Cucina Regionale - Toszkána ízvilága

A toszkán konyha különleges szerepet foglal el az olasz gasztronómián belül. Egyszerű, de kiváló alapanyagokból készült, rusztikus, hagyományos fogások jellemzik. A legtöbbet használt alapanyaga a kenyér, a helyben termesztett kiváló minőségű olívaolaj, zöldségfélék és húsok.
A gazdag toszkán kulináris hagyományokból két menüsort is összeállítottunk, hogy éreztessük a sokszínűséget.





Toszkána ízvilága 1.

  • Bruschetta con guanciale (Piritós szeletek, tipikus toszkán tokaszalonna pecorino sajttal és tökkel)
  • Gnocchi con prosciutto crudo toscano e funghi porcini ( Helyben készített toszkán szárított sonkás és vargányagombás gnocchi )
  • Involtini di pollo pancetta affumicat, salvia e pecorino (Filézett csirkecomb füstölt szalonnával, friss fűszerekkel és érlelt toszkán juhsajttal) 
  • Patate al forno al rosmarino  (Rozmaringos sütőben sült krumpli)
  • Cantuccini con vino dolce (Tipikus toszkán mandulás keksz mártogatós, desszertborral)
Toszkána ízvilága 2.

  •  Crostini al patè di fegato tipico toscano (Csirkemájpástétomos toszkán piritós falatok) 
  • Pappardelle al ragù di cinghiale (Frissen gyúrt széles metélt vaddisznó raguval)
  • Pollo intero alla diavola (Egészben sült omlós, pikáns csirke)
  • Panzanella, insalata di pane toscana (Ízletes toszkán kenyérsaláta friss idényzöldségekből és frissen sütött házi kenyérből)
  • Cantuccini con vino dolce (Tipikus toszkán mandulás keksz mártogatós, desszertborral)


Várunk mindenkit sok szeretettel a kurzuson! 

 

(A szakács- és receptváltoztatás jogát fenntartjuk!)