Adatkezelési nyilatkozat


A STUDIO ITALIA nagy figyelmet fordít látogatói adatainak védelmére.

Adatvédelmi azonosítónk: 04603-0001 

  • A weboldalon kért információk és adatok kezelése és felhasználása során STUDIO ITALIA a személyes adatok védelméről és a közérdekű nyilvánosságról szóló 1992. évi LXIII. Törvény, az 1998. évi VI. törvény az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strassbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény rendelkezéseit, illetőleg az "ONLINE PRIVACY ALLIANCE" ajánlásait betartva jár el.
  • A STUDIO ITALIA tiszteletben tartja weboldala látogatóinak jogait, magántermészetű adatait. Az Adatvédelmi törvény értelmében személyes adatnak minősül valamely természetes személlyel kapcsolatba hozható adat, illetve az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. 
  • Egészében véve adott a lehetőség, hogy a STUDIO ITALIA weboldalain bárki anélkül böngésszen, hogy előtte személyes információkat kellene megadnia. Vannak azonban olyan szolgáltatások, melyek igénybe vételéhez információra, bizonyos személyes adatok megadására van szükség. Ilyen szolgáltatások például a hírlevélre történő feljelentkezés, e-mailben történő kapcsolatfelvétel, amelyben kérdéssel vagy megjegyzéssel fordulhatnak a felhasználók a STUDIO ITALIA -hoz. Ezeket az adatokat kizárólag az ügyfél által igényelt szolgáltatás teljesítéséhez, illetve saját marketing tevékenységéhez, piackutatáshoz és az ügyfél tájékoztatása céljára használja fel.
  • A STUDIO ITALIA kötelezettséget vállal arra, hogy felhasználóinak bármely adatának felvétele, rögzítése, kezelése előtt tájékoztatja őt az adatfelvétel módjáról, céljáról és elveiről. Mindezeken túlmenően, minden olyan esetben, amikor az adatfelvételt, kezelést, rögzítést nem jogszabály teszi kötelezővé, a STUDIO ITALIA felhívja a felhasználó figyelmét az adatszolgáltatás önkéntességére.
  • Minden olyan esetben, ha a szolgáltatott adatokat a STUDIO ITALIA az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről a felhasználót külön tájékoztatja, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerezi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy a felhasználást megtiltsa.
  • A STUDIO ITALIA kötelezi magát, hogy gondoskodjon az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását.

Működésünk során a következő alapelveket vesszük figyelembe:

  1. Bárminemű úton-módon hozzánk kerülő személyes adatot, amit annak tulajdonosa nem előre megfontolt szándékkal közölt velünk, nem őrzünk meg, és nem adunk tovább.
  2. A részünkre tudatosan átadott magántermészetű adatokat csakis arra a célra használjuk fel, amire azt rendelkezésünkre bocsátották. Ezeket az adatokat más célra történő felhasználás céljából soha semmilyen körülmények között senkinek nem adjuk tovább. 
  3. Partneri vagy közönség adatokat csakis statisztikailag feldolgozott, személyes azonosításra alkalmatlan formában hozunk nyilvánosságra, s ezekben a statisztikákban sem foglalkozunk olyan jellegű témakörökkel, amelyek bármilyen módon túlmennének a kiadványok olvasóközönségével kapcsolatos, közérdeklődésre számot tartó kérdések körén. 
  4. A STUDIO ITALIA a nyilvános hálózatról hozzáférhető számítógépek háttértárolóin még szoftveres védelemmel ellátva sem tárol semmiféle olyan adatot, amit azok, akik rendelkezésünkre bocsátották, nem a nyilvánosság számára szántak. 
  5. A STUDIO ITALIA által őrzött magántermészetű adatokat a cég minden elvárható módszerrel védi attól, hogy azok részben vagy egészben illetéktelen kezekbe kerüljenek. 
  6. A weboldalunkra való belépéssel honlapunk látogatóiról gyűjtünk ugyan automatikusan generálódó információkat: például a látogató IP-címe, domain-neve, látogatás időpontja, megtekintett oldalak, használt böngészőprogram - ám ezen adatokat kizárólag analizálás szempontjából dolgozzuk fel, a trendek és a statisztikai információ nyomon követése céljából. 
  7. A honlap tartalmaz kapcsokat (linkeket) más személyek által üzemeltetett website-okra is. A STUDIO ITALIA nem felelős e website-ok személyiségi eljárásmódjáért, illetve tartalmáért. 
  8. A http://www.studioitalia.hu tartalmaz hivatkozásokat más oldalakra is. Az üzemeltetőnek nem áll és nem is állhat kontrollja alatt ezen oldalak adatközlése, így ezen oldalak adatközléséért, valamint ezen oldalak személyiségi jogokban való eljárásáért a STUDIO ITALIA semmilyen felelősséget nem tud vállalni.
  9. Hírlevél szolgáltatásunkban való részvételhez a regisztrációs űrlap kitöltése szükséges. A regisztráció során a felhasználó elérhetőségeit is igényelhetjük. A kért információt arra használjuk, hogy a Hírlevelet a megadott formában a megadott helyre eljuttassuk.
  10. Az ETARGET Zrt., valamint a Google Inc. cookie-k segítségével tárolják, ha Ön mint felhasználó korábban már látogatást tett a STUDIO ITALIA Kft. valamelyik weboldalán, és ez alapján kapcsolódó hirdetéseket jelenítenek meg más szolgáltatók által üzemeltetett webhelyeken. A Google Inc. ilyen jellegű hirdetéseit a http://www.google.hu/policies/privacy/ads/#toc-edit oldalon tilthatja le, továbbá itt módosíthatja érdeklődési területeit is. A http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp oldalon további szolgáltatók ilyen jellegű hirdetéseit is kikapcsolhatja.
  11. A Google Inc. és a Facebook Ireland Limited cookie-k segítségével tárolják, ha Ön mint felhasználó korábban már látogatást tett a STUDIO ITALIA Kft. valamelyik weboldalán, és ez alapján kapcsolódó hirdetéseket jelenítenek meg más szolgáltatók által üzemeltetett webhelyeken. A Google Inc. ilyen jellegű hirdetéseit a  www.google.com/settings/ads/anonymous oldalon tilthatja le, továbbá itt módosíthatja érdeklődési területeit is. A http://www.aboutads.info/choices/ oldalon további szolgáltatók ilyen jellegű hirdetéseit is kikapcsolhatja.


H K Sze Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

2019.08.22. 18:00, csütörtök

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 1.rész - Antipasti (előételek)

2019.08.24. 11:00, szombat
Az olaszok szeretnek enni. De hogy hogyan, azt négy részes tanfolyamunk alatt mutatjuk meg az előételtől a desszertig. Itt olyan különleges fortélyokat leshetnek el szakácsainktól, amiket aztán otthon a vendégek előtt vagy az ünnepi asztalon készséggel bemutathatnak. 

A tanfolyamok külön-külön is megállják a helyüket, átfogó képet nyújtanak az  olasz konyha sajátosságairól.
Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 1.rész - Antipasti (előételek)

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra

2019.08.27. 18:00, kedd

Mindenki szeretné újra kirobbanó formában lenni. Lehetséges mindez oly módon, hogy közben nem koplalunk, hanem finom olasz ételeket fogyasztunk? A válaszunk: igen! A mediterrán diétával legalábbis biztosan. 

Ha te is fitten szeretnéd várni a nyarat! Főzzük ki együtt a karcsúság titkát!

La dieta mediterranea, avagy fogyókúra olasz módra

Sapori d'estate all'italiana - A nyár ízei olasz módra

2019.08.29. 18:00, csütörtök
Olaszországban a nyár forró, a hosszú nappalokat a tenger irányából esténként feltámadó szellő enyhíti. Nem csoda, hogy az olaszok a vacsorát este kilenc óra tájban fogyasztják. Hogy milyen, gyorsan elkészíthető, könnyed de mégis ízletes ételekkel találkozhatunk egy nyári olasz vacsorán Giulio fogja megmutatni nekünk.
Sapori d'estate all'italiana - A nyár ízei olasz módra

Az igazi olasz pizza titkai!

2019.09.02. 18:00, hétfő
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Carne con carne - Húsimádók kurzusa

2019.09.03. 18:00, kedd
Ezzel a kurzussal a húsokat kedvelő vendégeinknek szeretnénk kedveskedni, melynek keretein belül 100%-ban olasz húsos recepteket fogunk elkészíteni, legyen az akár: sült, főtt, grillezett vagy bármely más módon elkészített.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

2019.09.04. 18:00, szerda

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

Variációk lasagne-ra

2019.09.05. 18:00, csütörtök

Te is rajongsz a lasagne-ért? Itt megtanulhatod úgy elkészíteni, ahogyan Olaszországban kóstoltad. A klasszikus változat mellett, számunkra kevéssé ismert, ugyanakkor nagyon ízletes variációkkal fogunk megismerkedni.

Variációk lasagne-ra

Sapori di mare - Halas kurzus a tenger szerelmeseinek

2019.09.06. 18:00, péntek

Év elején is szeretnéd asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek? 

Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra, mert itt minden a halakról szól!


Sapori di mare - Halas kurzus a tenger szerelmeseinek

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 3.rész - I secondi piatti (húsok)

2019.09.07. 11:00, szombat
Az Olasz konyha alapjai elnevezésű, többrészes tanfolyamunkon egy igazi olasz étlapot veszünk végig, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, a dolcé-ig mindent megtanulhatsz elkészíteni. Szakácsunk nemcsak ezen fogások sokszínűségét mutatja meg és tanít meg minket olasz szellemben főzni, de mesél az ételek eredetéről, a fogások különböző változatairól és arról, hogy az olaszok mikor mit esznek és mit nem! Mert az egy dolog, hogy nem tesznek ketchupot a pizzára, de parmezánt sem a tenger gyümölcseire. Harmadik óránkon a húsok elkészítését mutatja be szakácsunk. 
Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 3.rész - I secondi piatti (húsok)

Az igazi olasz pizza titkai!

2019.09.09. 18:00, hétfő
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Nápoly ízei

2019.09.10. 18:00, kedd
1Nápoly egy sokszínű, pulzáló nagyváros, ahol a helyiek közvetlensége, a város kaotikus közlekedése és a délutáni szieszta nyugalma megbabonázza a turistát. A tengerparti város meghatározó eleme a felette magasodó Vezúv vulkánja. Ez a különleges sokszínűség a térség gasztronómiájában is tetten érhető. 

Nápoly ízei

Tészták frissen gyúrva - tájjellegű olasz konyha

2019.09.11. 18:00, szerda

Az olasz konyha nem hiába a tésztaételeiről híres, hiszen a félsziget minden szegletében alkottak valami különlegeset belőle. Ráadásul az Olaszországban honos durum búzából készült lisztből igazán jól formálható alaptészta gyúrható, ami a főzést is jól állja és nem mállik szét. Ezért van az, ha egy olasznak nem "al dente" tésztát tálalnak fel, vagyis nem roppan a foga alatt, akkor meg sem eszi. 

Tészták frissen gyúrva - tájjellegű olasz konyha

Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei

2019.09.12. 18:00, csütörtök
Emilia-Romagna konyhája mindent kínál, mi szem-szájnak ingere: csodás sonkát, mortadellát, fűszeres parmezán sajtot, házi készítésű metéltek tengernyi változatát- amelyeket ellenállhatatlan mártásokkal tálalnak-, laktató húsételeket, köztük aromagazdag vadakat, édes és sós péksüteményeket, remek desszerteket, csodás borokat, és nem utolsó sorban itt készül a világ legnemesebb ecete, az aceto balsamico tradizionale, azaz a tradícionális balzsamecet. 

Fedezzük fel együtt e térség páratlanul gazdag ízvilágát!
Cucina regionale - Emilia-Romagna ínycsiklandó ízei

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 4.rész - Dolci (desszertek)

2019.09.14. 11:00, szombat
A több részes tanfolyamunkon egy igazi olasz étlapot veszünk végig, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, a dolcé-ig mindent megtanulhatsz elkészíteni. Nemcsak ezen fogások sokszínűségét mutatja meg és tanít meg minket olasz szellemben főzni, de mesél az ételek eredetéről, a fogások különböző változatairól és arról, hogy az olaszok mikor mit esznek és mit nem! Mert az egy dolog, hogy nem tesznek ketchupot a pizzára, de parmezánt sem a tenger gyümölcseire.
Ez az óránk lesz a legédesebb, itt semmi mással csak desszertekkel foglalkozunk!

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 4.rész - Dolci (desszertek)

Az igazi olasz pizza titkai!

2019.09.16. 18:00, hétfő
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 1.

2019.09.17. 18:00, kedd
A toszkán konyha különleges szerepet foglal el az olasz gasztronómián belül. Egyszerű, de kiváló alapanyagokból készült, rusztikus, hagyományos fogások jellemzik. A legtöbbet használt alapanyaga a kenyér, a helyben termesztett kiváló minőségű olívaolaj, zöldségfélék és húsok.
Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 1.

Gluténmentes olasz tészták - diétás szakács vezetésével

2019.09.18. 18:00, szerda

Manapság egyre több ember érintett a gluténmentes étkezésben. Van, amikor ez egészségügyi okok miatt indokolt, van, hogy az egészségmegőrzés a fő szempont. Azt viszont mindenkinek tudnia kell, hogy a diétás étkezés nem betegség, és a kellő tudással élménnyé válik a főzés. 

Gluténmentes olasz tészták - diétás szakács vezetésével

Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

2019.09.18. 11:00, szerda
Ezt az időpontot már valaki lefoglalta csapatának, de a jövőben ezt te is könnyedén megteheted! Foglald le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére! Szervezz csapatépítő programot, céges rendezvényt, lánybúcsút, szülinapozást, baráti összejövetelt tradicionális olasz ízek kíséretében.



Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

Autunno in tavola - Terítéken az ősz!

2019.09.19. 18:00, csütörtök
Ha valaki ilyentájt elmegy a piacra, hogy egy ízletes ebédhez keressen hozzávalót, egyenesen a bőség zavarában érezheti magát. Ugyanis az ősz rengeteg fajta, az emberi 11000 szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, ízletes gyümölcsöket és zöldségeket kínál.
Autunno in tavola - Terítéken az ősz!

I frutti di mare - A tenger gyümölcsei

2019.09.20. 18:00, péntek

Év elején is szeretnéd asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szeretnél egyszerű és ízletes recepteket tanulni a tenger gyümölcseiből? Láttad már, de sosem merted megkóstolni a polipot vagy a tigrisrákot? Akkor ez a program neked való.

I frutti di mare - A tenger gyümölcsei

Az igazi olasz pizza titkai!

2019.09.23. 18:00, hétfő
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Szicília konyhája

2019.09.24. 18:00, kedd

Aki egy kicsit is elmélyedt az olasz gasztronómiában, az tudja, hogy egységes olasz konyha nemigen létezik. Minden tájegységnek megvannak a maga sajátos fogásai, így van ez a három tenger szigetének nevezett Szicíliával is.

Szicília konyhája

Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 2.

2019.09.25. 18:00, szerda
A toszkán konyha különleges szerepet foglal el az olasz gasztronómián belül. Egyszerű, de kiváló alapanyagokból készült, rusztikus, hagyományos fogások jellemzik. A legtöbbet használt alapanyaga a kenyér, a helyben termesztett kiváló minőségű olívaolaj, zöldségfélék és húsok.
Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 2.

Cuciniamo in italiano con Mimma! - Főzzünk olaszul Mimmával!

2019.09.26. 18:00, csütörtök
Oda vagy az olasz ételekért? Szeretnél egy igazi olasz szakáccsal együtt főzni? Esetleg az olasz nyelvtudásod is gyakorolnád, felfrissítenéd? Íme, egy nagyszerű lehetőség, ahol olasz szakácsunk vezetésével finomabbnál finomabb olasz ételeket fogtok elkészíteni. Szóval, ha szeretnél olaszul csevegni és egy jót főzőcskézni, várunk szeretettel!
Cuciniamo in italiano con Mimma! - Főzzünk olaszul Mimmával!

Az olasz pék remekei - édes és sós sült tésztakülönlegességek

2019.09.28. 11:00, szombat
Ugye milyen klassz egy jó társaságban finom borokat kortyolgatni és házi készítésű grissiniket ropogtatni? Vagy saját sütésű focaccia-ból szendvicset készíteni reggelire? Itt megtanulhatod, hogyan lehet az otthon található legegyszerűbb alapanyagokból is fantasztikus vendégváró falatokat, ízletes uzsonnákat készíteni. 
Az olasz pék remekei  - édes és sós sült tésztakülönlegességek

Az igazi olasz pizza titkai!

2019.09.30. 18:00, hétfő
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Carne con carne - Húsimádók kurzusa

2019.10.01. 18:00, kedd
Ezzel a kurzussal a húsokat kedvelő vendégeinknek szeretnénk kedveskedni, melynek keretein belül 100%-ban olasz húsos recepteket fogunk elkészíteni, legyen az akár: sült, főtt, grillezett vagy bármely más módon elkészített.
Carne con carne - Húsimádók kurzusa

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

2019.10.02. 18:00, szerda

Érdekel a tészták világa? Szeretnél friss, kézzel gyúrt házi tésztát készíteni úgy, ahogy azt a nagyanyáink csinálták? Vagy még inkább, ahogy az olasz nagymamák gyúrják a mai napig?

Finomabbnál finomabb és változatosabbnál  változatosabb formában? Esetleg nálad is ott lapul a fiókban a tésztanyújtógép , de nem tudod, hogyan is kell helyesen használni? 

Magna Pasta!- Ízletes variációk a friss tésztára

Sapori di mare - Halas kurzus a tenger szerelmeseinek

2019.10.04. 18:00, péntek

Év elején is szeretnéd asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szereted a halas ételeket, de az elkészítése gondot okoz vagy éppenséggel a friss tengeri hal beszerzése tűnik nehézkesnek? 

Akkor ez a kurzus tökéletes választás számodra, mert itt minden a halakról szól!


Sapori di mare - Halas kurzus a tenger szerelmeseinek

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 1.rész - Antipasti (előételek)

2019.10.05. 17:00, szombat
Az olaszok szeretnek enni. De hogy hogyan, azt négy részes tanfolyamunk alatt mutatjuk meg az előételtől a desszertig. Itt olyan különleges fortélyokat leshetnek el szakácsainktól, amiket aztán otthon a vendégek előtt vagy az ünnepi asztalon készséggel bemutathatnak. 

A tanfolyamok külön-külön is megállják a helyüket, átfogó képet nyújtanak az  olasz konyha sajátosságairól.
Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 1.rész - Antipasti (előételek)

Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

2019.10.05. 11:00, szombat
Ezt az időpontot már valaki lefoglalta csapatának, de a jövőben ezt te is könnyedén megteheted! Foglald le előre látványkonyhánkat egy hamisítatlan olasz estére! Szervezz csapatépítő programot, céges rendezvényt, lánybúcsút, szülinapozást, baráti összejövetelt tradicionális olasz ízek kíséretében.



Csapatépítő főzés az olasz főzőiskolában

Az igazi olasz pizza titkai!

2019.10.07. 18:00, hétfő
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Nápoly ízei

2019.10.08. 18:00, kedd
1Nápoly egy sokszínű, pulzáló nagyváros, ahol a helyiek közvetlensége, a város kaotikus közlekedése és a délutáni szieszta nyugalma megbabonázza a turistát. A tengerparti város meghatározó eleme a felette magasodó Vezúv vulkánja. Ez a különleges sokszínűség a térség gasztronómiájában is tetten érhető. 

Nápoly ízei

Az olasz pék remekei - édes és sós sült tésztakülönlegességek

2019.10.09. 18:00, szerda
Ugye milyen klassz egy jó társaságban finom borokat kortyolgatni és házi készítésű grissiniket ropogtatni? Vagy saját sütésű focaccia-ból szendvicset készíteni reggelire? Itt megtanulhatod, hogyan lehet az otthon található legegyszerűbb alapanyagokból is fantasztikus vendégváró falatokat, ízletes uzsonnákat készíteni. 
Az olasz pék remekei  - édes és sós sült tésztakülönlegességek

Autunno in tavola - Terítéken az ősz!

2019.10.10. 18:00, csütörtök
Ha valaki ilyentájt elmegy a piacra, hogy egy ízletes ebédhez keressen hozzávalót, egyenesen a bőség zavarában érezheti magát. Ugyanis az ősz rengeteg fajta, az emberi 11000 szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, ízletes gyümölcsöket és zöldségeket kínál.
Autunno in tavola - Terítéken az ősz!

Az igazi olasz pizza titkai!

2019.10.14. 18:00, hétfő
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Variazioni di focaccia/ Olasz lepénykenyér variációk

2019.10.16. 18:00, szerda
Kenyér világnapja alkalmából különleges tanfolyammal várjuk az érdeklődőket.

Ugye milyen klassz egy jó társaságban finom borokat kortyolgatni és házi készítésű grissiniket ropogtatni? Vagy sajátsütésű focaccia-ból szendvicset készíteni reggelire? Ismered a tarallikat, a Puglia-ból származó is borkorcsolyákat?
Variazioni di focaccia/ Olasz lepénykenyér variációk

Tészták frissen gyúrva - tájjellegű olasz konyha

2019.10.17. 18:00, csütörtök

Az olasz konyha nem hiába a tésztaételeiről híres, hiszen a félsziget minden szegletében alkottak valami különlegeset belőle. Ráadásul az Olaszországban honos durum búzából készült lisztből igazán jól formálható alaptészta gyúrható, ami a főzést is jól állja és nem mállik szét. Ezért van az, ha egy olasznak nem "al dente" tésztát tálalnak fel, vagyis nem roppan a foga alatt, akkor meg sem eszi. 

Tészták frissen gyúrva - tájjellegű olasz konyha

I frutti di mare - A tenger gyümölcsei

2019.10.18. 18:00, péntek

Év elején is szeretnéd asztalodra varázsolni a nyár, pontosabban a tenger ízeit? Szeretnél egyszerű és ízletes recepteket tanulni a tenger gyümölcseiből? Láttad már, de sosem merted megkóstolni a polipot vagy a tigrisrákot? Akkor ez a program neked való.

I frutti di mare - A tenger gyümölcsei

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 3.rész - I secondi piatti (húsok)

2019.10.19. 11:00, szombat
Az Olasz konyha alapjai elnevezésű, többrészes tanfolyamunkon egy igazi olasz étlapot veszünk végig, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, a dolcé-ig mindent megtanulhatsz elkészíteni. Szakácsunk nemcsak ezen fogások sokszínűségét mutatja meg és tanít meg minket olasz szellemben főzni, de mesél az ételek eredetéről, a fogások különböző változatairól és arról, hogy az olaszok mikor mit esznek és mit nem! Mert az egy dolog, hogy nem tesznek ketchupot a pizzára, de parmezánt sem a tenger gyümölcseire. Harmadik óránkon a húsok elkészítését mutatja be szakácsunk. 
Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 3.rész - I secondi piatti (húsok)

Az igazi olasz pizza titkai!

2019.10.21. 18:00, hétfő
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 1.

2019.10.22. 18:00, kedd
A toszkán konyha különleges szerepet foglal el az olasz gasztronómián belül. Egyszerű, de kiváló alapanyagokból készült, rusztikus, hagyományos fogások jellemzik. A legtöbbet használt alapanyaga a kenyér, a helyben termesztett kiváló minőségű olívaolaj, zöldségfélék és húsok.
Cucina Regionale - Toszkána ízvilága 1.

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 4.rész - Dolci (desszertek)

2019.10.26. 11:00, szombat
A több részes tanfolyamunkon egy igazi olasz étlapot veszünk végig, az előételtől, azaz az antipasto-tól a desszertig, a dolcé-ig mindent megtanulhatsz elkészíteni. Nemcsak ezen fogások sokszínűségét mutatja meg és tanít meg minket olasz szellemben főzni, de mesél az ételek eredetéről, a fogások különböző változatairól és arról, hogy az olaszok mikor mit esznek és mit nem! Mert az egy dolog, hogy nem tesznek ketchupot a pizzára, de parmezánt sem a tenger gyümölcseire.
Ez az óránk lesz a legédesebb, itt semmi mással csak desszertekkel foglalkozunk!

Nélkülözhetetlen főzőkurzus: az olasz konyha alapjai 4.rész - Dolci (desszertek)

Az igazi olasz pizza titkai!

2019.10.28. 18:00, hétfő
Hogyan készül a klasszikus olasz, lávakövön sült pizza? Milyen egy átlag pizzaszakács - pizzaiolo mindennapja? 
Erre a kérdésekre itt biztosan választ kapsz miközben kipróbálhatod a saját tudásodat is.

Az igazi olasz pizza titkai!

Cucina regionale - Dél-Olaszország varázslatos ízei: Puglia

2019.10.29. 18:00, kedd
Téged is elbűvöl Dél-Olaszország varázslatos világa, színei, ízei, illatai? Az áttetsző türkizkék tenger,
a messze földön híres déli vendégszeretet, a frissen fogott halak utánozhatatlan zamata, 
az éltető napsütés és a helyiekből ösztönösen fakadó életöröm? 
A kurzuson megmutatjuk Puglia tartomány fenséges és gazdag kulináris világát.
Cucina regionale - Dél-Olaszország varázslatos ízei: Puglia

Halloween olasz módra- avagy terítéken a sütőtök!

2019.10.31. 18:00, csütörtök

Kedves Érdeklődő!

Az ízletes, sárga húsú növény számtalan - az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen - vitamin és nyomelem forrása. 

A sütőtök alacsony kalóriatartalma révén fogyókúrázóknak is ideális!

Halloween olasz módra- avagy terítéken a sütőtök!