Kalandozás a tészták világában - a friss tészta titkai
2013.11.08. 18:00, péntek
Spaghetti, penne, farfalle – nemzetközivé vált szavak, az olasz konyha legalapvetőbb fogásának, a PASTÁ-nak a legismertebb variációi. És mennyiféle van még ezeken kívül! És ez csak a forma… Mert van nekünk száraztésztánk (pastasciutta) és frissen gyúrt, tojásos tésztánk (pasta fresca)… de ne áruljunk el mindent előre.
Ez a kurzus a tészták világába vezeti be a résztvevőket: itt nem kifőzzük a készen vett tésztát, hanem magunk gyúrjuk. A frissen készült tésztára koncentrálunk: megismerjük a tészták alapvető fajtáit és formáit, megtudjuk, hogy mi a különbség köztük, miért jó az egyik, és miért jobb a másik…
Mimma a tésztakészítés minden titkát megosztja velünk, megtanítja a résztvevőket minden fortélyra – de nem üresen esszük ám a tésztát! Azt is bebizonyítjuk, hogy a pesto is finomabb, ha nem készen vesszük. A dolgos három óra végén pedig – mint mindig – jóllakunk a magunk készítette finom fogásokkal!
A kurzuson a következő ételeket készítjük el:
1) házi tagliatelle - szélesmetélt tészta pesto szósszal
2) házi maccheroni alla chitarra tészta - sugo carbonara
3) timballo di lasagne (kifordított lasagne) házi lasagne tésztával
4) ricottával töltött ravioli vajas-zsályás öntettel -ravioli con ricotta e salsa di burro e salvia
(A recept változtatás jogát fenntartjuk!)
Várunk mindenkit sok szeretettel!
A tanfolyam ára:
- 1 főre: 8 000 Ft
- 2 főre: 16 000 Ft
- 3 főre: 24 000 Ft
- 4 főre: 32 000 Ft
- 5 főre: 106 000 Ft
Kedves Chef Tanonc!
A kiválasztott tanfolyamra történő jelentkezés lezárult. Kérjük válassz másik tanfolyamot és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülj aktuális kurzuskínálatunkról.
Reméljük hamarosan találkozunk!
Üdvözlettel:
STUDIO ITALIA Olasz Főzőiskola