Jogi nyilatkozat

  • A honlapon megjelenített információkat, dokumentumokat, a STUDIO ITALIA kizárólag tájékoztatás céljából teszi közzé.
  • A honlapon megjelenő STUDIO ITALIA védjegyek és logók, valamint az elérhető információk és egyéb anyagok szerzői jogi védelem alatt állnak, az ezekhez fűződő jogok gyakorlása kizárólag a STUDIO ITALIA -t illetik meg. A védjegyoltalom jogosultja a STUDIO ITALIA.
  • A honlapon elérhető védjegyeket, lógókat, információkat a STUDIO ITALIA kifejezett előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül harmadik személyek a jelen honlap céljától eltérően semmilyen módon és jogcímen nem használhatják, nem másolhatják, nem terjeszthetik, és nem tehetik közzé. A STUDIO ITALIA előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül tilos ezen honlaphoz bármilyen kapcsolást (linket) létrehozni. A jogellenes felhasználás a szerzői, a polgári illetve a büntető jogszabályokban foglalt jogkövetkezményeket vonhatja maga után.
  • A STUDIO ITALIA hozzájárul ahhoz, hogy a felhasználó az információkat eredeti formában, kizárólag saját használat céljára számítógépre letöltse, ott rögzítse, illetve kinyomtassa. Ez a felhasználási engedély kizárólag a weboldalak egy eredeti példányának kezelését, illetve annak archiválását teszi lehetővé.
  • Előfordulhat, hogy a honlapon a STUDIO ITALIA - tól függetlenül módosítás történik, ezért - ha a törvény másként nem rendelkezik - a STUDIO ITALIA semmilyen természetű garanciát nem vállal az Ön előtt megjelenő weboldalai pontosságára, megbízhatóságára, vagy tartalmára vonatkozóan. 
  • A STUDIO ITALIA fenntartja a jogot, hogy a honlapon megjelenő tartalmakat bármikor módosítsa, vagy átírja, továbbá elérhetőségüket megszüntesse. A STUDIO ITALIA nem garantálja, illetve nem nyújt biztosítékot arra, hogy a honlaphoz való hozzáférés permanens vagy hibamentes lesz. 
  • A honlap, illetve az ott megjelenő információk, dokumentációk hozzáféréséből, valamint azok közvetett vagy közvetlen felhasználásából, a honlap használatra alkalmatlan állapotából, vagy a nem megfelelő működésből, hiányosságból, esetleges üzemzavarból, vagy félreérhetőségből eredő károkért, veszteségért való felelősséget a STUDIO ITALIA kizárja. 
  • A STUDIO ITALIA nem vállal felelősséget olyan, harmadik fél által létrehozott, továbbított, vagy publikált anyagokért, melyekhez a STUDIO ITALIA weboldalai kapcsolódnak, vagy amelyekre hivatkoznak. 
  • Amennyiben írásos anyagot bocsát rendelkezésünkre, Ön elismeri, hogy az alkalmas a nyilvánosságra hozatalra, és elfogadja, hogy a STUDIO ITALIA azt - minden felelősségvállalás nélkül - közzéteheti, tartalmát részben vagy egészben a szerzői minőség feltüntetésével felhasználhatja. Ön ezzel azt is vállalja, hogy a rendelkezésre bocsátott dokumentum, tartalom nem sérti harmadik személy hozzá fűződő, szerzői, illetve egyéb jogait, és azokkal kapcsolatban nem kezdeményez ellenünk jogi eljárást, nem terjeszt elő semmilyen követelést, illetve igényérvényesítést, továbbá harmadik fél igényérvényesítése esetén kártalanítja a STUDIO ITALIA -t.
  • A STUDIO ITALIA egyes weboldalai a jelen előírásoktól a hatályos jogszabályokkal összhangban eltérő rendelkezéseket is előírhatnak, így a mindenkor aktuális előírások, illetve felhasználási feltételek megismerése és elfogadása feltételét képezi az egyes szolgáltatások igénybevételének, használatának.
H K Sze Cs P Szo V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9

Carne con carne - Húsimádók kurzusa

2018.08.21. 18:00, kedd
Ezzel a kurzussal a húsokat kedvelő vendégeinknek szeretnénk kedveskedni, melynek keretein belül 100%-ban olasz húsos recepteket fogunk elkészíteni, legyen az akár: sült, főtt, grillezett vagy bármely más módon elkészített.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa

Gluténmentes olasz tészták - diétás szakács vezetésével

2018.08.22. 18:00, szerda

Manapság egyre több ember érintett a gluténmentes étkezésben. Van, amikor ez egészségügyi okok miatt indokolt, van, hogy az egészségmegőrzés a fő szempont. Azt viszont mindenkinek tudnia kell, hogy a diétás étkezés nem betegség, és a kellő tudással élménnyé válik a főzés. 

Gluténmentes olasz tészták - diétás szakács vezetésével

Sapori d'estate all'italiana - A nyár ízei olasz módra

2018.08.23. 18:00, csütörtök
Olaszországban a nyár forró, a hosszú nappalokat a tenger irányából esténként feltámadó szellő enyhíti. Nem csoda, hogy az olaszok a vacsorát este kilenc óra tájban fogyasztják. Hogy milyen, gyorsan elkészíthető, könnyed de mégis ízletes ételekkel találkozhatunk egy nyári olasz vacsorán Giulio fogja megmutatni nekünk.
Sapori d'estate all'italiana - A nyár ízei olasz módra

Az olasz pék remekei - édes és sós sült tésztakülönlegességek

2018.08.24. 18:00, péntek
Ugye milyen klassz egy jó társaságban finom borokat kortyolgatni és házi készítésű grissiniket ropogtatni? Vagy saját sütésű focaccia-ból szendvicset készíteni reggelire? Itt megtanulhatod, hogyan lehet az otthon található legegyszerűbb alapanyagokból is fantasztikus vendégváró falatokat, ízletes uzsonnákat készíteni. 
Az olasz pék remekei - édes és sós sült tésztakülönlegességek

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

2018.08.25. 11:00, szombat

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 1.

2018.08.28. 18:00, kedd
A toszkán konyha különleges szerepet foglal el az olasz gasztronómián belül. Egyszerű, de kiváló alapanyagokból készült, rusztikus, hagyományos fogások jellemzik. A legtöbbet használt alapanyaga a kenyér, a helyben termesztett kiváló minőségű olívaolaj, zöldségfélék és húsok.
Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 1.

Cuciniamo in italiano con Giuseppe! - Főzzünk olaszul Giuseppével!

2018.08.29. 18:00, szerda
Oda vagy az olasz ételekért? Szeretnél egy igazi olasz szakáccsal együtt főzni? Esetleg az olasz nyelvtudásod is gyakorolnád, felfrissítenéd? Íme, egy nagyszerű lehetőség, ahol olasz szakácsunk vezetésével finomabbnál finomabb olasz ételeket fogtok elkészíteni. Szóval, ha szeretnél olaszul csevegni és egy jót főzőcskézni, várunk szeretettel!
Cuciniamo in italiano con Giuseppe! - Főzzünk olaszul Giuseppével!

Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

2018.08.30. 18:00, csütörtök
Ezt az időpontot már valaki lefoglalta csapatának, de a jövőben ezt te is könnyedén megteheted! Foglald le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére! Szervezz csapatépítő programot, céges rendezvényt, lánybúcsút, szülinapozást, baráti összejövetelt tradicionális olasz ízek kíséretében.



Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 1.rész - Antipasti (előételek)

2018.09.01. 11:00, szombat
Az olaszok szeretnek enni. De hogy hogyan, azt négy részes tanfolyamunk alatt mutatjuk meg az előételtől a desszertig. Itt olyan különleges fortélyokat leshetnek el szakácsainktól, amiket aztán otthon a vendégek előtt vagy az ünnepi asztalon készséggel bemutathatnak. 

A tanfolyamok külön-külön is megállják a helyüket, átfogó képet nyújtanak az  olasz konyha sajátosságairól.

Az első óra az előételek és a vendégváró falatok világába kalauzol el bennünket. Egyszerű, könnyen elérhető alapanyagokból, kevés ráfordítással ízletes, igényes és dekoratív ételeket tudunk vendégeink elé varázsolni. Az előétel sosem hiányozhat egy olasz étlapról, hiszen ez a bemutatkozás része, ami a vendéget maradásra bírja. Sok helyen ezt kérés nélkül tálalják az éttermekben, de a privát rendezvényeken önálló ételként is megállják a helyüket.
Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 1.rész - Antipasti (előételek)

Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei

2018.09.04. 18:00, kedd
Emilia-Romagna konyhája mindent kínál, mi szem-szájnak ingere: csodás sonkát, mortadellát, fűszeres parmezán sajtot, házi készítésű metéltek tengernyi változatát- amelyeket ellenállhatatlan mártásokkal tálalnak-, laktató húsételeket, köztük aromagazdag vadakat, édes és sós péksüteményeket, remek desszerteket, csodás borokat, és nem utolsó sorban itt készül a világ legnemesebb ecete, az aceto balsamico tradizionale, azaz a tradícionális balzsamecet. 

Fedezzük fel együtt e térség páratlanul gazdag ízvilágát!
Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

2018.09.05. 18:00, szerda

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

A tenger kincsei - halas kurzus a tenger szerelmeseinek

2018.09.06. 18:00, csütörtök

Év elején is szeretnéd asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek? Netán nem igazán ismered a különféle tengeri herkentyűk felhasználási módját? 

Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra!

Ajándékutalvánnyal a különbözeti díj (1.000 Ft) megfizetésével lehet részt venni! 

A tenger kincsei - halas kurzus a tenger szerelmeseinek

Street food all'italiana - az olasz utcák ízei

2018.09.07. 18:00, péntek

Focaccia, piadina, pizza al taglio, arancini di riso, panini caldi, fritto misto, panzerotti, bomboloni…és szinte a végtelenségig sorolhatnánk még azokat a tipikus olasz ételeket, amelyek az olasz utcák forgatagát jellemzik. Ha jártál már Olaszországban, neked is ismerősek lehetnek a fenti ételek, hiszen az utcákat járva, az ember ezekkel találkozik legelőször. De ha még csak most tervezed a nyaralásod, itt az ideje, hogy megismerd az olasz utcák ízet!

Street food all'italiana - az olasz utcák ízei

Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 1.

2018.09.13. 18:00, csütörtök
A toszkán konyha különleges szerepet foglal el az olasz gasztronómián belül. Egyszerű, de kiváló alapanyagokból készült, rusztikus, hagyományos fogások jellemzik. A legtöbbet használt alapanyaga a kenyér, a helyben termesztett kiváló minőségű olívaolaj, zöldségfélék és húsok.
Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 1.

Az igazi olasz pizza titkai!

2018.09.14. 18:00, péntek
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 3.rész - I secondi piatti (húsok)

2018.09.15. 11:00, szombat
Az Olasz konyha alapjai elnevezésű, többrészes tanfolyamunkon egy igazi olasz étlapot veszünk végig, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, a dolcé-ig mindent megtanulhatsz elkészíteni. Szakácsunk nemcsak ezen fogások sokszínűségét mutatja meg és tanít meg minket olasz szellemben főzni, de mesél az ételek eredetéről, a fogások különböző változatairól és arról, hogy az olaszok mikor mit esznek és mit nem! Mert az egy dolog, hogy nem tesznek ketchupot a pizzára, de parmezánt sem a tenger gyümölcseire. Harmadik óránkon a húsok elkészítését mutatja be szakácsunk. 
Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 3.rész - I secondi piatti (húsok)

Cucina regionale - Dél-Olaszország varázslatos ízei: Puglia

2018.09.18. 18:00, kedd
Téged is elbűvöl Dél-Olaszország varázslatos világa, színei, ízei, illatai? Az áttetsző türkizkék tenger, a messze földön híres déli vendégszeretet, a frissen fogott halak utánozhatatlan zamata, az éltető napsütés és a helyiekből ösztönösen fakadó életöröm? 
Az itt készült ételek Puglia tartomány minden életörömét eléd tárják.
Cucina regionale - Dél-Olaszország varázslatos ízei: Puglia

Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 2.

2018.09.19. 18:00, szerda
A toszkán konyha különleges szerepet foglal el az olasz gasztronómián belül. Egyszerű, de kiváló alapanyagokból készült, rusztikus, hagyományos fogások jellemzik. A legtöbbet használt alapanyaga a kenyér, a helyben termesztett kiváló minőségű olívaolaj, zöldségfélék és húsok.
Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 2.

Tészták frissen gyúrva - tájjellegű olasz konyha

2018.09.21. 18:00, péntek

Az olasz konyha nem hiába a tésztaételeiről híres, hiszen a félsziget minden szegletében alkottak valami különlegeset belőle. Ráadásul az Olaszországban honos durum búzából készült lisztből igazán jól formálható alaptészta gyúrható, ami a főzést is jól állja és nem mállik szét. Ezért van az, ha egy olasznak nem "al dente" tésztát tálalnak fel, vagyis nem roppan a foga alatt, akkor meg sem eszi. 

Tészták frissen gyúrva - tájjellegű olasz konyha

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 4.rész - Dolci (desszertek)

2018.09.22. 11:00, szombat
A több részes tanfolyamunkon egy igazi olasz étlapot veszünk végig, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, a dolcé-ig mindent megtanulhatsz elkészíteni. Nemcsak ezen fogások sokszínűségét mutatja meg és tanít meg minket olasz szellemben főzni, de mesél az ételek eredetéről, a fogások különböző változatairól és arról, hogy az olaszok mikor mit esznek és mit nem! Mert az egy dolog, hogy nem tesznek ketchupot a pizzára, de parmezánt sem a tenger gyümölcseire.
Ez az óránk lesz a legédesebb, itt semmi mással csak desszertekkel foglalkozunk!

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 4.rész - Dolci (desszertek)

Carne con carne - Húsimádók kurzusa

2018.09.25. 18:00, kedd
Ezzel a kurzussal a húsokat kedvelő vendégeinknek szeretnénk kedveskedni, melynek keretein belül 100%-ban olasz húsos recepteket fogunk elkészíteni, legyen az akár: sült, főtt, grillezett vagy bármely más módon elkészített.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa

Az igazi olasz pizza titkai!

2018.09.26. 18:00, szerda
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Cuciniamo in italiano con Giuseppe! - Főzzünk olaszul Giuseppével!

2018.09.27. 18:00, csütörtök
Oda vagy az olasz ételekért? Szeretnél egy igazi olasz szakáccsal együtt főzni? Esetleg az olasz nyelvtudásod is gyakorolnád, felfrissítenéd? Íme, egy nagyszerű lehetőség, ahol olasz szakácsunk vezetésével finomabbnál finomabb olasz ételeket fogtok elkészíteni. Szóval, ha szeretnél olaszul csevegni és egy jót főzőcskézni, várunk szeretettel!
Cuciniamo in italiano con Giuseppe! - Főzzünk olaszul Giuseppével!

Az olasz pék remekei - édes és sós sült tésztakülönlegességek

2018.09.28. 18:00, péntek
Ugye milyen klassz egy jó társaságban finom borokat kortyolgatni és házi készítésű grissiniket ropogtatni? Vagy saját sütésű focaccia-ból szendvicset készíteni reggelire? Itt megtanulhatod, hogyan lehet az otthon található legegyszerűbb alapanyagokból is fantasztikus vendégváró falatokat, ízletes uzsonnákat készíteni. 
Az olasz pék remekei - édes és sós sült tésztakülönlegességek

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

2018.09.29. 11:00, szombat

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára