Adatkezelési nyilatkozat


A STUDIO ITALIA nagy figyelmet fordít látogatói adatainak védelmére.

Adatvédelmi azonosítónk: 04603-0001 

  • A weboldalon kért információk és adatok kezelése és felhasználása során STUDIO ITALIA a személyes adatok védelméről és a közérdekű nyilvánosságról szóló 1992. évi LXIII. Törvény, az 1998. évi VI. törvény az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strassbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény rendelkezéseit, illetőleg az "ONLINE PRIVACY ALLIANCE" ajánlásait betartva jár el.
  • A STUDIO ITALIA tiszteletben tartja weboldala látogatóinak jogait, magántermészetű adatait. Az Adatvédelmi törvény értelmében személyes adatnak minősül valamely természetes személlyel kapcsolatba hozható adat, illetve az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. 
  • Egészében véve adott a lehetőség, hogy a STUDIO ITALIA weboldalain bárki anélkül böngésszen, hogy előtte személyes információkat kellene megadnia. Vannak azonban olyan szolgáltatások, melyek igénybe vételéhez információra, bizonyos személyes adatok megadására van szükség. Ilyen szolgáltatások például a hírlevélre történő feljelentkezés, e-mailben történő kapcsolatfelvétel, amelyben kérdéssel vagy megjegyzéssel fordulhatnak a felhasználók a STUDIO ITALIA -hoz. Ezeket az adatokat kizárólag az ügyfél által igényelt szolgáltatás teljesítéséhez, illetve saját marketing tevékenységéhez, piackutatáshoz és az ügyfél tájékoztatása céljára használja fel.
  • A STUDIO ITALIA kötelezettséget vállal arra, hogy felhasználóinak bármely adatának felvétele, rögzítése, kezelése előtt tájékoztatja őt az adatfelvétel módjáról, céljáról és elveiről. Mindezeken túlmenően, minden olyan esetben, amikor az adatfelvételt, kezelést, rögzítést nem jogszabály teszi kötelezővé, a STUDIO ITALIA felhívja a felhasználó figyelmét az adatszolgáltatás önkéntességére.
  • Minden olyan esetben, ha a szolgáltatott adatokat a STUDIO ITALIA az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről a felhasználót külön tájékoztatja, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerezi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy a felhasználást megtiltsa.
  • A STUDIO ITALIA kötelezi magát, hogy gondoskodjon az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását.

Működésünk során a következő alapelveket vesszük figyelembe:

  1. Bárminemű úton-módon hozzánk kerülő személyes adatot, amit annak tulajdonosa nem előre megfontolt szándékkal közölt velünk, nem őrzünk meg, és nem adunk tovább.
  2. A részünkre tudatosan átadott magántermészetű adatokat csakis arra a célra használjuk fel, amire azt rendelkezésünkre bocsátották. Ezeket az adatokat más célra történő felhasználás céljából soha semmilyen körülmények között senkinek nem adjuk tovább. 
  3. Partneri vagy közönség adatokat csakis statisztikailag feldolgozott, személyes azonosításra alkalmatlan formában hozunk nyilvánosságra, s ezekben a statisztikákban sem foglalkozunk olyan jellegű témakörökkel, amelyek bármilyen módon túlmennének a kiadványok olvasóközönségével kapcsolatos, közérdeklődésre számot tartó kérdések körén. 
  4. A STUDIO ITALIA a nyilvános hálózatról hozzáférhető számítógépek háttértárolóin még szoftveres védelemmel ellátva sem tárol semmiféle olyan adatot, amit azok, akik rendelkezésünkre bocsátották, nem a nyilvánosság számára szántak. 
  5. A STUDIO ITALIA által őrzött magántermészetű adatokat a cég minden elvárható módszerrel védi attól, hogy azok részben vagy egészben illetéktelen kezekbe kerüljenek. 
  6. A weboldalunkra való belépéssel honlapunk látogatóiról gyűjtünk ugyan automatikusan generálódó információkat: például a látogató IP-címe, domain-neve, látogatás időpontja, megtekintett oldalak, használt böngészőprogram - ám ezen adatokat kizárólag analizálás szempontjából dolgozzuk fel, a trendek és a statisztikai információ nyomon követése céljából. 
  7. A honlap tartalmaz kapcsokat (linkeket) más személyek által üzemeltetett website-okra is. A STUDIO ITALIA nem felelős e website-ok személyiségi eljárásmódjáért, illetve tartalmáért. 
  8. A http://www.studioitalia.hu tartalmaz hivatkozásokat más oldalakra is. Az üzemeltetőnek nem áll és nem is állhat kontrollja alatt ezen oldalak adatközlése, így ezen oldalak adatközléséért, valamint ezen oldalak személyiségi jogokban való eljárásáért a STUDIO ITALIA semmilyen felelősséget nem tud vállalni.
  9. Hírlevél szolgáltatásunkban való részvételhez a regisztrációs űrlap kitöltése szükséges. A regisztráció során a felhasználó elérhetőségeit is igényelhetjük. A kért információt arra használjuk, hogy a Hírlevelet a megadott formában a megadott helyre eljuttassuk.
  10. Az ETARGET Zrt., valamint a Google Inc. cookie-k segítségével tárolják, ha Ön mint felhasználó korábban már látogatást tett a STUDIO ITALIA Kft. valamelyik weboldalán, és ez alapján kapcsolódó hirdetéseket jelenítenek meg más szolgáltatók által üzemeltetett webhelyeken. A Google Inc. ilyen jellegű hirdetéseit a http://www.google.hu/policies/privacy/ads/#toc-edit oldalon tilthatja le, továbbá itt módosíthatja érdeklődési területeit is. A http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp oldalon további szolgáltatók ilyen jellegű hirdetéseit is kikapcsolhatja.
  11. A Google Inc. és a Facebook Ireland Limited cookie-k segítségével tárolják, ha Ön mint felhasználó korábban már látogatást tett a STUDIO ITALIA Kft. valamelyik weboldalán, és ez alapján kapcsolódó hirdetéseket jelenítenek meg más szolgáltatók által üzemeltetett webhelyeken. A Google Inc. ilyen jellegű hirdetéseit a  www.google.com/settings/ads/anonymous oldalon tilthatja le, továbbá itt módosíthatja érdeklődési területeit is. A http://www.aboutads.info/choices/ oldalon további szolgáltatók ilyen jellegű hirdetéseit is kikapcsolhatja.


H K Sze Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10

Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 1.

2024.02.29. 18:00, csütörtök
A toszkán konyha különleges szerepet foglal el az olasz gasztronómián belül. Egyszerű, de kiváló alapanyagokból készült, rusztikus, hagyományos fogások jellemzik. A legtöbbet használt alapanyaga a kenyér, a helyben termesztett kiváló minőségű olívaolaj, zöldségfélék és húsok.
Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 1.

Az igazi olasz pizza titkai!

2024.03.03. 11:00, vasárnap
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Iskolai csoport

2024.03.05. 11:30, kedd

Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!

Iskolai csoport

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei

2024.03.08. 18:00, péntek

Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel. 

Romagna Mia - Az olasz riviéra ízei

Tészták frissen gyúrva - tájjellegű olasz konyha

2024.03.09. 17:00, szombat

Az olasz konyha nem hiába a tésztaételeiről híres, hiszen a félsziget minden szegletében alkottak valami különlegeset belőle. Ráadásul az Olaszországban honos durum búzából készült lisztből igazán jól formálható alaptészta gyúrható, ami a főzést is jól állja és nem mállik szét. Ezért van az, ha egy olasznak nem "al dente" tésztát tálalnak fel, vagyis nem roppan a foga alatt, akkor meg sem eszi. 

Tészták frissen gyúrva - tájjellegű olasz konyha

Street food all'italiana - az olasz utcák ízei

2024.03.12. 18:00, kedd

Focaccia, piadina, pizza al taglio, arancini di riso, panini caldi, fritto misto, panzerotti, bomboloni…és szinte a végtelenségig sorolhatnánk még azokat a tipikus olasz ételeket, amelyek az olasz utcák forgatagát jellemzik. Ha jártál már Olaszországban, neked is ismerősek lehetnek a fenti ételek, hiszen az utcákat járva, az ember ezekkel találkozik legelőször. De ha még csak most tervezed a nyaralásod, itt az ideje, hogy megismerd az olasz utcák ízet!

Street food all'italiana - az olasz utcák ízei

Picnic Italiano - Olasz piknik

2024.03.13. 18:00, szerda

Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel. 

Picnic Italiano - Olasz piknik

Az igazi olasz pizza titkai!

2024.03.15. 12:00, péntek
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

CARNI & VERDURE RIPIENE - Töltött húsok és zöldségek

2024.03.16. 11:00, szombat
A töltött tészták után megmutatjuk, hogy a zöldségek és a húsok is készülhetnek mindenféle töltelékkel Olaszországban. Ezúttal Enrico kalauzolja végig az érdeklődőket a változatos fogásokon. A menüsor felépítése különleges, mivel négyféle előételt is elkészítenek a résztvevők, majd kétféle főétel, végül egy frissítő desszert következik.
CARNI & VERDURE RIPIENE - Töltött húsok és zöldségek

Az igazi olasz pizza titkai!

2024.03.17. 11:00, vasárnap
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

2024.03.19. 17:00, kedd
Ezt az időpontot már valaki lefoglalta csapatának, de a jövőben ezt te is könnyedén megteheted! Foglald le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére! Szervezz csapatépítő programot, céges rendezvényt, lánybúcsút, szülinapozást, baráti összejövetelt tradicionális olasz ízek kíséretében.



Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

Az olasz pék remekei - édes és sós sült tésztakülönlegességek

2024.03.20. 18:00, szerda
Ugye milyen klassz egy jó társaságban finom borokat kortyolgatni és házi készítésű grissiniket ropogtatni? Vagy saját sütésű focaccia-ból szendvicset készíteni reggelire? Itt megtanulhatod, hogyan lehet az otthon található legegyszerűbb alapanyagokból is fantasztikus vendégváró falatokat, ízletes uzsonnákat készíteni. 
Az olasz pék remekei  - édes és sós sült tésztakülönlegességek

Tavaszi ételek Olaszországból - Profumo di Primavera

2024.03.21. 18:00, csütörtök
Szezonális konyhánk ezúttal a tavaszhoz érkezett, igazi feltöltődést ígérve számunkra. Mert hát valljuk be magunknak, hogy bármennyire is szeretjük a telet, a havat, a síelést és a korcsolyázást, 3 hónap bőven elég belőle. Nem véletlenül kapta a kurzus olaszul a tavasz illata címet... a kurzus végére garantált a tavaszi hangulat!
Tavaszi ételek Olaszországból - Profumo di Primavera

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

2024.03.23. 11:00, szombat

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

Pasqua all'italiana - Húsvét olasz módra

2024.03.24. 11:00, vasárnap

Járd körbe egész Olaszországot idén húsvétkor. Olyan húsvéti fogásokkal készült Enrico idén, amik különböző tájegységekből származnak. 

Pasqua all'italiana - Húsvét olasz módra

I segreti delle paste ripiene - Helyben készült töltött tészták titkai

2024.03.27. 18:00, szerda

Az olaszok a tésztakészítést is művészi szintre emelték, és ezt ezen a tanfolyamon is bebizonyítjuk. A töltött tészták a legegyedibb töltelékkel, különleges és egyedi ízvilágot hoznak létre. A frissen gyúrt töltött tészták nem csupán a töltelék típusában, a szószokban, de főzési és sütési módszereikben is nagyban különböznek.

I segreti delle paste ripiene - Helyben készült töltött tészták titkai

Pasqua all'italiana - Húsvét olasz módra

2024.03.29. 11:00, péntek

Járd körbe egész Olaszországot idén húsvétkor. Olyan húsvéti fogásokkal készült Enrico idén, amik különböző tájegységekből származnak. 

Pasqua all'italiana - Húsvét olasz módra

Vegán fogások olasz módra

2024.04.07. 11:00, vasárnap
A mediterrán konyha, amely közül a legismertebb a világon az olasz, tipikusan vegán vagy vegetáriánus összetevőkön alapul. A forró éghajlat miatt a délen élő olaszok nagyon alacsony állati zsírtartalmú recepteket dolgoztak ki, olyan termékek felhasználásával, mint az olívaolaj, zöldségek, halak és gyümölcsök, sőt a parmezánt gyakran lecserélik száraz kenyérre. Az általam bemutatott tanfolyam kizárólag
vegán, anélkül, hogy olyan termékeket kellene használnunk, mint a szója vagy a tofu.
Vegán fogások olasz módra