közép-Olaszországba repít minket. Ezekből az egyszerű, de nagyszerű ételekből biztosan kerül majd néhány otthon is az asztalotokra, ha ellátogattok hozzánk.
Az olasz konyha nem hiába a tésztaételeiről híres, hiszen a félsziget minden szegletében alkottak valami különlegeset belőle. Ráadásul az Olaszországban honos durum búzából készült lisztből igazán jól formálható alaptészta gyúrható, ami a főzést is jól állja és nem mállik szét. Ezért van az, ha egy olasznak nem "al dente" tésztát tálalnak fel, vagyis nem roppan a foga alatt, akkor meg sem eszi.
Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?
Finomabbnál finomabb és változatosabbnál változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni?
Tavasszal is szeretnéd az asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek?
Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra, mert itt minden a halakról szól!
A KURZUSRA LEGALÁBB B1-ES OLASZ TUDÁS SZÜKSÉGES!
Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?
Finomabbnál finomabb és változatosabbnál változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni?