Legénybúcsú főzés az olasz főzőiskolában
Az időpont, ár, létszám a megbeszélés részét képezik !

E-mail: info@olasz-fozoiskola.hu
Telefon: +36 30 397 2829
A mediterrán diétának nemcsak esztétikai előnyei vannak, hanem számos súlyos betegség megelőzéséül is kiválóan használható. Kutatások is alátámasztják, hogy a Földközi-tenger vidéken élő emberek között igen alacsony a szív- és érrendszeri megbetegedés, a rákos megbetegedés, az elhízás, a magas vérnyomás és az emésztési problémák.
A mediterrán diéta valójában nem más, mint egy táplálkozási modell, amire már az 1950-es évektől felfigyeltek és 2010-től az UNESCO is elismerte, mint szellemi örökséget.
Ez a modell a mediterrán vidékeken terjedt el, így elsősorban Olaszországban, Spanyolországban, Görögországban és Franciaországban, alapja a minőségi helyi termékek felhasználása, nagy hangsúlyt fektetve a szezonális zöldségek és gyümölcsök rendszeres fogyasztására, valamint a különböző tápanyagok kiegyensúlyozott napi bevitelére.
A helyes napi kalóriabevitel mellett, természetesen, a testmozgásról sem felejtkezhetünk el. Déli vidékeken
élők a „minőségi időt” a testmozgással kapcsolják össze, így a szeretteikkel,
barátaikkal sétálnak, táncolnak, ezzel is az életkedvüket jobbá téve.
Mi is maga a diéta lényege? Ezt általában egy piramissal szokták ábrázolni, aminek a szintjeire a különböző tápanyagforrásokat helyezik. Ami a piramis alján található, az a legszélesebb réteg, abból kell a napi tápanyagmennyiségnek a legtöbbet tartalmaznia.
Természetesen a térség legfontosabb alapanyaga az olívaolaj, ahol a hidegen sajtolt, úgynevezett extra szűz változat a legegészségesebb.
Egy régi mediterrán mondás
szerint „ a halnak háromszor kell a úsznia, előszőr a vízben, majd az olíva
olajban és végül a borban„, de persze nem hiányozhatnak az egyéb értékes fehérje források is, mint a sajt, húsok vagy a tojás. A különbség a mennyiségekben és az arányokban rejlik.
Fontos még a diétában a megfelelő folyadékbevitel is, ahol szintén nem kell megvonnunk magunktól az élet apróbb örömeit, és egy kellemes családi vacsora alkalmával koccinthatunk egy finom olasz borral is.
Tanuljuk meg közösen ennek az életformának az alapjait, a La dieta mediterranea, avagy a fogyókúra olasz módra nevű kurzusunkon. Garantált lesz a jó hangulat, a jókedv és az ínyenc vacsora!
H | K | Sze | Cs | P | Szo | V |
---|---|---|---|---|---|---|
28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?
Finomabbnál finomabb és változatosabbnál változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni?
Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel.
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Enrico egy tengerparti olasz nyaralást hoz el nekünk a konyhánkba. Jártatok már az olasz tengerparton, fürödtetek Ravennában, ettetek Ripieniben valami finomságot? Ha már volt szerencsétek ezekhez a csodálatos tájakhoz, akkor biztosan szívesen nosztalgiáztok velünk, ha pedig még csak tervezitek, vagy csak szeretnétek kipróbálni ezeket az ételeket, akkor is várunk szeretettel.
Szeretnéd az asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek?
Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra, mert itt minden a halakról szól!
Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?
Finomabbnál finomabb és változatosabbnál változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni?
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!
Ez az időpont már foglalt, de amennyiben szeretnéd kibérelni a konyhánkat, az info@olasz-fozoiskola.hu e-mail címre várjuk a leveledet!